Κασσελάκης: «Ο Αλέξης Τσίπρας είναι εκεί που είναι ο ΣΥΡΙΖΑ»

«Υπάρχει και έχουμε σχέδιο, θα το δείτε στην πράξη. Στόχος μας, είναι η πρωτιά στις ευρωεκλογές» σημείωσε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης, σε συνέντευξη στον δημοσιογράφο Αντώνη Σρόιντερ, στον Alpha.

Κασσελάκης 1

Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα, η συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη, στον δημοσιογράφο Αντώνη Σρόιντερ στον Alpha .

Έχω τη συνείδηση μου καθαρή

«Ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζει τι έχει συμβεί» απάντησε ο Στέφανος Κασσελάκης για την αποχώρηση των στελεχών και το νέο φορέα των «11» της ομάδας Αχτσιόγλου – Χαρίτση – Τσακαλώτου.

«Είμαι προσηλωμένος στο να ενώσω τον δημοκρατικό και προοδευτικό κόσμο που σε μεγάλο βαθμό αισθάνεται αγχωμένος με αυτά τα οποία γίνονται και είναι η μόνη μου προτεραιότητα να το πετύχουμε αυτό με ένα κόμμα ευρύ αλλά συγχρόνως και πάρα πολύ αξιοκρατικό», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης.

«ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να γίνει κόμμα των μελών», ενώ έκανε λόγο για ένα κόμμα ανοιχτό και αξιοκρατικό. «Αυτό ακριβώς θα εκτελέσω», είπε στη συνέχεια προσθέτοντας ότι «δεν είναι θέμα τα όργανα να μην υπάρχουν. Τα όργανα θα υπάρχουν, θα παράγουν πολιτική, αλλά τα μέλη που θέλουν να προσφέρουν θεματικά σε ένα αντικείμενο στο οποίο έχουν εξειδίκευση πρέπει να αισθάνονται ότι ανήκουν σε ένα κόμμα που τα αφουγκράζεται».

«Υπάρχουν αποχωρήσεις και υπάρχουν και εισροές. Το θέμα είναι ποιος θέλει να προσφέρει στον τόπο του. Ο τόπος έχει ανάγκη από μία μεγάλη προοδευτική παράταξη και από ένα κόμμα το οποίο είναι και θα παραμείνει ανεξάρτητο από οικονομικά συμφέροντα, δάνεια. Το μόνο κόμμα που μπορεί να συμπληρώσει αυτή την προσδοκία είναι ο ΣΥΡΙΖΑ», σημείωσε ο κ. Κασσελάκης.

«Θα είμαστε προσηλωμένοι στο μέλλον, έχουμε σχέδιο, θα το δείτε στην πράξη», τόνισε ο ίδιος.

Σε ερώτηση για τη δήλωση του κ. Χαρίτση ότι η αποχώρησή του ήταν μονόδρομος απάντησε: «Τη συνείδησή μου την έχω καθαρή. Προσπάθησα να είμαι όσο πιο ενωτικός γίνεται από την πρώτη μέρα. Οι ελπίδες και οι αγωνίες του προοδευτικού κόσμου θα βρουν χώρο στον ΣΥΡΙΖΑ να εκφραστούν».

 

 

Σχολιάζοντας τις δημοσκοπήσεις και αν τον ανησυχούν απάντησε: «Περάσαμε μια διάσπαση. Ας είμαστε ειλικρινείς, ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο χαμηλότερο σημείο».

«Έχουμε σχέδιο, θα το δει ο κόσμος» είπε και μίλησε για αναδιοργάνωση του κόμματος.

Είπε καθαρά ότι στόχος του είναι η «νίκη του ΣΥΡΙΖΑ» στις ευρωεκλογές.

Ο δημοσιογράφος του Αlpha Αντώνης Σρόιντερ του είπε ότι υπάρχει one shot και εξήγησε ότι στην Αμερική όποιος χάνει εκλογές «πάει σπίτι του». Αλλά ο Στ. Κασσελάκης τον αποστόμωσε απαντώντας ότι και ο ΜακΚέιν έχασε αλλά ξανακατέβηκε σε εκλογές.

«Στον ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποιούμε δύο τομές: Η πρώτη είναι τα think tanks» και είπε ότι αντλούν από τη βάση.

Η δεύτερη θα είναι οι ευρωεκλογές. Αποκάλυψε ότι για τις ευρωεκλογές οι υποψήφιοι θα κριθούν από προκριματικά ψηφοδέλτια.

«Με τον Αλέξη έχω μια εξαιρετική θέση» είπε «ο Αλέξης Τσίπρας είναι εκεί που είναι ο ΣΥΡΙΖΑ». Απέφυγε να σχολιάσει παραπέρα τον πρώην πρόεδρο.

Ερωτήθηκε γιατί πήγε στην πορεία του Πολυτεχνείου και διαδήλωσε έξω από την Αμερικανική Πρεσβεία και απάντησε ότι «Η Αμερική έχει κάνει τεράστια λάθη στην εξωτερική πολιτική. Το ξέρουν και οι ίδιοι».

Σχετικά με την επιστολική ψήφο απάντησε ότι «επί της αρχής είμαστε θετικοί». Διατύπωσε όμως επιφυλάξεις για το περιεχόμενο που περιμένει να ξεκαθαριστούν.

«Ενας επαγγελματίας μπορεί να έχει ζημιά», είπε για το φορολογικό νομοσχέδιο που βάζει τεκμαρτό εισόδημα ανεξάρτητα από τα έσοδα.

Μίλησε για την ανάγκη μιας φορολογικής μεταρρύθμισης, για ένα απλό σύστημα. Για πιο δίκαιο σύστημα στο φόρο των επιχειρήσεων με μείωση σε όσες έχουν κέρδη κάτω από 200.000 ευρώ και αύξηση σε μεγαλύτερα κέρδη.

Ανεξάρτητα της πηγής εισοδήματος να υπάρχει μία ενιαία προοδευτική φορολόγηση για όλα τα φυσικά πρόσωπα, βάζοντας μέσα και τα μερίσματα, είπε για τη φορολόγηση φυσικών προσώπων.

 

Δείτε ζωντανά:

 

Καλλιάνος: «Όλα θα πάρουν το δρόμο της δικαιοσύνης – Να μη βρεθεί κανένας στη θέση του πατέρα μου»

kallianos4

Καλλιάνος: «Όλα θα πάρουν το δρόμο της δικαιοσύνης – Να μη βρεθεί κανένας στη θέση του πατέρα μου»

Νέα ανάρτηση από τον Γιάννη Καλλιάνο για τον θάνατο του πατέρα του.

Δολοφονία Λυγγερίδη: Ελεύθερος ο 16χρονος αδελφός του 18χρονου που έχει προφυλακιστεί

ΡΕΝΤΗ

Δολοφονία Λυγγερίδη: Ελεύθερος ο 16χρονος αδελφός του 18χρονου που έχει προφυλακιστεί

Οι απολογίες συνεχίζονται για τους υπόλοιπους 29 που έχουν προγραμματιστεί να απολογηθούν σήμερα ενώπιον τριών…

Καρφί από τον Νίκο Μάνεση για τον Λιάγκα: «Ο Γιώργος προφανώς έχει περισσότερο IQ από μένα» (video)

λιαγκαςΜανεσης

Καρφί από τον Νίκο Μάνεση για τον Λιάγκα: «Ο Γιώργος προφανώς έχει περισσότερο IQ από μένα» (video)

Ο παρουσιαστής του Alpha απάντησε, στα αιχμηρά σχόλια που δέχθηκε από τον Γιώργο Λιάγκα.

Δολοφονία Λυγγερίδη: «Οι αρχηγοί της Εγκληματικής φυγαδεύτηκαν με την ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού από το Ρέντη»!

Ρέντη

Δολοφονία Λυγγερίδη: «Οι αρχηγοί της Εγκληματικής φυγαδεύτηκαν με την ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού από το Ρέντη»!

Tην ίδια ώρα ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Μιχάλης Κουντούρης τσακωνόταν με αστυνομικό, διότι δεν ήθελε…