Newsroom

Newsroom

Καρδίτσα: Ελπίζουν στην υποχώρηση της στάθμης των νερών στο δήμο Παλαμά

Καθημερινή μάχη με τη λάσπη για να επιστρέψουν στην καθημερινότητα δίνουν οι κάτοικοι

karditsa

Στην υποχώρηση της στάθμης των νερών ελπίζουν οι αρμόδιες αρχές για το δήμο Παλαμά, της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, καθώς περιοχές αντιμετωπίζουν και σήμερα σοβαρά προβλήματα από την τελευταία κακοκαιρία Elias. Ολόκληρα χωριά έχουν εγκαταλειφθεί εκ νέου από τους κατοίκους, ενώ σε άλλα οι δρόμοι τους και οι αυλές των σπιτιών έχουν κατακλυστεί από νερά. Μηχανήματα βρίσκονται σε επιφυλακή και προχωρούν σε τεχνικές παρεμβάσεις όπου είναι αναγκαίο, για να εμποδιστεί η ροή των νερών προς κατοικημένες περιοχές.

Σίγουρα, τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Παλαμά κ. Γιώργος Σακελλαρίου, είναι καλύτερη η εικόνα από τι προηγούμενες μέρες, αλλά θα πρέπει να περιμένουμε πώς θα κινηθεί η στάθμη των νερών των ποταμών που φεύγουν εκτός της κοίτης τους. Οι κάτοικοι των πλημμυρισμένων περιοχών και στις δύο Περιφερειακές Ενότητες, δίνουν καθημερινή μάχη με τη λάσπη για να επιστρέψουν στην καθημερινότητα, με αρκετές δυσκολίες ενώ με μεγάλη ανησυχία και αγωνία αντιμετωπίζουν την επόμενη μέρα της επιβίωσης καθώς καλλιέργειες και ζωϊκό κεφάλαιο έχουν υποστεί ολοκληρωτικές καταστροφές. Καθημερινή είναι και η μάχη των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου που επλήγη από τα πρόσφατα ακραία καιρικά φαινόμενα. Μηχανήματα έργου επιχειρούν όπου υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο της Θεσσαλίας, προκειμένου να εξασφαλιστεί η οδική σύνδεση των μεγάλων πόλεων με τις επαρχιακές οδούς, ενώ παράλληλα συνεχίζονται οι καθαρισμοί ρεμάτων.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων δόθηκε προσωρινή πρόσβαση στη διασταύρωση με Κλεινό, προκειμένου να τοποθετηθεί γέφυρα belley, ενώ επιχειρούν τα συνεργεία της Περιφέρειας στο Παλιούρι Καλαμπάκας και στο ορεινό δίκτυο Καστανιά-Στεφάνι -Πολυθέα μέχρι και τη Δέση, όπου υπάρχει σύνδεση με την εθνική οδό. Στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας οι θέσεις επέμβασης στο οδικό δίκτυο μετά την τελευταία κακοκαιρία Elias είναι: Καθαρισμός περιφερειακού δρόμου Καρδίτσας, διασταύρωση από 4ο χλμ επ. οδού με Κρύα Βρύση, σε Μεσενικόλα, Ιερά Μονή Κορώνης -διασταύρωση προς Μεσενικόλα, Καρδιτσομαγούλα -Αγ. Τριάδα , διασταύρωση προς Παλιούρι, Σοφάδες -Καρποχώρι, Μουζακι-Αργιθέα- όρια νομού ‘Αρτας, θέση Φανάρι, Πευκόφυτο-Πετρίλι- όρια νομού Καρδίτσας.

Δολοφονία Λυγγερίδη: «Οι αρχηγοί της Εγκληματικής φυγαδεύτηκαν με την ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού από το Ρέντη»!

Ρέντη

Δολοφονία Λυγγερίδη: «Οι αρχηγοί της Εγκληματικής φυγαδεύτηκαν με την ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού από το Ρέντη»!

Tην ίδια ώρα ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Μιχάλης Κουντούρης τσακωνόταν με αστυνομικό, διότι δεν ήθελε…

Πάτρα: 12 συλλήψεις για διακίνηση ναρκωτικών σε σχολεία!-Μαθητές ανάμεσα στους συλληφθέντες

gada51

Πάτρα: 12 συλλήψεις για διακίνηση ναρκωτικών σε σχολεία!-Μαθητές ανάμεσα στους συλληφθέντες

Κατάθεση μαθητή ο οποίος φέρεται να υποστήριξε ότι τον χτυπούσαν όταν δεν κατάφερνε να πουλήσει…

Ξέφραγο αμπέλι οι εγκαταστάσεις του ΗΣΑΠ: Γύρισαν ταινία ερωτικού περιεχομένου σε σταθμό του Ηλεκτρικού!

omonoia3

Ξέφραγο αμπέλι οι εγκαταστάσεις του ΗΣΑΠ: Γύρισαν ταινία ερωτικού περιεχομένου σε σταθμό του Ηλεκτρικού!

Η ΣΤΑ.ΣΥ. προάγει τον… «ερωτικό» πολιτισμό και μάλιστα με διεθνείς παραγωγές