ΜΚ

Μηνάς Κωνσταντίνου

«Κανονικότητα» για το Μαξίμου οι αναφορές του State Department στις υποκλοπές, άγνοια για τη Διεθνή Αμνηστία

Η «απάντηση» του Γιάννη Οικονόμου στα ερωτήματά μας για το βαρύ περιεχόμενο της έκθεσης του State Department για τα ανθρώπινα δικαιώματα στη χώρα, περιελάμβανε αναφορές του κυβερνητικού εκπροσώπου για ένα παντελώς άσχετο με το ερώτημά μας, έως και υποδείξεις με τον ίδιο σε ρόλο «αρχισυντάκτη».

5653678 1297x864 1

Όταν την περασμένη εβδομάδα ρωτήσαμε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου για την έκθεση-κόλαφο του State Department και την σκληρή κριτική που περιλαμβάνει για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης Μητσοτάκη στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, εκείνος μας απάντησε για… την επίσκεψη της Pega στην Ισπανία και την υποδοχή που έτυχε από την εκεί κυβέρνηση. Την Τρίτη, ρωτήσαμε για τη νέα έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας που περιλαμβάνει πλήθος εξίσου αρνητικών αναφορών για την ελληνική κυβέρνηση, για να πάρουμε έστω ένα σχόλιο για την έκθεση των Αμερικανών…

Η «απάντηση» του Γιάννη Οικονόμου στα ερωτήματά μας για το βαρύ περιεχόμενο της έκθεσης του State Department για τα ανθρώπινα δικαιώματα στη χώρα, περιελάμβανε αναφορές του κυβερνητικού εκπροσώπου για ένα παντελώς άσχετο με το ερώτημά μας, έως και υποδείξεις με τον ίδιο σε ρόλο «αρχισυντάκτη». Την Τρίτη, με αφορμή την νέα αρνητική έκθεση για τη χώρα μας, αυτή τη φορά της Διεθνούς Αμνηστίας, επανήλθαμε στο ζήτημα, λαμβάνοντας μία ακόμα προκλητική απάντηση.

Σημειώνεται πως η έκθεση αποτελεί ράπισμα για την ελληνική κυβέρνηση τόσο στα ζητήματα που κυριαρχούν για την Ελλάδα στη διεθνή συζήτηση όπως για τις υποκλοπές, την ελευθερία του Τύπου και τη λίστα Πέτσα, την εκτεταμένη αστυνομική βία αλλά και το προσφυγικό, όσο και στη διαφθορά και την έλλειψη διαφάνειας, τις συνθήκες κράτησης στις φυλακές, τις έμφυλες διακρίσεις και την εργασία. Η αμερικανική έκθεση – κόλαφος έρχεται αμέσως μετά την αντίστοιχη του Συμβουλίου της Ευρώπης πριν από μερικές ημέρες που κρέμασε στα μανταλάκια την κυβέρνηση της «αριστείας».

Στην ενημέρωση πολιτικών συντακτών της περασμένης Πέμπτης που το documentonews.gr ρώτησε σχετικά τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, εκείνος εξέπληξε δημοσιογράφους και πολίτες, που τον άκουγαν αντί για την έκθεση του State Department, να μιλάει για ώρα για την επίσκεψη της επιτροπής Pega του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου στην Ισπανία, για την υποδοχή που έτυχε από την ισπανική κυβέρνηση έως και για τον τρόπο που καλύπτουν τα ΜΜΕ το εν λόγω θέμα. Όταν δε αναρωτηθήκαμε «τι σχέση έχει η Pega με την έκθεση του State Department», εκείνος αφοπλιστικά απάντησε «Καμία, απλώς το έβαλα. Επειδή με έχετε ρωτήσει πάρα πολλές φορές», χαριτολογώντας πως δεν φιλοδοξεί να γίνει αρχισυντάκτης εφημερίδας.

Το πρωί της Τρίτης, μία νέα, εξίσου ζοφερή έκθεση ήρθε στη δημοσιότητα για τη χώρα μας, αυτή της Διεθνούς Αμνηστίας για το 2022-23. Σε αυτήν αναφέρεται για την χώρα μας ότι «οι αναφορές για παράνομη χρήση βίας κατά ειρηνικών διαδηλωτριών/-ών συνεχίστηκαν. Οι επαναπροωθήσεις προσφυγισσών/-ύγων και μεταναστριών/-ών συνεχίστηκαν. Η καταστολή των αρχών εις βάρος των ΜΚΟ που εργάζονται για τη βοήθεια των προσφυγισσών/-ύγων και των μεταναστριών/-ών συνεχίστηκε. Ένα αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο που στερείται αποτελεσματικών εγγυήσεων για τα άτομα που υπόκεινται σε παρακολούθηση έγινε νόμος. Οι παραβιάσεις των δικαιωμάτων των αντιρρησιών συνείδησης στη στρατιωτική θητεία συνεχίστηκαν. Κατατέθηκε συλλογική προσφυγή στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Κοινωνικών Δικαιωμάτων που περιέγραφε λεπτομερώς τις καταστροφικές επιπτώσεις των μέτρων λιτότητας στην υγεία».

«Στην έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας καταγράφονται τα κακώς κείμενα της κυβέρνησης Μητσοτάκη για το σκάνδαλο των υποκλοπών, παρακολουθήσεις σε βάρος πολιτικών και δημοσιογράφων, αστυνομική βία κατά διαδηλωτών, παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και επαναπροωθήσεις. Πριν λίγες ημέρες σας ρώτησα για την έκθεση του State Department. Δεν ξέρω εάν είχατε τον χρόνο να ρίξετε μια ματιά, να μας δώσετε μια απάντηση για τη φετινή έκθεση του State Department. Και αν έχετε κάποιο σχόλιο για τη Διεθνή Αμνηστία» ρωτήσαμε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο οποίος κατά πως φαίνεται, είχε ένα σχόλιο -έστω- για την έκθεση του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, ενώ άφησε για επόμενη ενημέρωση τον σχολιασμό της έκθεσης της Διεθνούς Αμνηστίας.

Πηγή: Documentonews

 

 

Οι «bro» του ΚΚΕ-Ο Κουτσούμπας συνάντησε το συνδικάτο της Amazon, και τον Κρις Σμολς που φορούσε καπελάκι του ΠΑΜΕ (video)

κουτσουμπας

Οι «bro» του ΚΚΕ-Ο Κουτσούμπας συνάντησε το συνδικάτο της Amazon, και τον Κρις Σμολς που φορούσε καπελάκι του ΠΑΜΕ (video)

Ο διάσημος συνδικαλιστής που τον κέρδισε ο Κουτσούμπας

«Tάραξε τα νερά» και πάλι ο Ηλιας Ψινάκης: Αιχμές στον Ίαν Στρατή για την Μαίρη Συνατσάκη-«Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» (video)

2383711

«Tάραξε τα νερά» και πάλι ο Ηλιας Ψινάκης: Αιχμές στον Ίαν Στρατή για την Μαίρη Συνατσάκη-«Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» (video)

«Το #Metoo είναι πολύ σωστό αλλά ευτελίζεται από μερικούς ανθρώπους που θέλουν να πουλήσουν δύο…