Καπραβέλος: Υπάρχουν προβλέψεις για πενταπλάσιο αριθμό κρουσμάτων μέσα στο καλοκαίρι (video)

Τα κρούσματα στη Μύκονο είναι εισαγόμενα και δεν εντοπίστηκαν στους ελέγχους

νησι Large

Ο κ. Καπραβέλος, διευθυντής ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παπανικολάου, βρέθηκε σήμερα στην εκπομπή του «ΣΚΑΙ», και αναφερόμενος στην πορεία των κρουσμάτων σημείωσε ότι υπάρχουν πολλές προβλέψεις που υποδεικνύουν πενταπλασιασμό εντός του καλοκαιριού, αναφερόμενος, μεταξύ άλλων, και στην μελέτη του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης Ελέγχου Νόσων.

«Από τη στιγμή που άνοιξαν όλες οι δραστηριότητες με χαλαρά μέτρα ήταν αναμενόμενη η εξέλιξη», σημείωσε ο διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου.

Σε ότι αφορά την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων που σημειώθηκε στη Μύκονο, ο ίδιος σχολίασε ότι τα περισσότερα κρούσματα είναι εισαγόμενα τα οποία και δεν εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους, ενώ σχολίασε ότι τα rapid test και τα μοριακά δεν μπορούν να απομονώσουν ασυμπτωματικά κρούσματα του κορoνοϊού.

Επίσης, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου επισημαίνοντας ότι «αν πάρει “φωτιά” ο ανεμβολίαστος πληθυσμός άνω των 50 ετών δεν θα το αντέξουμε», μιλώντας για την πίεση που θα δεχθεί το ΕΣΥ.

Τέλος, σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στα νοσοκομεία και την ηλιακή ομάδα των νοσούντων, επισήμανε ότι «είχαμε πέντε εισαγωγές, οι δύο 30 περίπου χρονών, ο ένας ανεμβολίαστος και ο άλλος εμβολιασμένος με τη δεύτερη δόση αλλά μόλις λίγες ημέρες από τη δεύτερη» ενώ πρόσθεσε ότι προς στιμή οι ΜΕΘ δεν δέχονται κάποια επιπλέον πίεση.

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη