Και μετά τον Μενέντεζ τι κάνουμε; Μας έμεινε μόνο η Ούρσουλα;

Η υπόθεση Μενέντεζ αποτελεί προφανώς πονοκέφαλο για την Αθήνα.

mened

Το πρόσωπο αντιπροσώπευε δυναμικά τις ελληνικές θέσεις στα κέντρα εξουσίας της Ουάσινγκτον έχει μπροστά του μία περιπέτεια από την οποία είναι άγνωστο πως και πότε θα απεμπλακεί. Σίγουρα πάντως ουδείς μπορεί να ποντάρει πια στη «στήριξη Μενέντεζ»…

Υπάρχουν άλλα κέντρα που θα προωθήσουν τις ελληνικές θέσεις στις ΗΠΑ, ειδικά αυτή τη κρίσιμη περίοδο; Το πειβόητο ελληνικό λόμπι τι θα κάνει; Γι΄ αυτό το λόμπι πρόσφατα μίλησε στο militaire channel, ο δημοσιογράφος και διευθυντής έκδοσης της εφημερίδας ΠΡΩΙΝΗ στη Νέα Υόρκη, Αλέξανδρος Στεφανόπουλος. Δεν ήταν πολύ αισιόδοξα όσα μας είχε πει για την αποτελεσματικότητα αυτού που ονομάζουμε «ελληνικό λόμπι».

Η «αναποδιά Μενέντεζ» αναδεικνύει για ακόμη μία φορά τα ελλείμματα που έχουμε στο σχεδιασμό προώθησης των συμφερόντων μας σε κρίσιμα κέντρα αποφάσεων. Στις ΗΠΑ ότι κι αν έλεγες σε παρέπεμπαν στον Μενέντεζ , λες και ήταν ο …σούπερμαν που μπορούσε με μία κίνηση να λύσει τα πάντα. Δεν μπορεί κανένα πρόσωπο μόνο του, χωρίς την κατάλληλη υποστήριξη και τα δίκτυα να κάνει πολλά, όσο κι αν προσπαθεί.

Την ίδια ώρα δεν είναι μυστικό ότι οι Τούρκοι με το δικό τους λόμπι «αλωνίζουν» και αυτό φαίνεται εκ του αποτελέσματος. Έχοντας να αντιμετωπίσουν ένα δυσμενές περιβάλλον μετά από την επιλογή τους να «παίξουν» δυνατά και με τη Ρωσία, οι Τούρκοι φαίνεται ότι σταθερά αλλάζουν τα δεδομένα.

Εμείς πάλι όπως μας ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός μας μέσω CNN βρισκόμαστε σε πόλεμο με τη Ρωσία.

Να έχει μείνει άραγε στο πλευρό μας η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν που την φιλοξένησε κιόλας ο πρωθυπουργός στην Κρήτη για να κάνει τα μπάνια της;

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη