Και δεύτερη υπόθεση διακίνησης κάνναβης με 157 κιλά σε κρύπτες φορτηγών

Εξαρθρώθηκε από την Δίωξη Ναρκωτικών και δεύτερη μεγάλη σπείρα διακίνησης κάνναβης από την Αλβανία στην Ελλάδα και από εδώ, στη…

17062014 kannavi2 1

Εξαρθρώθηκε από την Δίωξη Ναρκωτικών και δεύτερη μεγάλη σπείρα διακίνησης κάνναβης από την Αλβανία στην Ελλάδα και από εδώ, στη συνέχεια, στην υπόλοιπη Ευρώπη. Μετά από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών της Δίωξης και του Λιμενικού Σώματος, στην Παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Έδεσσας, τρία μέλη της οργάνωσης. Πρόκειται για έναν 53χρονο Έλληνα και δύο αλλοδαπούς ηλικίας 37 και 48 ετών.

Ειδικότερα, η Δίωξη Ναρκωτικών διερεύνησε πληροφορία, σύμφωνα με την οποία, εγκληματική οργάνωση αποτελούμενη από αλλοδαπούς και Έλληνες εισάγει στη χώρα μας ιδιαίτερα μεγάλες ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης, τις οποίες στη συνέχεια διακινεί με ειδικά διαμορφωμένα φορτηγά, σε χώρες της Κεντρικής και Δυτικής Ευρώπης.

Μετά από πολυήμερες έρευνες εντοπίσθηκε στην Παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης- Εδέσσης το φορτηγό με το οποίο μετέφεραν ποσότητα κάνναβης, ακινητοποιήθηκε και συνελήφθησαν οι τρείς επιβαίνοντες. Όπως εξακριβώθηκε οι ποσότητες ναρκωτικών τοποθετούνταν εντός ειδικά διαμορφωμένης κρύπτης μέσα σε ψευδοροφή στο φορτηγό, προκειμένου να επιτευχθεί η ασφαλής μεταφορά και εξαγωγή τους σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Κατασχέθηκαν 157 κιλά ακατέργαστης κάνναβης και το φορτηγό, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

 

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη