Newsroom

Newsroom

"Κατά λάθος βρέθηκαν στην Ουκρανία οι αλεξιπτωτιστές μας"

Σε… ανθρώπινο λάθος αποδίδει η Ρωσία την παραβίαση των ουκρανικών συνόρων από τουλάχιστον δέκα ρώσους αλεξιπτωτιστές, οι οποίοι συνελήφθησαν. Την ίδια…

ukraine simferopol 2836927b

Σε… ανθρώπινο λάθος αποδίδει η Ρωσία την παραβίαση των ουκρανικών συνόρων από τουλάχιστον δέκα ρώσους αλεξιπτωτιστές, οι οποίοι συνελήφθησαν. Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, αντάλλασσε για πρώτη φορά μετά το ξέσπασμα των συμπλοκών, χειραψία με τον ουκρανό ομόλογό του, Πέτρο Ποροσένκο, κατά τη διάρκεια της διάσκεψης για την επίλυση του ουκρανικού ζητήματος, που γίνεται στο Μινσκ.

Οι ουκρανικές αρχές δημοσιοποίησαν βίντεο με εικόνες μερικών από τους αιχμαλώτους, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, ένας από αυτούς φέρεται να τονίζει ότι «αυτός δεν είναι δικός μας πόλεμος».

Πηγή του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, την οποία επικαλείται το πρακτορείο RIA Novosti σημείωσε ότι «οι στρατιώτες πράγματι συμμετείχαν σε περιπολία στα ρωσο-ουκρανικά σύνορα, τα διάβηκαν κατά λάθος σε σημείο όπου δεν υπήρχε σήμανση και, απ’ όσα γνωρίζουμε, δεν έφεραν αντίσταση στις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας όταν συνελήφθησαν».
Η πηγή σημείωσε ότι τουλάχιστον 500 Ουκρανοί στρατιωτικοί έχουν διαβεί τα ρωσικά σύνορα σε διάφορες περιπτώσεις, «με τη Ρωσία να μην δίνει ιδιαίτερη δημοσιότητα στο θέμα. Απλώς τους επιτρέψαμε να επιστρέψουν στην Ουκρανία, εφ’ όσον το ήθελαν».

Φαίνεται πως οι άρτια εκπαιδευμένοι στρατιώτες όχι μόνο πέρασαν κατά λάθος τα σύνορα, αλλά συνέχισαν προς το εσωτερικό της Ουκρανίας, πάντα κατά λάθος, για αρκετές ώρες, καθώς οι υπηρεσίες Ασφαλείας της Ουκρανίας ανακοίνωσαν ότι ο στρατός συνέλαβε τους αλεξιπτωτιστές κοντά στο χωριό Τζερκάλνε, περίπου 50 χιλιόμετρα νοτιο-ανατολικά της πόλης του Ντονέτσκ και 25 χιλιόμετρα από τα ρωσικά σύνορα.

Περισσότεροι από 2.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον Απρίλιο, όταν και άρχισαν οι μάχες στην ανατολική Ουκρανία ανάμεσα στον στρατό και στους φιλορώσους αποσχιστές αντάρτες που πήραν τα όπλα στις επαρχίες του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ.
Οι δύο επαρχίες ανακηρύχθηκαν αυτοαποκαλούμενες «Λαϊκές Δημοκρατίες», «ανεξαρτητοποιούμενες» από την Ουκρανία, μετά την στρατιωτική κατάληψη και προσάρτηση της ουκρανικής χερσονήσου της Κριμαίας από τη Ρωσία τον Μάρτιο.

Len Champions League: Πρόκριση θρίλερ για τον Ολυμπιακό επί της Μπαρτσελονέτα -Θα βρεθεί στο final-4 της Μάλτας (video)

ΟΣΦΠ Πόλο 3

Len Champions League: Πρόκριση θρίλερ για τον Ολυμπιακό επί της Μπαρτσελονέτα -Θα βρεθεί στο final-4 της Μάλτας (video)

Ο Ολυμπιακός κέρδισε μέσα στην Ισπανία την Μπαρτσελονέτα για την 5η αγωνιστική του Β΄ ομίλου…