Newsroom

Newsroom

Και τέταρτος νεκρός από τον κορονοϊό στην Ιταλία

Ένας ακόμα άνθρωπος που είχε μολυνθεί με τον κορονοϊό στη βόρεια Ιταλία κατέληξε

ap ckhfd

Ένας άνθρωπος που είχε μολυνθεί με τον κορονοϊό στη βόρεια Ιταλία κατέληξε, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στη χώρα σε 4, όπως μετέδωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός της Rai. Πρόκειται για έναν άνδρα 84 ετών, ο οποίος νοσηλευόταν για κάποια άλλη ασθένεια όταν μολύνθηκε από τον κοροναϊό, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Οι τρεις άλλοι άνθρωποι που πέθαναν εξαιτίας του ιού ήταν επίσης ηλικιωμένοι και τουλάχιστον δύο από αυτούς έπασχαν από άλλα σοβαρά προβλήματα υγείας.

Εν τω μεταξύ, ο Γάλλος υφυπουργός Μεταφορών Ζαν-Μπατίστ Τζεμπαρί δήλωσε σήμερα ότι δεν βλέπει τον λόγο να κλείσουν τα σύνορα της Γαλλίας με την Ιταλία παρά την εξάπλωση του κορονοϊού.

“Το κλείσιμο των συνόρων δεν θα είχε νόημα καθώς η κυκλοφορία του ιού δεν περιορίζεται μόνο στα διοικητικά σύνορα”, δήλωσε ο υφυπουργός στον ραδιοφωνικό σταθμό BFM, όπως μεταδίδει το Reuters και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Τα κρούσματα του κορονοϊού στην Ιταλία–στην ευρωπαϊκή χώρα που έχει πληγεί περισσότερο–αυξήθηκαν το Σάββατο σε τουλάχιστον 150, οδηγώντας την κυβέρνηση της Ρώμης να αποκλείσει τις περισσότερο πληγείσες περιοχές στον βορρά, της Λομβαρδίας και του Βένετο.

Πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στο Αφγανιστάν

Ο υπουργός Δημόσιας Υγείας του Αφγανιστάν ανακοίνωσε εξάλλου σήμερα το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του κορονοϊού.

Ο Φεροζουντίν Φερόζ, ο υπουργός Δημόσιας Υγείας, ανακοίνωσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Καμπούλ ότι βρέθηκε θετικός στον ιό ένας από τους τρεις πιθανόν μολυσμένους με τον ιό, στη δυτική επαρχία Χεράτ.

Ο ίδιος ανακοίνωσε ότι κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η επαρχία, η οποία συνορεύει με το Ιράν και όπου δεκάδες κρούσματα της νόσου έχουν καταγραφεί, ενώ έχουν χάσει τη ζωή τους από τον ιό 12 άνθρωποι.

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη