Newsroom

Newsroom

Τους πήρε μαζί του ο… Χειμάρας

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Documento, έξι δήμοι της ευρύτερης περιφέρειάς του του έδιναν δουλειές παρά το βουλευτικό του ασυμβίβαστο.

xeimaras 1

Από την αποκάλυψη του Documento για τις business με το δημόσιο που έκανε η εταιρεία του παραιτηθέντος –μετά την αποκάλυψη– βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Θέμη Χειμάρα έχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος. Μεσολάβησε για τον ίδιο μία αποτυχημένη απόπειρα να επιστρέψει στα πράγματα τον περασμένο Απρίλιο, όταν η διαρροή της επιστροφής του πορίσματος του ΣΔΟΕ από την Οικονομική Εισαγγελία ως «ατελές» του χάλασε τα σχέδια για εκ νέου υποψηφιότητα βουλευτή. Ετσι, έμεινε εκτός αγώνα, χωρίς νέα από τις έρευνες της Δικαιοσύνης, η οποία ψάχνει ακόμη… τη διαρροή.

Ομως το μάρμαρο της υπόθεσης Χειμάρα δεν το πλήρωσε μόνο ο ίδιος. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Documento, έξι δήμοι της ευρύτερης περιφέρειάς του,  του έδιναν δουλειές παρά το βουλευτικό του ασυμβίβαστο. Και έπειτα από το εκλογικό αποτέλεσμα του Οκτωβρίου οι τέσσερις εκ των έξι δημάρχων πήγαν… να κάνουν παρέα στον πρώην βουλευτή.

Συγκεκριμένα, ήττα υπέστη ο δήμαρχος Καμένων Βούρλων Ιωάννης Συκιώτης, η δήμαρχος Στυλίδας Βιργινία Στεργίου και ο δήμαρχος Καρπενησίου Νικόλαος Σουλιώτης. Ο τέταρτος της παρέας, κατά τα λεγόμενα του πρώην βουλευτή, ήταν ο επιστήθιος φίλος του Ευθύμης Καραΐσκος του Δήμου Λαμιέων. Ο άνθρωπος για τον οποίο δήλωνε: «Είμαστε πάρα πολλά χρόνια, είμαστε από παιδιά μαζί. Είναι ένας άνθρωπος που δεν έχω υπογράψει ποτέ ένα χαρτί που δεν θα το δει ο Θύμιος, έτσι; Αυτή είναι η σχέση μου με τον Θύμιο. Είμαι δίπλα του και είναι δίπλα μου».

Το λες και δικαιοσύνη.

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη