Το καραγκιόζ μπερντέ επιτελικό κράτος του Μητσοτάκη

Όλη η σύνοψη της ψευτιάς και της απατεωνιάς του επιτελικού κράτους των αρίστων είναι δύο εικόνες:

5396358

Η πρώτη οι μαθητές που για να φύγουν από το σχολείο τους και να μην βρεθούν μέσα στα νερά έφτιαξαν έναν διάδρομο από θρανία και πάνω εκεί περπάτησαν και η δεύτερη οι επιβάτες του λεωφορείου που για να σωθούν το εγκατέλειψαν και αναγκάστηκαν να «κολυμπήσουν» μέσα στα νερά που έφταναν ως τη μέση τους.

Αυτό είναι το πολυδιαφημισμένο επιτελικό κράτος των managers, των επιτυχημένων επαγγελματικά αστέρων του ιδιωτικού τομέα που θα μας έσωζαν. Αντί γι αυτό παρακολουθούμε σε απ’ευθείας μετάδοση την αποδόμηση και τον εξευτελισμό τους, είτε μιλάμε για φωτιές, είτε για πλημμύρες. Οι άνθρωποι προκειμένου να γίνουν κυβέρνηση υποσχέθηκαν τα πάντα, είπαν όλα τα ψέματα που μπορούσαν να σκεφτούν και πραγματικά κατάφεραν να σαρώσουν τόσο στις εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση, όσο και στις εκλογές για την κυβέρνηση. Έφτιαξαν ένα πανίσχυρο πλέγμα εξουσίας τοπικής αυτοδιοίκησης και κεντρικής κυβέρνησης που ελέγχει τα πάντα. Ποτέ από την μεταπολίτευση και μετά ένα κόμμα δεν είχε τόσο απόλυτο έλεγχο της διακυβέρνησης της χώρας. Ούτε η ΝΔ του Κωνσταντίνου Καραμανλή το 1974, ούτε το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου το 1981.

Αυτό το πανίσχυρο πλέγμα εξουσίας της ΝΔ είναι απόλυτα συνυπεύθυνο για τη σημερινή κατάντια. Δεν είναι κάτι διαφορετικό ο Μητσοτάκης από τον Πατούλη, τον Μπακογιάννη, τον Βορίδη, την Κεραμέως ή τον εκ μεταγραφής αστέρα Στυλιανίδη. Όλοι αυτοί είναι ένα και το αυτό. Αποτελούν το σύστημα διακυβέρνησης της ΝΔ και όλοι χρεώνονται την σημερινή κατρακύλα. Εάν ο ένας θέλει να τα ρίχνει στον άλλον θεωρώντας ότι έτσι θα διασωθεί πολιτικά, αυτό δεν μας αφορά.

Ξαφνικά ανακάλυψαν την κλιματική αλλαγή και ότι δεν μπορείς να τα βάλεις με τον Θεό. Είναι συγχρόνως αστείοι και τραγικοί όπως περιφέρονται στα ιδιωτικά κανάλια της διαπλοκής, ψελλίζοντας δικαιολογίες στους Πρετεντέρηδες και στους Πρωτοψάλτες. Το επιτελικό κράτος των αχρήστων του Μητσοτάκη, κατέρρευσε μέσα στις φωτιές και στις βροχές. Ίσως ο καλύτερος συμβολισμός αυτού του καραγκιόζ μπερντέ κράτους είναι ο στριγγλιάρικος ήχος της πολιτικής προστασίας του 112. Τσιρίζει συνήθως ξεκούδουνα για να μας υπενθυμίσει ότι το επιτελικό κράτος του Μητσοτάκη είναι παρών και μας νοιάζεται.
Και εδώ γελάμε…

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

5754833

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

Τα παράπονα της προς το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε σε συνέντευξη η Εύα Καϊλή