Newsroom

Newsroom

Και η Μπακογιάννη "αδειάζει" Στουρνάρα, αλλά αυτός επιμένει…

Το πόσο επιτυχημένος υπουργός είναι ο Γιάννης Στουρνάρας δε φαίνεται μόνο από τα απτά αποτελέσματα της οικονομικής πολιτικής που εφαρμόζει…

Το πόσο επιτυχημένος υπουργός είναι ο Γιάννης Στουρνάρας δε φαίνεται μόνο από τα απτά αποτελέσματα της οικονομικής πολιτικής που εφαρμόζει (και τα νιώθουμε όλοι στο πετσί μας), αλλά και από το γεγονός ότι ακόμα και βουλευτές της κυβέρνησης του επιτίθενται τακτικά – ίσως ακόμα πιο συχνά από αυτούς της αντιπολίτευσης!

Σήμερα ήταν η σειρά της Ντόρας Μπακογιάννη να στραφεί κατά του υπουργού Οικονομικών, με αφορμή τη δήλωσή του ότι η Ελλάδα δεν υπερφορολογείται.

«Η μεσαία τάξη καταρρέει», ανέφερε η βουλευτής της ΝΔ μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, απευθυνόμενη στον υπουργό. Επεσήμανε ακόμα πως η φοροδοτική ικανότητα των πολιτών έχει σχεδόν εξαντληθεί και οι επιχειρήσεις, όπως και οι ιδιοκτήτες ακινήτων, φτάνουν στα όρια της αντοχής τους.

«Πρέπει να μπει ένα τέλος στην υπερφορολόγηση. Είπατε ότι δεν έχουμε υπερφορολόγηση. Υπάρχει δομική διαφωνία», σχολίασε η βουλευτής Επικρατείας.

Ο υπουργός Οικονομικών απάντησε επαναλαμβάνοντας ουσιαστικά ακριβώς όσα είπε στην «Ανατροπή»: «Οι φόροι ως ποσοστό του ΑΕΠ ανήλθαν στο 22,8% το 2012, όταν είναι 25,7% κατά μέσο όρο στην ευρωζώνη», ανέφερε ο Γ. Στουρνάρας, και πρόσθεσε: «Σε συνολικά επίπεδα η Ελλάδα δεν υπερφορολογείται. Αυτό υποκρύπτει μια συνεχή στρέβλωση. Οι συνεπείς φορολογούμενοι επιβαρύνονται σημαντικά περισσότερο από εκείνους που συστηματικά φοροδιαφεύγουν. Οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι είναι τα συνήθη υποζύγια και κάποιοι άλλοι φοροδιαφεύγουν». 

Σε αναβρασμό η Θεσσαλονίκη εν όψει του ντέρμπι: Σύλληψη υπεύθυνου μελών Αθλητικού Συλλόγου και κλήση σε ακρόαση μέλους του ΑΣ Άρη

181019 arisvspaok ph1

Σε αναβρασμό η Θεσσαλονίκη εν όψει του ντέρμπι: Σύλληψη υπεύθυνου μελών Αθλητικού Συλλόγου και κλήση σε ακρόαση μέλους του ΑΣ Άρη

Λίγες ώρες πριν το μεγάλο ντέρμπι της Superleague που θα κρίνει τον πρωταθλητή η πόλη…