Καισαριανή: Στεφάνι από τον Δ. Κουτσούμπα στον τόπο εκτέλεσης των 200 κομμουνιστών

Μόνο ο λαός σώζει τον λαό, με ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό» το σύνθημα που αντηχούσε στην ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στην πολύ μεγάλη συγκέντρωση στο κατάμεστο Σκοπευτήριο της Καισαριανής.

kaisariani koutsoumpas katathesi 02

Στεφάνι στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής, στον τόπο θυσίας των 200 κομμουνιστών που εκτελέστηκαν την 1η Μάη 1944, κατέθεσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Στεφάνι κατέθεσε εκ μέρους της ΚΝΕ, ο Γραμματέας του ΚΣ της Οργάνωσης, Θοδωρής Κωτσαντής.

Πλήθος κόσμου γέμισε ασφυκτικά τον τόπο εκτέλεσης των 200 κομμουνιστών την Πρωτομαγιά του 1944 για να τιμήσει τη θυσία τους και για να σηκώσει πιο ψηλά το ΚΚΕ μέσα από κάθε κάλπη, μέσα στους αγώνες του λαού μας.

«Με τη σημερινή εκδήλωση και κυρίως με την καθημερινή και ακούραστη δράση χιλιάδων μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, βαστάμε γερά το νήμα που μας ενώνει με όσους θυσιάστηκαν, για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, για τον σοσιαλισμό – κομμουνισμό», σημείωσε ο Δ. Κουτσούμπας και πρόσθεσε ότι «εμείς δεν κρατάμε μόνο κάποια γαρίφαλα μπροστά στις κάμερες. Μαζί με αυτά, κρατάμε κυρίως τις σημαίες του αγώνα, της πάλης. Αυτές τις σημαίες εμείς τις κρατάμε ψηλά και συνεχίζουμε».

Και το σύνθημα που ακούστηκε ήταν «Να γίνει ο λαός πρωταγωνιστής, μόνοι τους αυτοί, όλοι μας εμείς».

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας σημείωσε ότι «από δω, από την ηρωική και αλύγιστη Καισαριανή, απευθυνόμαστε σε όλους όσοι νιώθουν αριστεροί, δημοκράτες, προοδευτικοί, σε όλους τους ανθρώπους καλής θέλησης» και υπογράμμισε «τώρα το νιώθετε καλά πως η καρδιά που χτυπάει δυνατά, αριστερά, δεν μπορεί παρά να είναι μόνον ΚΚΕ! Δυνατά μπορεί να χτυπήσει η καρδιά όλων και το βράδυ των εκλογών, αν το ΚΚΕ βρεθεί πολύ πιο ψηλά! Ελάτε μαζί να το καταφέρουμε! Για να δυναμώσει η αισιοδοξία, η ελπίδα πως μπορούμε να ανοίξουμε τον δρόμο της πραγματικής προόδου!».

Αναφερόμενος «στα ψεύτικα διλήμματα που προσπαθούν να επιβάλουν», σημείωσε ότι «πρέπει να μπουν στο επίκεντρο τα αληθινά ερωτήματα:

• Σταθερή εργασία με δικαιώματα ή κακοπληρωμένη part time εργασία;

• Αξιοπρεπείς μισθοί που θα καλύπτουν τις ανάγκες μας ή τα ψίχουλα των pass;

• 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο ή ωράριο ήλιο με ήλιο που μας πάει πίσω δυο αιώνες;

• Μέτρα προστασίας της υγείας στους χώρους δουλειάς, στις μεταφορές, ελεγκτικοί μηχανισμοί παντού ή εργαζόμενοι που θα αποτελούν καύσιμη ύλη για τα κέρδη τους;

• Ουσιαστική προστασία της λαϊκής κατοικίας, νέο κατασκευαστικό πρόγραμμα με ευθύνη του κράτους για σύγχρονα, φτηνά σπίτια ή να γίνονται οι νέοι και οι νέες θηράματα στα “κοράκια” των τραπεζιτών και των μεγαλοκατασκευαστών;

Οι απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα φωτίζουν και το σύνθημά μας. Είναι μόνοι τους και είμαστε όλοι μας!».

«Βάζουμε τα δυνατά μας!», τόνισε ο Δ. Κουτσούμπας, προσθέτοντας ότι «βρισκόμαστε πλέον στην τελευταία και πιο κρίσιμη φάση της μεγάλης πολιτικής εκλογικής μάχης που δίνει το Κόμμα μας απέναντι στο αστικό πολιτικό σύστημα και στα κόμματά του. Μάχη καθοριστική για την επόμενη μέρα, για την προοπτική της πάλης του λαού, για να βγει με μεγαλύτερες δυνατότητες το ίδιο το λαϊκό κίνημα, με πιο ισχυρό το ΚΚΕ απέναντι σε κάθε εκδοχή αντιλαϊκής κυβέρνησης».

Πηγή: 902.gr

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη