Κασσελάκης: «Καλό θα ήταν ο κ. Ανδρουλάκης να έκανε μήνυση εναντίον του κ. Μητσοτάκη» (Video)

Αποκαλύπτει ότι πρότεινε στον Νίκο Ανδρουλάκη να προχωρήσει σε μηνύσεις ακόμη και κατά του Πρωθυπουργού για το θέμα των παρακολουθήσεων αλλά εκείνος δεν το έπραξε, ενώ υποστηρίζει ότι «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το μόνο κυβερνητικό κόμμα που μπορεί να διοικήσει τη χώρα με καθαρά χέρια».

stefanos kasselakis

«Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται εκεί που είναι ο Αλέξης Τσίπρας, αυτοί που έφυγαν αποτελούν παρελθόν», δήλωσε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης σε συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης που παραχώρησε στην ΕΡΤ.

Ο Στέφανος Κασσελάκης αποκαλύπτει ότι πρότεινε στον Νίκο Ανδρουλάκη να προχωρήσει σε μηνύσεις ακόμη και κατά του Πρωθυπουργού για το θέμα των παρακολουθήσεων αλλά εκείνος δεν το έπραξε, ενώ υποστηρίζει ότι «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το μόνο κυβερνητικό κόμμα που μπορεί να διοικήσει τη χώρα με καθαρά χέρια».

Αναλυτικά τα όσα σχολίασε για τα τρέχοντα θέματα της επικαιρότητας, αλλά και τα εσωτερικά του κόμματός του:

Αρχικά, με φόντο τον τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού, ο Στέφανος Κασσελάκης είπε χαρακτηριστικά: «δεν έχουμε προτείνει μέτρα που συμπίπτουν με της Κυβέρνησης. Η Κυβέρνηση υιοθέτησε τα δικά μας μέτρα, τα οποία ανακοίνωσα μάλιστα το Σάββατο στην Κεντρική Επιτροπή και τα οποία τα παρουσίασα και χτες το πρωί με video, πρώτον. Δεύτερον, η Κυβέρνηση είχε την έμπνευση να προσθέσει σε αυτά, αυτό το οριζόντιο μέτρο ,το να αποκλείσει όλους τους φιλάθλους απ’ όλους τους αγώνες για δυο μήνες. Είναι η κλασική προσέγγιση της Κυβέρνησης: όταν δεν μπορεί να λύσει ένα θέμα, οριζόντιο μέτρο παντού».

Στη συνέχεια, όταν ρωτήθηκε για τις ευθύνες των ΠΑΕ, απάντησε πως «οι ιδιοκτήτες των Αθλητικών Ανωνύμων Εταιρειών δουλεύουν μέσα σε νομικό πλαίσιο. Ποιος το καθορίζει αυτό; Η Κυβέρνηση».

Ερωτηθείς για το οικονομικό μέτρο που θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά, ο κ. Κασσελάκης υποστήριξε πως «το ένα οικονομικό μέτρο είναι η κατάργηση της προκαταβολής φόρου εισοδήματος στις επιχειρήσεις. Πιστεύω αυτό θα προκαλέσει τεράστια ένεση ρευστότητας στην οικονομία και επίσης μπορεί και να λύσει κι ένα μεγάλο κομμάτι της φοροδιαφυγής. Επειδή θα μπορέσει επιτέλους κάποιος να πληρώνει βάσει των αποτελεσμάτων του και όχι βάσει ενός θεωρητικού κέρδους».

«Η Κυβέρνηση μπερδεύει το επιχειρείν, με το επιτυχείν. Είναι πολύ σημαντικό αυτό. Αλλά το πιο δομικό ζήτημα, το οποίο θα πρέπει να αλλάξουμε, είναι ξεκάθαρα στο θέμα της Δικαιοσύνης» συνέχισε, και εκτίμησε πως «δεν είναι θέμα κόστους, δεν είναι παροχή. Στην ουσία λες σε μια επιχείρηση αντί να έχεις προκαταβολή του φόρου, τον πληρώνεις μερικούς μήνες αργότερα. Και ξέρετε τι γίνεται στη διαδικασία αυτή;

Κληθείς να σχολιάσει την επίσκεψη του κ. Ερντογάν στην Αθήνα: «Η άποψή μου είναι ότι εξωτερική πολιτική δεν κάνεις με λιχουδιές στον Πίνατ και με υποκλίσεις στον Ερντογάν».

Τέλος, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε για την ΕΥΠ και τις παρακολουθήσεις τα εξής:

«Η έρευνα για ΕΥΠ και Predator είναι μια έρευνα η οποία ίσως να καταλήξει κάπου, ίσως να μην καταλήξει κάπου στο κράτος στο οποίο ζούμε. Και θα ήθελα να σας πω πάνω σε αυτό, όπως έχω πει και στον κύριο Μητσοτάκη τον ίδιο, ότι έχει δικαίωμα από τον νόμο να προβεί σε άρση του απορρήτου των στελεχών της ΕΥΠ που ήταν υπό τη δικιά του εποπτεία, ήταν ο πολιτικός προϊστάμενός τους. Μου είπε στο γραφείο του στη Βουλή, μου είπε ότι δε θέλει να εμπλακεί στη Δικαιοσύνη. Του λέω δεν πρόκειται για εμπλοκή, πρόκειται για απεμπλοκή και ότι λες προχώρα δικαιοσύνη στο έργο σου. Κι επίσης καλό θα ήταν και ο κ. Ανδρουλάκης να έκανε μήνυση εναντίον του κυρίου Μητσοτάκη και των διοικητών της ΕΥΠ από τη στιγμή που ξέρει ότι τον παρακολουθούσανε. Να μάθουμε κι από εκεί τι γίνεται» είπε σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο Στέφανος Κασσελάκης.

Γιώργος Κουβαράς: Του το έχετε πει αυτό του κυρίου Ανδρουλάκη;

Στέφανος Κασσελάκης: Ναι, του το έχω πει.

Γιώργος Κουβαράς: Και τι σας έχει απαντήσει;

Στέφανος Κασσελάκης: Ρωτήστε τον ίδιο.

Δείτε τη συνέντευξή του στην ΕΡΤ:

Αιμιλία Υψυλάντη: Οι γυναίκες σήμερα σκοτώνονται όλη μέρα στα καθήκοντά τους και νιώθουν ενοχές

Screenshot 2024 04 28 175209

Αιμιλία Υψυλάντη: Οι γυναίκες σήμερα σκοτώνονται όλη μέρα στα καθήκοντά τους και νιώθουν ενοχές

Ξέσπασε η γνωστή ηθοποιός σχετικά με την καθημερινότητα των σύγχρονων γυναικών, ενώ παράλληλα μίλησε και…

Καθηγητές Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ προς Καλλιάνο: Το ΕΣΥ παρέχει παρέχει υψηλότατο επίπεδο υπηρεσιών

eka

Καθηγητές Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ προς Καλλιάνο: Το ΕΣΥ παρέχει παρέχει υψηλότατο επίπεδο υπηρεσιών

Ο Σύλλογος του Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (ΔΕΠ) της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ καταγγέλλουν τον Γιάννη…

Πάτρα: Συγγενείς των συλληφθέντων επιχείρησαν να περάσουν στα κρατητήρια, χασίς μέσα σε κρουασάν!

σχολειο

Πάτρα: Συγγενείς των συλληφθέντων επιχείρησαν να περάσουν στα κρατητήρια, χασίς μέσα σε κρουασάν!

Αργά το βράδυ του Σαββάτου, συγγενείς συλληφθέντων που κρατούνται στην Ασφάλεια Πατρών, για την υπόθεση…