Κακοκαιρία Ελπίς: Προβλήματα με την ηλεκτροδότηση σε αρκετές περιοχές της Αττικής

Για πάνω από 5.000 βλάβες κάνει λόγο ο πρόεδρος της Ένωσης Τεχνικών ΔΕΗ

NewsRoom 25/01/2022 | 08:37

Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση αντιμετωπίζουν αρκετές περιοχές της Αττικής λόγω της κακοκαιρίας, με τον πρόεδρο της Ένωσης Τεχνικών ΔΕΗ, Κώστα Μανιάτη, να κάνει λόγο για πάνω από 5.000 βλάβες που έχουν κληθεί να αντιμετωπίσυν οι τεχνικοί.

Μιλώντας στο Open, ο κ. Μανιάτης ανέφερε πως στις 6 το πρωί δεν είχαν ρεύμα σε Μεταμόρφωση, Ηράκλειο, Νέα Ιωνία, Μαρούσι, Αγία Παρασκευή, Χολαργό, Διόνυσο, Εκάλη και Κηφισιά, καθώς και στην Ηλιούπολη, τον Βύρωνα και σε άλλα σημεία όπου υπάρχουν προβλήματα. Όσο για το πότε θα λυθούν τα προβλήματα, τόνισε: "Αν δεν ανοίξουν οι δρόμοι και δεν καθαριστούν, δεν είναι εύκολο".

 

 

Αυξημένη η ζήτηση σήμερα

Σημαντικά αυξημένη αναμένεται εν τω μεταξύ σήμερα Τρίτη η ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας, λόγω της κακοκαιρίας, ενώ σε υψηλότερα επίπεδα διαμορφώνονται και οι τιμές.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΑΔΜΗΕ, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η αιχμή της ζήτησης ρεύματος προβλέπεται να ξεπεράσει σήμερα τα 9.100 μεγαβάτ στις 11 το πρωί, ενώ χθες η αιχμή, που παρουσιάστηκε στις 7 το απόγευμα, ήταν 8.102 μεγαβάτ.

Σημειώνεται ότι οι εκτιμήσεις διαμορφώθηκαν πριν την κήρυξη έκτακτης ανάγκης στις πληττόμενες περιοχές και την αναστολή ή τον περιορισμό λειτουργίας υπηρεσιών και επιχειρήσεων.

Παράλληλα σήμερα συνεχίζεται ο αγώνας δρόμου από τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ για την αποκατάσταση των βλαβών, με την ελπίδα οι εργασίες να επιταχυνθούν εφόσον αποκατασταθεί η δυνατότητα πρόσβασης σε σημεία όπου μέχρι και χθες αργά το βράδυ ήταν αδύνατο να μεταβούν τα συνεργεία και ο εξοπλισμός.