Newsroom

Newsroom

Κασπάροφ: Οι κατηγορίες είναι αβάσιμες, δεν δάγκωσα αστυνομικό

Ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής σκακιού και σφοδρός πολέμιος της πολιτικής του Βλαντίμιρ Πούτιν, Γκάρι Κασπάροφ, προσήχθη κατά τις διαμαρτυρίες για…

Ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής σκακιού και σφοδρός πολέμιος της πολιτικής του Βλαντίμιρ Πούτιν, Γκάρι Κασπάροφ, προσήχθη κατά τις διαμαρτυρίες για την καταδίκη του πανκ συγκροτήματος Pussy Riot την περασμένη Παρασκευή με την κατηγορία ότι δάγκωσε αστυνομικό.

«Πρέπει να με ανακρίνουν για την υποτιθέμενη επίθεση σε έναν αστυνομικό. Στη συνέχεια θα αποφασιστεί αν θα αρχίσει ποινική έρευνα σε βάρος μου» αναφέρει ο Κασπάροφ σε ανακοίνωσή του που δημοσιοποιήθηκε από τον δικτυακό του τόπο (Kasparov.ru).

Ο ίδιος αρνείται την κατηγορία που επισύρει ποινή από χρηματικό πρόστιμο 200.000 ρουβλιών (περίπου 5.000 ευρώ) έως φυλάκιση μέχρι πέντε χρόνια σε στρατόπεδο εργασίας και τονίζει ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη για παράνομη σύλληψη και κατάχρηση εξουσίας από την αστυνομία.

«Στα πολυάριθμα βίντεο που κυκλοφορούν στο Ίντερνετ μπορεί κανείς να δει ότι αστυνομικοί με συνέλαβαν τη στιγμή που μιλούσα σε δημοσιογράφους και πως στη συνέχεια με χτύπησαν» δήλωσε ο Κασπάροφ.

«Πολλά βίντεο και φωτογραφίες διαψεύδουν τις αστυνομικές κατηγορίες εναντίον μου και ότι δήθεν επιτέθηκα σε αστυνομικό και τον δάγκωσα στο χέρι» γράφει ο Κασπάροφ και προσθέτει ότι «αυτές οι κατηγορίες είναι αβάσιμες και σε οποιαδήποτε ελεύθερη χώρα που διαθέτει ανεξάρτητη Δικαιοσύνη θα απορρίπτονταν αμέσως».

Ο Γκάρι Κασπάροφ δάγκωσε αστυνομικό από fon1972


Hράκλειο: Χωρίς τέλος ο κύκλος ενδοοικογενειακής βίας- Χτύπησε και έσπρωξε τη σύντροφό του από τη σκάλα

1100 60343c25 6efb 49de 87e1 679834a1ac5a

Hράκλειο: Χωρίς τέλος ο κύκλος ενδοοικογενειακής βίας- Χτύπησε και έσπρωξε τη σύντροφό του από τη σκάλα

Θύμα ξυλοδαρμού κατήγγειλε ότι έπεσε από τον πρώην σύντροφό της μία γυναίκα από τη Ρουμανία,…