"Καλικάντζαροι", "φαντάσματα" κι "ανόητοι": Αυτοί έμειναν στο ΠΑΣΟΚ, αν πιστέψουμε Βενιζέλο-Χρυσοχοΐδη

“Τα φαντάσματα είναι παρόντα, οι καλικάντζαροι της παράταξης στήνουν χορό κάθε φορά που πάμε να κάνουμε κάτι. Δεν ήθελαν να…

venizelos 77

“Τα φαντάσματα είναι παρόντα, οι καλικάντζαροι της παράταξης στήνουν χορό κάθε φορά που πάμε να κάνουμε κάτι. Δεν ήθελαν να σταθούμε τον Ιούνιο του 2012, δεν θέλησαν να σταθούμε στις ευρωεκλογές και προσέβαλαν την Ελιά”.

Τα “μαχαίρια έχουν βγει για τα καλά στο ΠΑΣΟΚ, όπως φαίνεται κι από την παραπάνω δήλωση του προέδρου του Βαγγέλη Βενιζέλου κατά την πανελλήνια συνάντηση στελεχών του κόμματος. Νωρίτερα, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης άσκησε έντονη κριτική για τον τρόπο λειτουργίας του ΠΑΣΟΚ, αλλά και το “νέο κατήφορο” στις δημοσκοπήσεις. Ο υπουργός Μεταφορών χαρακτήρισε μάλιστα “ανοησίες” τα όσα ακούγονται αναφορικά με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, λέγοντας χαρακτηριστικά: “Οι ανοησίες που ακούω εγώ είναι ότι κάποιοι από τη ΝΔ δηλώνουν ότι έχουν 180 και ότι κάποιος από τον δικό μας χώρο δήλωσε ότι έχει 190 βουλευτές”.

  Από την πλευρά του, ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε πως κάποιοι είχαν τρελαθεί με το δίλημμα που έθεσε στις ευρωεκλογές, αλλά ο κόσμος το βρήκε σωστό. “Αλλά δεν δέχομαι εξ αριστερών κριτική για τη σύμπραξη μας σε κυβέρνηση ανάγκης με τη ΝΔ από αυτούς που μας οδήγησαν σε αυτή. Δεν δέχομαι να μου τη βγαίνουν από τα αριστερά τα παλικαράκια του μνημονίου”, είπε και συμπλήρωσε πως σε αντίθεση με άλλους εκείνος ποτέ δεν έχει διανοηθεί στη διαδρομή του να προτείνει αλλαγή του ονόματος και καθαίρεση των συμβόλων του ΠΑΣΟΚ.

Απαντώντας στην κριτική που διατυπώθηκε σε τοποθετήσεις στελεχών, νωρίτερα, για πρόβλημα δημοκρατικής λειτουργίας του κόμματος, υποστήριξε: “Πότε το ανακαλύψατε αυτό; Και τι σημαίνει δημοκρατική λειτουργία;”, για να απαντήσει ο ίδιος ότι η ύψιστη δημοκρατική λειτουργία είναι να ψηφίζεις ΠΑΣΟΚ στο παραβάν, να μην επενδύεις στην ήττα και να μην εξαγγέλλεις τη νίκη του αντιπάλου βάση των δημοσκοπήσεων.

“Επίσης δεν δέχομαι το ΠΑΣΟΚ να εμφανίζεται μια θλιβερή ουρά, όχι του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά των τυχοδιωκτών του ΠΑΣΟΚ που πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ.  Δεν μ’ αρέσουν οι προσωπικές συναλλαγές, το παρασκήνιο, οι σκοτεινές σχέσεις, στο όνομα συμφερόντων που επενδύουν στην καταστροφή της χώρας, στην έξοδο από το ευρώ ή στον έλεγχο των πολιτικών εξελίξεων”.
Επίσης, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε πως έχει την αίσθηση ότι είναι δεδομένη η θέση του ΠΑΣΟΚ να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, συμπληρώνοντας όμως πως δεν δέχεται την άποψη που έχει διατυπωθεί χωρίς προσυνεννόηση, ότι πρέπει να προτείνουμε στον ΣΥΡΙΖΑ συμφωνία ότι θα εκλέξουμε ΠτΔ όλοι μαζί, αλλά θα γίνουν εκλογές το Δεκέμβριο του 2015.

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη