«Καλή δύναμη σε όλους εκτός, φυσικά, των καθαρμάτων»

Ήταν ο λόγος να αγοράζεις εφημερίδα, να ψάχνεις να διαβάζεις τα άρθρα του, να αγαπήσεις το ραδιόφωνο. Πλέον αυτή την πολυτέλεια -δυστυχώς- μας την στέρησε ο Χρίστος Χαραλαμπόπουλος, ο γνωστός ''Τσακατσούκας'' των ερτζιανών, καθώς σήμερα το πρωί θα βρίσκεται στην ''Γειτονία των Αγγέλων''  

b9fba0ad 2647 4ee7 8b89 4322cdc567fc image

Η ελληνική δημοσιογραφία πενθεί εδώ και λίγες ώρες για την απώλεια ενός εκ των πλέον αξιόλογων, δημοφιλών και πολύ αγαπητών ανθρώπων της, με τον Χρίστο Χαραλαμπόπουλο να φεύγει από τη ζωή σε ηλικία 58 ετών.

Είναι από τις στιγμές που μπορείς να πεις ότι γινόμαστε πιο φτωχοί και οι λέξεις αυτές να έχουν ακριβώς το νόημά τους. Η δημοσιογραφία «έχασε» ένα σπουδαίο άνθρωπο, με αξιοπρέπεια και ήθος που σπάνια συναντάς πια. Εναν άνθρωπο με ξεχωριστό μυαλό, πνεύμα οξυδερκές, με παιδεία και εξαίρετο χιούμορ, μια πένα λαμπρή και ιδιαίτερη.

Ο Χρίστος «έφυγε» από τη ζωή καθώς αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας τα τελευταία χρόνια, ενώ το τελευταίο διάστημα παρουσιάστηκαν επιπλοκές στην κατάστασή του, η οποία επιδεινώθηκε με αποτέλεσμα να μην καταφέρνει να κερδίσει μία ακόμα από τις πολλές μάχες που έδωσε στη ζωή του. Ήταν ένας από τους πρώτους ανθρώπους – δημοσιογράφους που συνέβαλαν στην επιτυχία της κορυφαίας αθλητικής συχνότητας της χώρας (SporFm, με το ψευδώνυμο Τσακατσούκας ) και λάτρης του ραδιοφώνου, καθώς όπως έλεγε «για κάποιους τα ραδιόφωνα είναι σα τα παλιά σπίτια των γονιών τους» . Ναι ο  Χρίστος ήταν από εκείνους τους  άνθρωπος που μας έκανε να αγαπήσουμε το ραδιόφωνο… Ένας από τους λίγους που στο περιβάλλον που ζούσε δεν έπαιρνε γραμμή ή λεφτά για να εξυπηρετεί τα αφεντικά του… Για αυτό  αφήνει πίσω του μόνο φίλους, και ήταν ο λόγος που μπορεί να εργάστηκε σε πλήθος περιοδικών και εφημερίδων , αλλά αρθρογραφούσε σε ορισμένα μέσα που έκρινε εκείνος ότι αδέσμευτα και με χώρο για αν εκφράσεις ελεύθερα την άποψη σου, χωρίς να έχεις τη «Δαμόκλειος σπάθη» του εκδότη που εξυπηρετεί συμφέροντα. 

 Ένα εξ΄αυτών ήταν και το Κουτί Της Πανδώρας, όπου κατέθετε την άποψή του, με τα άρθρα του για θέματα κοινωνικού ρατσισμού (ΑμΕΑ), της πολιτικής σκηνής,  το σοβαρό ζήτημα του ποδοσφαίρου  και της εξωγηπεδικής βίας, αλλά και για το επίπεδο της ελληνικής δημοσιογραφίας.

Χαρακτηριστικό ένα από τα τελευταία σχόλια που έκανε ο Χρίστος εσχάτως με αφορμή το εκπληκτικό πρωτοσέλιδο των New York Times με τα ονόματα των νεκρών στην Αμερική από το covid 19: «Υμνούν το πρωτοσέλιδο των ΝΥΤ κάτι καθάρματα που έκαναν την δημοσιογραφία να μοιάζει αξιόποινη πράξη».

Αλλά και αυτό: «Στην δημοσιογραφία -και την αθλητική- η είδηση είναι αγία και το σχόλιο είναι ελεύθερο. Και επειδή είναι ελεύθερο και κακής ανατροφής, την έχει ξεσκίσει στο πήδημα την αγία».

Όλα χάνονται. Του καθενός έρχεται η ώρα. -Όλα μένουν. Εγώ φεύγω. Εσείς να δούμε τώρα.
Οδ. Ελύτης. Ημερολογιο.

Ο Χρίστος ήταν ένας  αγωνιστής γενικά. Αγωνιστής της αριστεράς, των κοινωνικών δικαιωμάτων και της  αθλητικής δημοσιογραφίας, της ίδιας της ζωής. Ήταν ο λόγος να αγοράζεις εφημερίδα, και να ζητάς να διαβάζεις τα άρθρα του. Πλέον αυτή την πολυτέλεια δυστυχώς μας την στέρησε ο Χρίστος. 

Το Κουτί της Πανδώρας τον αποχαιρετά με μια φράση που έγραφε κάθε βράδυ στα socia media: «Καλή δύναμη σε όλους εκτός, φυσικά, των καθαρμάτων». Ο Χρίστος τελικά έφυγε… και μείναμε με τα καθάρματα

Καλό σου ταξίδι….

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…