Newsroom

Newsroom

Καιρός να αλλάξουμε νοοτροπία

Του Γιώργου Δρακούλη

vouli 40

Του Γιώργου Δρακούλη

Διανύουμε μια πολύ άχαρη εποχή. Το πολιτικό σύστημα στις μέρες μας βρίσκεται σε «σήψη», απογοητεύοντας την κοινή γνώμη. Ποιος, όμως, φταίει για αυτή την ζοφερή κατάσταση; Η αλήθεια, μάλλον βρίσκεται κάπου στην μέση. Με λίγα λόγια όλοι φταίνε. Και οι πολιτικοί και οι πολίτες, αλλά ο καθένας έχει διαφορετικό βάρος ευθυνών. Ο εκχυδαϊσμός του πολιτικού βίου και η έκπτωση των πολιτικών ηθών είναι κοινός τόπος. Κατά πρώτο λόγο, λοιπόν, ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό η αρνητική λειτουργία της πολιτικής ζωής. Δυστυχώς, μια μερίδα των αντιπροσώπων των πολιτών, αντί για άσκηση πολιτικής, προτίμησε την άσκηση πολιτικαντισμού, δηλαδή την άλλη όψη του νομίσματος που είναι ο καιροσκοπισμός, η υποσχεσιολογία, η διαφθορά, η σκανδαλοθηρία, η ρουσφετολογία, ο εκμαυλισμός και ο σφετερισμός του δημοσίου συμφέροντος.

Οι πολιτικοί από «υπηρέτες» του λαού, έγιναν «υπηρέτες» των προσωπικών συμφερόντων τους και κατά συνέπεια η πολιτική ζωή αποτελματώθηκε. Ωστόσο, και εμείς οι πολίτες δεν είμαστε άμοιροι ευθυνών. Κοιτάξαμε το «εγώ», εγκλωβιστήκαμε σε ένα παιχνίδι πελατειακών σχέσεων. Παραδώσαμε την συλλογική μας δύναμη, εναποθέτοντας τις ελπίδες μας σε αναξιόπιστα πρόσωπα και επιδοκιμάσαμε όσους έπρεπε να θέσουμε στο περιθώριο. Παράλληλα, απείχαμε από την ενεργή συμμετοχή στα κοινά, δίνοντας άπλετο χώρο σε όσους υπονόμευσαν την πολιτική με την δράση τους.

Αφού, λοιπόν, όλοι φταίμε, βέβαια άλλοι λιγότερο και άλλοι περισσότερο μαζί πρέπει να δώσουμε και τις λύσεις, λύσεις στην πράξη όχι στα λόγια. Η χώρα μας έχει ανάγκη ένα νέο πολιτικό σύστημα, απαλλαγμένο από τις σαθρές δομές τους παρελθόντος, που μας οδήγησαν στα σημερινά αδιέξοδα. Ένα πολιτικό σύστημα με ήθος, αρχές και διαφάνεια. Από την άλλη, εμείς οι πολίτες οφείλουμε να γίνουμε οι γεννήτορες του νέου, συμμετέχοντας και αλλάζοντας, αφού το παλιό έχει σβήσει. Σίγουρα, τα σοβαρά κοινωνικοπολιτικά ζητήματα δημιουργούν την αίσθηση του αδιεξόδου στην κοινωνία μας, αλλά δεν αποτελεί λύση η αδρανοποίηση της λαϊκής βούλησης.

Οι δυσκολίες των ημερών είναι η χρυσή ευκαιρία για αλλαγή. Αποφασιστική αλλαγή πολιτικής πλεύσης, νοοτροπίας και συμπεριφοράς. Αυτό είναι το δικό μας στοίχημα και αυτή την φορά πρέπει να το κερδίσουμε…για να κερδίσουμε το αύριο που μας αξίζει!

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…