Καιρός: “Ζέστη” και βροχές μέχρι την Παρασκευή – Χιόνια ξανά από το Σάββατο, ποιες περιοχές θα επηρεαστούν (video)

Ραγδαία θα είναι η αλλαγή του καιρού, με υψηλές θερμοκρασίες ως την Παρασκευή και τσουχτερό κρύο το Σαββατοκύριακο

χιόνια 4

Η θερμοκρασία ανεβαίνει αισθητά από σήμερα Δευτέρα (15/01), φαινόμενο που θα κορυφωθεί την Παρασκευή με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει μέχρι και 10 βαθμούς Κελσίου, σκηνικό που θα αλλάξει ξανά το σαββατοκύριακο, οπότε θα επιστρέψει το κρύο και τα χιόνια.

Όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος του ALPHΑ, Γιώργος Τσατραφύλλιας, στο τέλος της εβδομάδας αναμένεται νέος χιονιάς, διευκρινίζοντας πως αυτή την εβδομάδα «βρίσκεται σε εξέλιξη θερμή μεταφορά αερίων μαζών από τις ακτές της Αλγερίας προς τη χώρα μας, η οποία θα κορυφωθεί το διήμερο Πέμπτη – Παρασκευή και θα εκτοξεύσει τον υδράργυρο 8 – 10 βαθμούς πάνω από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα».

«Οι ισχυροί νοτιάδες θα κουβαλήσουν αφρικανική σκόνη και υγρασία. Οι πιο πολλές βροχές θα σημειωθούν τη Δευτέρα 15/1 και την Τρίτη 16/1 κυρίως στα δυτικά, στην Πελοπόννησο και στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα, ενώ τα λίγα χιόνια θα περιοριστούν στα βουνά» σημείωσε.

Χιόνια ξανά το Σαββατοκύριακο

Στην ανάρτησή του στο Facebook ο Γιώργος Τσατραφύλλιας αναφέρει πως: «Τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία συγκλίνουν όλο και περισσότερο ότι το Σάββατο, την Κυριακή και τη Δευτέρα ( 20-22/1) έρχεται νέος χιονιάς, με θυελλώδεις βοριάδες, πτώση της θερμοκρασίας, παγετό, κρύο και χιόνια.

«Οι περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο με χιονοπτώσεις και σε χαμηλά υψόμετρα φαίνεται να είναι η Θράκη, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και οι περιοχές από το Πήλιο και νοτιότερα όπως η Εύβοια, η Βοιωτία, η Αττική, η Φθιώτιδα, η Κορινθία, η Αργολίδα και η Αρκαδία» τόνισε.

Δείτε την ανάρτηση του Γιώργου Τσατραφύλλια

«H εβδομάδα ξεκινά με θερμή εισβολή από την Αλγερία και τελειώνει με Σκανδιναβικό ψύχος!

Καλημέρα και καλή εβδομάδα!

Μετά τα κρύα και τα χιόνια βρίσκεται σε εξέλιξη θερμή μεταφορά αερίων μαζών από τις ακτές της Αλγερίας προς τη χώρα μας , η οποία θα κορυφωθεί το διήμερο Πέμπτη – Παρασκευή και θα εκτοξεύσει τον υδράργυρο 8 – 10 βαθμούς πάνω από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

Επίσης, οι ισχυροί νοτιάδες θα κουβαλήσουν αφρικανική σκόνη και υγρασία. Οι πιο πολλές βροχές θα σημειωθούν τη Δευτέρα 15/1 και την Τρίτη 16/1 κυρίως στα δυτικά, στην Πελοπόννησο και στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα, ενώ τα λίγα χιόνια θα περιοριστούν στα βουνά. Το βίντεο παρουσιάζει μια πρώτη εκτίμηση της ανόδου της θερμοκρασίας σε 5 περιοχές.

Επίσης τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία συγκλίνουν όλο και περισσότερο ότι το Σάββατο, την Κυριακή και τη Δευτέρα ( 20-22/1) έρχεται νέος χιονιάς, με θυελλώδεις βοριάδες, πτώση της θερμοκρασίας, παγετό, κρύο και χιόνια.

Οι περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο με χιονοπτώσεις και σε χαμηλά υψόμετρα φαίνεται να είναι η Θράκη, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και οι περιοχές από το Πήλιο και νοτιότερα όπως η Εύβοια, η Βοιωτία, η Αττική, η Φθιώτιδα, η Κορινθία, η Αργολίδα και η Αρκαδία.

Τα επόμενα 24ωρα θα δοθούν περισσότερα στοιχεία για την εξέλιξη αυτής της ψυχρής εισβολής».

Αναλυτικά ο καιρός σήμερα σύμφωνα με την ΕΜΥ

ΑΤΤΙΚΗ

  • Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας το απόγευμα.
  • Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 που βαθμιαία θα γίνουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και από το βράδυ στα ανατολικά και νότια τοπικά 7 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 06 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

  • Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και το βράδυ είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές.
  • Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από -02 (μείον 2) έως 12 βαθμούς Κελσίου.
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
  • Καιρός: Λίγες νεφώσεις αρχικά αυξημένες στα δυτικά και γρήγορα και στις υπόλοιπες περιοχές. Τοπικές βροχές από το απόγευμα κυρίως στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Λίγα χιόνια στα ορεινά.
  • Άνεμοι: Δυτικοί 3 με 4 και βαθμιαία νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από -04 (μείον 4) έως 12 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

  • Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές αρχικά στα βόρεια και από το μεσημέρι στις υπόλοιπες περιοχές. Από το απόγευμα θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα νότια. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά κυρίως της Ηπείρου.
  • Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 3 με 5 που γρήγορα θα ενισχυθούν σε 4 με 6 και από το απόγευμα στα νότια τοπικά 7 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 05 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

  • Καιρός: Τοπικές νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα νότια από το απόγευμα πιθανώς σποραδικές καταιγίδες. Ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Εξασθένηση των φαινομένων τη νύχτα.
  • Άνεμοι: Αρχικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα νότια 6 μποφόρ, που γρήγορα θα γίνουν νοτιοδυτικοί και θα ενισχυθούν σε 5 με 6, από το απόγευμα τοπικά 7 και από το βράδυ στα νότια έως 8 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 01 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

  • Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές οι οποίες από το μεσημέρι θα ενταθούν. Από το βράδυ θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες.
  • Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 που γρήγορα θα γίνουν νοτιοδυτικοί 5 με 7 και από το βράδυ τοπικά 8 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

  • Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα ενταθούν και το βράδυ θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες .
  • Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ, που βαθμιαία θα ενισχυθούν σε 5 με 7 και αργά το βράδυ τοπικά 8 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

  • Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες αρχικά στα δυτικά και γρήγορα και στις υπόλοιπες περιοχές. Από το απόγευμα θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Λίγα χιόνια στα ορεινά.
  • Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από -01 (μείον ένα) έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Οι ειδήσεις σήμερα:

Συναγερμός στο Πανεπιστήμιο Πατρών: Κρούσμα μηνιγγίτιδας σε φοιτητή

Ένας Τσίπρας την ημέρα…

Νικήτας Κακλαμάνης: Δεν θα πάω στα «φροντιστήρια» για το νομοσχέδιο-Νέα πυρά στον Σκέρτσο

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…