Καπραβέλος για Θεσσαλονίκη: «Ξυπνά ο εφιάλτης του περασμένου Νοεμβρίου»

Kαμπανάκι για την επιδημιολογική κατάσταση που επικρατεί λόγω της πανδημίας στη Θεσσαλονίκη από τον διευθυντή της β' ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Παπανικολάου Νίκο Καπραβέλο.

5214756 2

Ο Νίκος Καπραβέλος, διευθυντής της β’ ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, τοποθετήθηκε μέσω του κεντρικού δελτίου του τηλεοπτικού σταθμού Open, σε σχέση με την  λήψη περιοριστικών μέτρων για να τιθασευτεί το κύμα κρουσμάτων σε περίπτωση που η υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών δεν αυξηθεί. Ο διευθυντής της β’ ΜΕΘ απεύθυνε δραματική έκκληση να παρθούν έκτακτα μέτρα, ενώ έφτασε στο σημείο  να συγκρίνει την κατάσταση που βιώνει η Θεσσαλονίκη με τον εφιάλτη του περασμένου Νοεμβρίου, μια και επισήμανε ότι  η πόλη είναι ήδη στο κόκκινο και  διαθεσιμότητα σε κλίνες ΜΕΘ, μηδενική.

Ο ίδιος τόνισε ότι εδώ και μία εβδομάδα διασωληνώνονται ασθενείς εκτός ΜΕΘ ενώ υπάρχουν και θάνατοι εκτός εντατικής. 

«Πραγματικά αρχίζουμε και βιώνουμε τον εφιάλτη του περσινού Νοεμβρίου. Βλέπετε ότι τα κρούσματα είναι πάρα πολλά, το ιικό φορτίο επίσης αυξάνει στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, το κυριότερο όμως είναι ότι τα νοσοκομεία δέχονται πολύ μεγάλη πίεση. 44 εισαγωγές είναι ρεκόρ εισαγωγών του τέταρτου κύματος. Οι ΜΕΘ του νοσοκομείου και οι διαθέσιμες κλίνες είναι σε 100% πληρότητα επομένως αυτή τη στιγμή οι υγειονομικές ανάγκες που είναι μεγάλες δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν από τις δυνατότητες κάτι που το είδαμε τον περσινό Νοέμβρη. Είναι ένας εφιάλτης», σημείωσε. 

«Ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα αρχίζουμε και διασωληνώνουμε ασθενείς στα τμήματα, τους μεταφέρουμε στα χειρουργεία προσωρινά μέχρι να βρεθεί μία κλίνη ΜΕΘ που βρίσκεται με πολύ μεγάλη δυσκολία. Αυτή τη στιγμή τα καταφέρνουμε παρόλο που έχουμε και απώλειες ασθενών εκτός ΜΕΘ. Η πίεση αν αυξηθεί τότε πραγματικά θα θρηνήσουμε πάρα πολλά θύματα», συμπλήρωσε.  Η συντρυπτική πλειοψηφία των πολιτών που νοσηλεύονται πάντως δεν είναι εμβολιασμένοι, όπως έκανε γνωστό, ενώ παρατηρεί υψηλά ποσοστά νοσούντων σε ηλικίες μεταξύ 40 και 50 ετών. Επέμεινε στην ανάγκη εμβολιασμού, κάνοντας λόγο για τα καταστροφικά αποτελέσματα της πανδημικής κρίσης και στην οικονομία και στην ψυχική υγεία.

«Δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις. Αυτή τη στιγμή η περιοχή μας είναι στο «κόκκινο». Τα νοσοκομεία είναι στο «μαύρο», ουσιαστικά δεν υπάρχουν διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ. Άρα ή θα επεκταθεί η υποχρεωτικότητα στην καθημερινή μας ζωή ή θα παρθούν περιοριστικά μέτρα. Δεν θέλουμε να θρηνήσουμε πάρα πολλές ανθρώπινες ζωές», εξήγησε. 

«Από τη στιγμή που δεν υπάρχει άλλη λύση, είναι αδιανόητο. Πόλεμο έχουμε. (…) Δίνουμε τον πόλεμο χωρίς όπλο, είναι επόμενο να θρηνήσουμε θύματα. Επομένως, πρέπει να χρησιμοποιήσουμε και να πιέσουμε τους συμπολίτες μας να χρησιμοποιήσουμε αυτό το όπλο. Ο περιορισμός της ανθρώπινης δραστηριότητας χτυπά και την οικονομία, χτυπά και την ψυχολογία. Είναι αδιανόητο από τη στιγμή που έχουμε όπλο να μη μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε», κατέληξε.
 

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη