Newsroom

Newsroom

Κάντε τους άλλους να σας συμπαθήσουν με 8 απλές κινήσεις

Η πρώτη εντύπωση μετράει, και πολύ μάλιστα. Ειδικά αν έχετε μία συνέντευξη για κάποια δουλειά, μία συνάντηση με έναν καινούριο πελάτη, ένα σημαντικό meeting ή απλά θέλετε να γίνεται αρεστοί στους άλλους, οι παρακάτω συμβουλές θα σας φανούν πολύ χρήσιμες.

578de82b1dc524c8038b48c3

Παιχνίδια μίμησης

Ναι, εννοούμε να αντιγράφετε τον συνομιλητή σας. Από τον τρόπο που κάθεται, τον τρόπο που εκφέρει το λόγο, το τρόπο που κινεί τα χέρια του, τις εκφράσεις ακόμα και τον τόνο της φωνής του. Με το να “κοπιάρετε” τον συνομιλητή σας, αυτομάτως τον κάνετε να νιώθει οικεία μαζί σας, να νιώθει ότι έχετε κάτι “κοινό”. Φυσικά, όλο αυτό πρέπει να το κάνετε χωρίς υπερβολές και χωρίς να σας αντιληφθεί ο συνομιλητής σας.

Περάστε περισσότερο χρόνο μαζί τους

Είτε πρόκειται για ανθρώπους από τον επαγγελματικό χώρο είτε από την προσωπική σας ζωή, είναι καλό να προσπαθήσετε να περάσετε περισσότερο χρόνο μαζί τους. Αυτή η απλή επαφή, δημιουργεί δεσμούς μαζί τους κάνοντάς τους να σας συμπαθήσουν περισσότερο. Ειδικά, για το επαγγελματικό περιβάλλον είναι καλό να περνάτε χρόνο με τους συναδέλφους σας, να τρώτε μαζί, να κάνετε διάλειμμα μαζί και αν μπορείτε να βρίσκεστε ακόμα και εκτός δουλειάς.

Πείτε μια καλή κουβέντα

Σε όλους αρέσει να ακούνε κάτι όμορφο. Πέρα όμως από αυτό, σύμφωνα με μελέτες τα χαρακτηριστικά που αποδίδουμε σε έναν άνθρωπο “αυτομάτως” τον κάνουν να πιστεύει πως και εμείς τα διαθέτουμε. Για παράδειγμα, λέγοντας σε κάποιον πως είναι έξυπνος, όμορφος, ευχάριστος ή πως χειρίστηκε μία κατάσταση με τον καλύτερο τρόπο τον κάνουμε να πιστεύει πως και εμείς διαθέτουμε αυτά τα χαρακτηριστικά, ακόμα και αν δεν μας γνωρίζει τόσο καλά. Εννοείται πως ισχύει και το αντίστροφο, δηλαδή αν κακοχαρακτηρίζουμε κάποιον συνεχώς, εκτός του ότι δημιουργούμε κακό κλίμα, τον κάνουμε να πιστεύει πως αυτά τα αρνητικά στοιχεία τα έχουμε και εμείς.

Μην το παρακάνετε όμως

Το να λέτε συνεχώς πόσο καταπληκτικοί είναι οι άλλοι γύρω σας, όχι απλά δεν έχει αποτέλεσμα αλλά φαίνεται να “γεννά” αντιφατικά συναισθήματα. Κάνει τους γύρω σας καχύποπτους απέναντί σας ενώ ταυτόχρονα, δεν νιώθουν ότι έχουν κερδίσει τίποτα. Θα εκτιμηθούν περισσότερο τα σχόλια σας όταν είναι εύστοχα και όταν έχετε παραδείγματα για να τα στηρίξετε.

Η καλή διάθεση

Το χαμόγελο και η θετική ενέργεια είναι μεταδοτικά. Όταν δείχνετε καλή διάθεση και προθέσεις απέναντι στο συνομιλητή σας, υπάρχει πάντα θετική ανταπόκριση.

Μιλήστε και για τα μειονεκτήματά σας

Προφανώς όχι από την πρώτη στιγμή. Αλλά το να παρουσιάζετε συνεχώς τον εαυτό σας ως τέλειο και αψεγάδιαστο γίνεστε πολύ σύντομα αντιπαθείς. Κανείς δεν είναι τέλειος και όλοι το γνωρίζουν αυτό. Με το να αναγνωρίζετε τα μειονεκτήματά σας και να τα κουβεντιάζετε γίνεστε αυτομάτως πιο συμπαθείς.

Αφήστε τους να μιλήσουν για τους εαυτούς τους

Χωρίς να γίνεστε αδιάκριτοι, ένα απλό “πώς πέρασες το Σ/Κ ή τη μέρα σου;” είναι αρκετό. Δώστε τους το χρόνο να μιλήσουν για τους εαυτούς τους, να σας πουν τα προβλήματα, τις ανησυχίες ακόμα και τα όνειρά τους.

Αποκαλύψτε ένα μυστικό

Είναι μια κλασική τακτική. Το να πείτε ένα “αθώο” μυστικό, που όμως να είστε σίγουροι πως δεν θα χρησιμοποιηθεί εναντίον σας, κάνει τους άλλους να νιώθουν ότι είναι οι έμπιστοί σας. Δημιουργείται έναν δεσμό, έναν κώδικα επικοινωνίας μεταξύ σας που σας κάνει να γίνεστε αρεστοί.

πηγή:yolife.gr  

Χριστίνα Βίδου: Λύγισε με όσα είπε η καλεσμένη της – «Να μην υπάρξουν άλλες μανάδες σαν εμένα» (video)

ΕΡΤ

Χριστίνα Βίδου: Λύγισε με όσα είπε η καλεσμένη της – «Να μην υπάρξουν άλλες μανάδες σαν εμένα» (video)

Η παρουσιάστρια της ΕΡΤ υποδέχθηκε στην εκπομπή «Συνδέσεις» την μητέρα του αδικοχαμένου στην άσφαλτο, Αδαμάντιου…

K. Παπαδάκης για Μιχαλολιάκο: «Το δικαστήριο δεν ήταν υποχρεωμένο να προβεί σε αποφυλάκιση» (video)

mixaloliakos

K. Παπαδάκης για Μιχαλολιάκο: «Το δικαστήριο δεν ήταν υποχρεωμένο να προβεί σε αποφυλάκιση» (video)

Το δικαστήριο όφειλε να εξετάσει αν ο κρατούμενος θεωρείται επικίνδυνος για τέλεση νέων εγκληματικών πράξεων,…

Το… σκέφτεται η Χαμάς για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, νέοι ισραηλινοί βομβαρδισμοί

gaza 7

Το… σκέφτεται η Χαμάς για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, νέοι ισραηλινοί βομβαρδισμοί

Κατάρ, Αίγυπτος και ΗΠΑ αναμένουν την απάντηση του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος - «Αν πρέπει να…