Newsroom

Newsroom

Καφέ – Σνάκ – Μπάρ: Τα Πάθοι

Ζωγραφικά έργα η σύνθεση των οποίων βασίζεται στην αισθητική των σύγχρονων ψηφιακών κολάζ.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ 2022 BARBA DEE 0

Μία έκθεση, αποτέλεσμα του residency του Barba Dee στον ανεξάρτητο χώρο του Kyan στην Εμ.Μπενάκη 60, που φτιάχτηκε από την καλλιτέχνη και ζωγράφο Κυβέλη Ζώη, στα Εξάρχεια.

Η έκθεση αποτελείται από ζωγραφικά έργα η σύνθεση των οποίων βασίζεται στην αισθητική των σύγχρονων ψηφιακών κολάζ. Οι εικόνες που εμφανίζονται, είτε πρωτεύουσες, είτε δευτερεύουσες, σκοπό έχουν να δημιουργήσουν ένα πλέγμα αφηγήσεων που περιστρέφονται γύρω από την σύγχρονη ελληνική ταυτότητα. Εικόνες σύμβολα που έχουν εντυπωθεί και εντυπώνονται καθημερινά στο συλλογικό ασυνείδητο.

“Εάν αποσυνθέσεις μια Ελλάδα σου απομένει ένα κολάζ εικόνων…Εικόνες φαινομενικά ασύνδετες παρατίθενται η μία δίπλα στην άλλη, η μία πάνω στην άλλη για να δημιουργήσουν αφηγήσεις. Πότε όμως ξεκινάει ένα σύμβολο να υπάρχει και πόσο μεταβλητή είναι η νοηματοδότηση του; Με τα ίδια σύμβολα και αφηγήσεις που η εθνική ταυτότητα συγκροτείται, με αυτά τα ίδια θα αποδομηθεί. Πόσο ευδιάκριτη πρέπει να είναι μια εικόνα για να αναγνωρίσουμε το πρόσωπο, πόσο θολή πρέπει να είναι για να δούμε το συμβολισμό της; Μέσα σε ένα καταιγισμό εικόνων και πληροφοριών δε γίνεται παρά να παρασυρθούμε. Η γλώσσα μας δεν προφταίνει να φτιάξει λέξεις για τα πάθη μας, καθένας φωνάζει τη δική του μουγκή τραγωδία. Εθνικός μας ύμνος ένα κολάζ ετερογενών στοιχείων που συνθέτουν μικροΐεροτελεστίες, πανηγυρτζίδικα γκαλά και γηπεδικά τραγούδια. Ένας μπανάλ εθνικισμός πλάι σε σούσι μπάρς και διανυκτερεύουσες καντίνες. Περιμένοντας τις νέες τετριμμένες αφηγήσεις του εθνικού ιδεώδους, ξαναγράφεται η γλώσσα που θα τις αποδομήσει…” Barba Dee, 2022.

ΙNFO: 

KYAN AΘENS

Εμ. Μπενάκη 60

www.kyanathens.com

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

5754833

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

Τα παράπονα της προς το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε σε συνέντευξη η Εύα Καϊλή

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…