Newsroom

Newsroom

Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Προειδοποίηση του 112 και στην Αθήνα

Το μήνυμα του 112 έφτασε στις 7μ.μ. του Σαββάτου και στους Αθηναίους, κάνοντας λόγο για επικίνδυνες χιονοπτώσεις από το πρωί της Κυριακής σε αρκετές περιοχές της πρωτεύουσας από την κακοκαιρία Μπάρμπαρα.

kakokairia amf 1 2

«Προειδοποιητικό μήνυμα για επικίνδυνες χιονοπτώσεις από προμεσημβρινές ώρες της 05-02-2023 στη Βόρεια, Βορειοανατολική και Βορειοδυτική Αττική».

Νωρίτερα, σε έξι περιοχές της χώρας, μεταξύ αυτών και περιοχές της Αττικής, εστάλη ένα παρόμοιο μήνυμα από την υπηρεσία του 112. Συγκεκριμένα, το προειδοποιητικό μήνυμα έφτασε σε Εύβοια, Βοιωτία, Φθιώτιδα, Μαγνησία και Σποράδες.

sans titre 2

Για ιδιαίτερους λόγους ασφαλείας και προς τον σκοπό αποφυγής πρόκλησης κυκλοφοριακών προβλημάτων ενόψει εκδήλωσης δυσμενών καιρικών φαινομένων, με Απόφαση του Διευθυντή Τροχαίας Αττικής από τις 6 το απόγευμα σήμερα Σάββατο, τα αυτοκίνητα όλων των κατηγοριών οφείλουν να είναι εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα ανάλογα αντιολισθητικά μέσα, κατά την κυκλοφορία τους στο σύνολο του οδικού δικτύου του Ν. Αττικής.

Τα μέτρα της Τροχαίας – Υποχρεωτικές οι αλυσίδες

Περαιτέρω, από τις 6 το απόγευμα σήμερα δε θα επιτρέπεται η κυκλοφορία παντός είδους βαρέως οχήματος μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων, ανεξαρτήτως χρήσεως αντιολισθητικών αλυσίδων:

  • Και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας, στο τμήμα της από το ύψος του Α/Κ Καλυφτάκη μέχρι τη χ/θ 57,300 (όρια Ν. Αττικής).
  • Καθ’ όλο το μήκος της Αττικής Οδού, της Δυτικής Περιφερειακής Λεωφόρου Υμηττού και της Περιφερειακής Αιγάλεω, καθώς και στο παράπλευρό αυτών οδικό δίκτυο.
  • Και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας Παλαιάς Εθνικής Οδού Ελευσίνας-Θηβών από τη χ/θ 5,000 (πρατήριο καυσίμων REVOIL- πρώην CYCLON) έως τα όρια του Ν. Αττικής με το Ν. Βοιωτίας (χ/θ 30,000).

Ακόμη, από τις 6 το πρωί αύριο Κυριακή, δε θα επιτρέπεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων, ανεξαρτήτως χρήσεως αντιολισθητικών αλυσίδων, επί της Λ. Πάρνηθος από την 22η χ/θ (τελεφερίκ) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Παρακαλούνται οι οδηγοί εν λόγω οχημάτων να αποφύγουν την κίνησή τους στα ανωτέρω οδικά τμήματα προς αποφυγή ταλαιπωρίας τους και δημιουργίας πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων και να ακολουθούν τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων.

Καμία διακοπή ρεύματος από τον ΔΕΔΔΗΕ

Δε θα γίνουν οι προγραμματισμένες από τον ΔΕΔΔΗΕ διακοπές ρεύματος σε περιοχές που θα πλήξει η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα».

Το δελτίο τύπου του ΔΕΔΔΗΕ συγκεκριμένα: «O ΔΕΔΔΗΕ ανακοινώνει ότι από αύριο και για όσο διαρκέσει η κακοκαιρία, δεν πρόκειται να πραγματοποιήσει προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος για τη συντήρηση του Δικτύου στις περιοχές που θα πληγούν από την “Μπάρμπαρα”».

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη