Newsroom

Newsroom

Καρεμπέ: Ο προπάππους μου ήταν σε κλουβί σε ζωολογικό κήπο

Σοκάρει η αποκάλυψη του αθλητικού διευθυντή της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Κριστιάν Καρεμπέ, καθώς υποστήριξε ότι ο προπάππους του ήταν φυλακισμένος σε ζωολογικό κήπο στην Γερμανία!

Christian Karembeu

Ο Καρεμπέ μίλησε στην «NDR» και αναφέρθηκε στον προπάππου του, ο οποίος παρουσιαζόταν ως κανίβαλος από τον ζωολογικό κήπο του Χάγκενμπεκ. 

Η οικογένεια του Καρεμπέ κατάγεται από την Νέα Καληδονία, νησιά τα οποία βρίσκονται στον Ειρηνικό Ωκεανό και ανήκουν στην Γαλλία.

Εκεί ο Γουίλι Καρεμπέ, μαζί με άλλους συμπατριώτες του, πήγαν στο Παρίσι το 1931 με πρόσχημα ότι θα εκπροσωπήσουν τη χώρα τους με τον παγκόσμιο πρωταθλητή του 1998 να τονίζει ότι: «Νόμιζαν ότι θα συναντήσουν επίσημους της κυβέρνησης». 

Εκεί όχι απλά δεν τους υποδέχθηκαν σαν εκπροσώπους κράτους, αλλά τους έβαλαν σε ένα κλουβί ζωολογικού κήπου και τους μετέτρεψαν σε ζωντανά εκθέματα.

Σύμφωνα με όσα είπε ο Κριστιάν Καρεμπέ, τους φυλάκισαν στον ζωολογική κήπο και τους ανάγκαζαν να υπακούν σε ό,τι τους ζητήσουν. Όταν υπήρχε κοινό για να τους δει έπρεπε να κουνάνε τα μπαστούνια τους, να δείχνουν τα δόντια τους και να κραυγάζουν σαν άγρια ζώα.

Όταν οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου αποφάσισαν ότι δεν τους χρειάζονται πια, δεν τους άφησαν να φύγουν αλλά τους πούλησαν στον ζωολογικό κήπο του Αμβούργου. Στη Γερμανία παρουσιάστηκαν ως «οι τελευταίοι κανίβαλοι των νοτίων θαλασσών.

Στον ζωολογικό κήπο του Χάγκενμπεκ, έγιναν το κύριο θέμα διασκέδασης με αποτέλεσμα η φήμη τους να εξαπλωθεί τόσο, που προσκλήθηκαν στο Oktoberfest που αποτελεί τη μεγάλη γιορτή για την πόλη του Μονάχου.

Ο ίδιος ο Κιριστιάν Καρεμπέ για πολλά χρόνια δεν γνώριζε την ιστορία του προπάππου του. Όπως αποκάλυψε τα έμαθε μέσα από ένα μυθιστόρημα που εκδόθηκε το 1998 με τίτλο «Cannibale» του συγγραφέα Ντιντιέ Ντάεντιχ.

«Ενιωθαν σαν σκλάβοι, ήταν δύσκολο γι’ αυτούς» λέει ο αθλητικός διευθυντής της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Οπως αναφέρει το δημοσίευμα είχαν υποσχεθεί στους επισκέπτες ότι θα δουν τους «τελευταίους κανίβαλους των Νοτίων Θαλασσών».

Για πολλές ώρες έπρεπε να κουνούν τα δόρατά τους, να χορεύουν και να είναι ντυμένοι με ελάχιστα ρούχα, ακόμα και όταν έβρεχε.

Το ραντεβού που δεν έγινε ποτέ

Ο τηλεοπτικός σταθμός «NDR» στα περιθώρια του ρεπορτάζ ήθελε να κανονίσει κι ένα ραντεβού ανάμεσα στον Κριστιάν Καρεμπέ και τους ανθρώπους του Χάγκενμπεκ, οι οποίοι όμως καθυστέρησαν πολύ να απαντήσουν σε αυτό το αίτημα του σταθμού και μάλιστα ζήτησαν να μην υπάρχουν κάμερες με αποτέλεσμα αυτή η συνάντηση να μη γίνει ποτέ.

Πλέον, όμως στη Γερμανία το θέμα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και οι υπεύθυνοι βρίσκονται υπό πίεση. Ο υπεύθυνος των πολιτιστικών αρχών του Αμβούργου τόνισε πρόσφατα: «Είναι επιτακτική ανάγκη να συνειδητοποιήσουμε και εμείς ως κοινωνία το αποικιακό παρελθόν μας, να το αντιμετωπίσουμε και να το επεξεργαστούμε ενεργά με τους απογόνους των θυμάτων».

Για το θέμα, ο Κριστιάν Καρεμπέ έκανε, μάλιστα και μία ανάρτηση πριν λίγες ώρες στο Instagram, τοποθετώντας ένα λινκ από το αφιέρωμα για το θέμα, που σοκάρει τη Γερμανία κι όλη την Ευρώπη.

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη