Και στο κινητό οι νέες ταυτότητες

Καινοτομία στις νέες ταυτότητες αλλά και απλοποίηση στη διαδικασία δήλωσης της γέννησης ενός παιδιού, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης

 Με μια μόνο δήλωση στο μαιευτήριο, θα ενημερώνονται όλα τα μητρώα για την γέννηση ενός παιδιού, από τον Φεβρουάριο ανακοίνωσε ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, ενώ όσον αφορά τις νέες ταυτότητες σημείωσε ότι θα υπάρχει δυνατότητα να εγκατασταθεί στο κινητό.

Σε σημερινή συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, ο κ. Πιερρακάκης είπε ότι απλοποιείται η διαδικασία της δήλωσης της γέννησης ενός παιδιού. Η νέα διαδικασία θα ψηφιστεί στη Βουλή μαζί με το σχέδιο νόμου για το επίδομα παιδιού, ενώ αναμένεται ότι τα νοσοκομεία της χώρας να είναι έτοιμα εντός του Φεβρουαρίου προκειμένου να μπορούν να υποδέχονται τις δηλώσεις.

Όπως τόνισε «σήμερα όταν γεννιέται ένα παιδί, πρέπει να πας σε πάρα πολλά γκισέ. Στο ισόγειο του μαιευτηρίου, στα ΚΕΠ για να πάρεις ΑΜΚΑ, στο ληξιαρχείο, στο ταμείο του πατέρα ή της μητέρας, ενώ τώρα έχουμε προσθέσει στην εξίσωση και τον ΟΠΕΚΑ για το επίδομα παιδιού. Όλα αυτά θα διεκπεραιώνονται αυτόματα στο μαιευτήριο, με μία και μόνο δήλωση, κι αυτό θα ξεκινήσει μέσα στο Φεβρουάριο».

Για τις ταυτότητες

Αναφορικά με τη μορφή και το περιεχόμενό των νέων ταυτοτήτων, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «η νέα ταυτότητα θα είναι σαν πιστωτική κάρτα και θα περιλαμβάνει και έναν αριθμό, ο οποίος είναι ο ενιαίος αριθμός που πλέον θα χρησιμοποιούμε. Επιπλέον, θα υπάρχει μια εφαρμογή στο κινητό, όπου θα μπορείς να έχεις την ταυτότητά σου και εκεί. Άρα θα μπορείς να κουβαλάς το κινητό σου αντί για την ταυτότητά σου».

Όσον αφορά το κόστος των νέων ταυτοτήτων, επισήμανε ότι «έχουμε κρατήσει το ίδιο κόστος που υπήρχε επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ και προσθέσαμε μια σειρά από πράγματα μέσα στον υφιστάμενο διαγωνισμό. Πρώτον, θεωρήσαμε ότι έπρεπε να πάμε σε καλύτερες λύσεις σχετικά με τη φωτογραφία, δηλαδή έγχρωμη και υψηλής ασφάλειας. Δεύτερον, προσθέσαμε ψηφιακή υποδομή, δηλαδή να μπορώ να έχω πρόσβαση σε κρατικές υπηρεσίες από το σπίτι μου. Αυτό όλο έγινε με ακριβώς το ίδιο κόστος, δεν ανέβηκε ούτε ένα σεντ παραπάνω».

Τεράστια επιτυχία για την κολύμβηση: Χάλκινο μετάλλιο για την Ελλάδα στα 4Χ50μ. ελεύθερο ανδρών στο Ευρωπαϊκό

Τεράστια επιτυχία για την κολύμβηση: Χάλκινο μετάλλιο για την Ελλάδα στα 4Χ50μ. ελεύθερο ανδρών στο Ευρωπαϊκό

Oι Κρίστιαν Γκολομέεβ, Στέργιος-Μάριος Μπίλας, Απόστολος Χρήστου και Ανδρέας Βαζαίος γράφουν ιστορία στο Οτοπένι της…

Μαλάλα Γιουσαφζάι: «Παράνομο και αδύνατο να είσαι κορίτσι» υπό το καθεστώς των Ταλιμπάν

Μαλάλα Γιουσαφζάι: «Παράνομο και αδύνατο να είσαι κορίτσι» υπό το καθεστώς των Ταλιμπάν

«Είναι επιτακτικό να αποκαλέσουμε το αφγανικό καθεστώς αυτό που πραγματικά είναι: ένα καθεστώς απαρτχάιντ βασισμένο…

Τραγωδία στην Πιερία: Δύο νεκροί και δύο τραυματίες μετά από σύγκρουση αυτοκινήτων

Τραγωδία στην Πιερία: Δύο νεκροί και δύο τραυματίες μετά από σύγκρουση αυτοκινήτων

Για τον απεγκλωβισμό των επιβατών των οχημάτων χρειάστηκε να επιχειρήσει η Πυροσβεστική Υπηρεσία με 6…