Newsroom

Newsroom

Καλύβια: Ελεύθερος ο 16χρονος πατροκτόνος – «Μετανιώνω, αλλά αισθάνομαι ανακούφιση»

Παρότι μετανιώνει για την πράξη του, αισθάνεται ανακούφιση, εξηγώντας τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτό το σημείο.

peripoliko 1

Ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους και μόνο με την επίβλεψη επιμελητή, αφέθηκε μετά την απολογία του ο 16χρονος που σκότωσε τον πατέρα του στα Καλύβια την περασμένη Παρασκευή.

Η απόφαση ελήφθη με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή. Ορίστηκε επιμελητής για να επιβλέπει την πορεία του, όπως προβλέπεται για ανήλικους κατηγορούμενους.

Αρχικά, σε μια πρώτη κατάθεση που έδωσε ο δράστης στους αστυνομικούς, ανέφερε πως έχει υποστεί χρόνια κακοποίηση και προσβλητική συμπεριφορά τόσο ο ίδιος όσο και η μητέρα του από τον 71χρονο πατέρα του.

Ακόμη φέρεται να υποστήριξε στην κατάθεση του πως περίμενε να ενηλικιωθεί για να φύγει και αυτός, αλλά δεν άντεξε και του επιτέθηκε.

Αναλυτικά η απολογία του

Η απολογία του νεαρού κατηγορουμένου διήρκησε μερικά λεπτά. Παρότι μετανιώνει για την πράξη του, αισθάνεται ανακούφιση, εξηγώντας τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτό το σημείο.

«Αυτό που έκανα είναι κακό. Το μετανιώνω σαν πράξη. Αισθάνομαι ανακούφιση, απελευθερώθηκα. Πλέον δεν φοβάμαι εγώ και η οικογένεια μου» φέρεται να υποστήριξε στην απολογία του ενώ αναφέρθηκε σε ακραία περιστατικά βίας κατά του ίδιου και κατά άλλων μελών της οικογένειας του.

Ο κατηγορούμενος έφτασε λίγο πριν τις 11 το πρωί στο ανακριτικό γραφείο, αλλά η έναρξη της απολογίας του καθυστέρησε καθώς προηγήθηκαν καταθέσεις μαρτύρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για συγγενείς -μεταξύ των οποίων η μητέρα του και ο αδελφός του- οι οποίοι θέλησαν να καταθέσουν ως μάρτυρες υπεράσπισης του 16χρονου.

Μάλιστα, φέρονται να επιβεβαιώνουν την υπερασπιστική γραμμή του 16χρονου κατά την οποία ο ίδιος υπήρξε θύμα χρόνιας κακοποίησης.

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…