Και οι μαφιόζοι φοβέρα θέλουν

Ένα σημαντικό χτύπημα στην ιταλική μαφία και την κιτς αισθητική που πρεσβεύει, κατάφεραν απόψε οι ιταλικές αρχές.

police 0

Με τις μπουλντόζες στην εμπροσθοφυλακή, οι υπηρεσίες του δήμου με τη συνοδεία 600 αστυνομικών, κατεδάφισαν οκτώ αυθαίρετες βίλες, της μαφιόζικης φατρίας Casamonica, στα περίχωρα της Ρώμης.

Πριν από την κατεδάφιση οι δημοτικοί αστυνομικοί απομάκρυναν από τις επαύλεις τους 30 ενοίκους καθώς και τα έπιπλα και άλλα αντικείμενα πολυτελείας, όπως αγάλματα και πολυελαίους.
 
«Σήμερα ξεκινάμε την κατεδάφιση των δύο πρώτων βιλών» δήλωσε με ικανοποίηση η δήμαρχος της Ρώμης Βιρτζίνια Ράτζι και πρόσθεσε: 

«Οι επιχειρήσεις θα συνεχιστούν κι εμείς θα κατεδαφίσουμε τις οκτώ βίλες. Δεν θα σταματήσουμε έως αυτή η γη να επιστρέψει στους πολίτες της Ρώμης».

Σημειώνεται ότι οι επαύλεις αυτές οικοδομήθηκαν χωρίς άδεια, στο προάστιο Κουαντράρο, στο ανατολικό τμήμα της πρωτεύουσας. Μέχρι τώρα κατάφερναν να αποφεύγουν τους ελέγχους και τα πρόστιμα που τους επιβάλλονταν. 

«Σήμερα είναι μια καλή ημέρα για τους κατοίκους της Ρώμης. Αποκαθιστούμε τη νομιμότητα, τους κανόνες, την πειθαρχία και την ασφάλεια» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι.

Η φατρία της Casamonica δραστηριοποιείται κυρίως στα νότια και τα νοτιοανατολικά περίχωρα της Ρώμης. Εμπλέκεται σε απάτες, εκβιασμούς και διακίνηση ναρκωτικών. Τα μέλη της θεωρούνται πολύ βίαια, αλλά σπάνια ως τώρα οδηγούνταν στα δικαστήρια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη