Κανονικά οι Βρετανικές εκλογές, αλλαγή πλεύσης στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας

Οι βρετανικές βουλευτικές εκλογές θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 8 Ιουνίου, όπως είναι προγραμματισμένο, δήλωσε σήμερα η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, μετά την επίθεση στο Λονδίνο που στοίχισε τη ζωή σε επτά ανθρώπους ενώ 48 τραυματίσθηκαν.

5933e4131dc524af3e8b4570

Σε δήλωση που έκανε μπροστά στην πρωθυπουργική κατοικία στην Ντάουνινγκ Στριτ, και η οποία αναμεταδόθηκε τηλεοπτικά, η Μέι σημείωσε πως «σε ένδειξη σεβασμού, τα δύο πολιτικά κόμματα αναστείλαμε για σήμερα την προεκλογική εκστρατεία μας, όμως δεν μπορεί να επιτραπεί στη βία να διαταράξει τη δημοκρατική διαδικασία, έτσι η προεκλογική εκστρατεία θα επαναληφθεί πλήρως αύριο και οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν όπως είναι προγραμματισμένο την Πέμπτη».

Ακόμα, υπογράμμισε ότι πρέπει να αλλάξει ο τρόπος που η χώρα αντιμετωπίζει την τρομοκρατία. «Βλέπουμε ένα νέο είδος επιθέσεων. […] (σ.σ. οι τρομοκράτες) αντιγράφουν ο ένας τον άλλον και χρησιμοποιώντας τα πιο βάναυσα μέσα»

«Είναι μία ιδεολογία που ισχυρίζεται ότι οι αξίες μας δεν είναι συμβατές με το ισλάμ. Αυτή είναι μία από τις μεγάλες προκλήσεις τις εποχής μας: να νικήσουμε τον εξτρεμισμό. Δεν θα ηττηθεί με τη διατήρηση μίας μόνιμης αντιτρομοκρατικής επιχείρησης. Θα γίνει μόνο αν πειστούν οι άνθρωποι ότι οι αξίες μας είναι καλύτερες».

Η Μέι πρότεινε να διπλασιαστούν οι διεθνείς προσπάθειες για τον έλεγχο του εξτρεμισμού στο διαδίκτυο, ενώ τόνισε ότι πρέπει να αναθεωρήσουν την αντιτρομοκρατική στρατηγική μας, με μεγαλύτερες ποινές για κάποια αδικήματα.

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

gymnastirio

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

Η υπόθεση είναι ανατριχιαστική καθώς παρακολουθούμε τον αδίστακτο πατέρα να κάνει βασανιστήρια στο 6χρονο παιδάκι…

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

3

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

Φαίνεται η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν χαμογελαστοί, χωρίς κανείς να τους ενοχλήσει, στον αρχαιολογικό…