Newsroom

Newsroom

Κακοκαιρία «EVA»: Συναγερμός σε Ιόνιο και Ήπειρο

Το πρωί του Σαββάτου η κακοκαιρία πέρασε από την Ιταλία στην Ελλάδα και οι πρώτες βροχές, ήπιες μέχρι αυτή τη στιγμή, ξεκίνησαν σε Κέρκυρα, Παξούς και Θεσπρωτία.

5396235

Η κακοκαιρία «Eva» η οποία αναμένεται να πλήξει σταδιακά το σύνολο της χώρας, ξεκίνησε να μας επηρεάζει από τα δυτικά. Το πρωί του Σαββάτου η κακοκαιρία περνάει από την Ιταλία στην Ελλάδα και οι πρώτες βροχές, ήπιες μέχρι αυτή τη στιγμή, ξεκίνησαν σε Κέρκυρα, Παξούς και Θεσπρωτία.

Σύμφωνα και με το επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο καιρού της ΕΜΥ για επιδείνωση του καιρού, για το Σάββατο αρχικά στη δυτική Ελλάδα και βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Τα φαινόμενα από τις πρωινές ώρες στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο, από το μεσημέρι στα υπόλοιπα τμήματα του Ιονίου, τη δυτική Στερεά, και τη δυτική Πελοπόννησο και από το βράδυ στην ανατολική Πελοπόννησο, την κεντρική Στερεά, την ανατολική Θεσσαλία, τη δυτική και την κεντρική Μακεδονία, θα είναι κατά τόπους ισχυρά και θα έχουν ως χαρακτηριστικά τα μεγάλα ύψη βροχής, τις μεγάλες ραγδαιότητες και τη μεγάλη συχνότητα κεραυνών.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας τα ισχυρά φαινόμενα θα επεκταθούν στην ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια και στα υπόλοιπα τμήματα της Θεσσαλίας. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις, οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και στα ανατολικά θα σχηματιστούν κατά τόπους ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στα πελάγη 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά. Η μέγιστη τιμή της θα φτάσει τους 22 με 24 βαθμούς και κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 25 με 26 βαθμούς Κελσίου.

 

Κακοκαιρία “EVA” – ΓΓΠΠ: Ενεργοποίηση του 112 και αυξημένη επιφυλακή

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία προχώρησε σε έκτακτη ενημέρωση απευθύνοντας ισχυρή σύσταση στους πολίτες για περιορισμό των μετακινήσεων.

O εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ιωάννης Αρτοποιός, αναφέρθηκε στην ενεργοποίηση του 112, γνωστοποιώντας ότι έχει ήδη σταλεί μήνυμα από το 112 στους κατοίκους περιοχών του βορείου Ιονίου και της περιφέρειας Ηπείρου. Παράλληλα, διευκρίνισε πως «ανάλογα με τα φαινόμενα και την εξέλιξή τους θα αποσταλούν μηνύματα στους πολίτες».

 

 

Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος: «This is the end» – Η ανάρτηση που δείχνει το τέλος του “Άλλου Ανθρώπου”

Πολυχρονόπουλος 1

Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος: «This is the end» – Η ανάρτηση που δείχνει το τέλος του “Άλλου Ανθρώπου”

Ο ιδρυτής της κοινωνικής κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος», Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος, ανάρτησε μια φωτογραφία που δείχνει…

Απίστευτο περιστατικό στη Λάρισα: Μητέρα αγόρασε κιμά και βρήκε μέσα σκάγια – Τα εντόπισε ο γιος της (εικόνα)

pexels angele j 35172 128401

Απίστευτο περιστατικό στη Λάρισα: Μητέρα αγόρασε κιμά και βρήκε μέσα σκάγια – Τα εντόπισε ο γιος της (εικόνα)

Οι ιδιοκτήτες ι υποστήριξαν ότι επειδή το μοσχάρι ήταν ελευθέρας βοσκής πιθανότατα δέχθηκε σκάγια