Κασσελάκης: Η πιο μαύρη σελίδα στην ευρωπαϊκή διαδρομή της Ελλάδας μετά τη χούντα

"Ζούμε οριακές στιγμές για την ποιότητα της Δημοκρατίας και της Ενημέρωσης στη χώρα μας"

6044789

«Το καταδικαστικό ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για το Κράτος Δικαίου στην Ελλάδα είναι η πιο μαύρη σελίδα στην ευρωπαϊκή διαδρομή της χώρας μας, μετά την ευρωπαϊκή καταδίκη της Χούντας του 1967-74. Η πρώτη είδηση της ημέρας αποκρύπτεται από το σύνολο σχεδόν των ΜΜΕ της χώρας μας. Ευτυχώς υπάρχουν ελάχιστες εξαιρέσεις. Ζούμε οριακές στιγμές για την ποιότητα της Δημοκρατίας και της Ενημέρωσης στη χώρα μας», αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα για το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για την Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται ότι, παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες της κυβέρνησης Μητσοτάκη και των συμμάχων της στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποφάσισε να καταδικάσει την Ελλάδα για την υποβάθμιση του κράτους δικαίου και την ελευθερία του Τύπου. Υπέρ της έγκρισης ψήφισαν 330 ευρωβουλευτές, ενώ αρνητικά τοποθετήθηκαν 254. Ακόμη 26 απείχαν.

Σημειωτέον ότι σε όλο το διάστημα που προηγήθηκε ασκήθηκαν πιέσεις στα μέλη του Ευρωκοινοβουλίου για να μην ψηφίσουν το καταδικαστικό ψήφισμα. Ο ευρωβουλευτής του Renew Europe, Γιώργος Κύρτσος (που μαζί με την εξίσου προερχόμενη από την εν λόγω ευρωομάδα, Σόφι Ιν’τ Βελντ έχουν υπογραμμίσει την ανάγκη καταδίκης της κυβέρνησης), είχε καταγγείλει σε ανάρτησή του στο X ότι γίνονται παρασκηνιακές κινήσεις για να αποτραπεί το καταδικαστικό προς την κυβέρνηση Μητσοτάκη, ψήφισμα. «Άγρια μάχη παρασκηνίου από την κυβέρνηση για να αποτρέψει το καταδικαστικό ψήφισμα για την πολιτική της σε θέματα Κράτους Δικαίου. Ζητάνε από τον Βέμπερ του ΕΛΚ να κάνει τη βρώμικη δουλειά. Το Μαξίμου πιέζει κυβερνήσεις για να πιέσουν ευρωβουλευτές»

Θεσσαλονίκη: Σοκαριστικό περιστατικό βίας μεταξύ ανηλίκων – Την απείλησε με μαχαίρι, τη λήστεψε και την ξυλοκόπησε

via 252863 212661 type13262

Θεσσαλονίκη: Σοκαριστικό περιστατικό βίας μεταξύ ανηλίκων – Την απείλησε με μαχαίρι, τη λήστεψε και την ξυλοκόπησε

Ακόμα ένα περιστατικό με βία ανηλίκων που σοκάρει

Θρίλερ με τους πληροφοριοδότες που μίλησαν για τα ελαττώματα παραγωγής στην Boeing – Βρέθηκε και ο δεύτερος νεκρός

ap boet5

Θρίλερ με τους πληροφοριοδότες που μίλησαν για τα ελαττώματα παραγωγής στην Boeing – Βρέθηκε και ο δεύτερος νεκρός

Σαν σε ταινία βρέθηκε νεκρός και ο δεύτερος πληροφοριοδότης που μίλησε για τα ελαττώματα της…