Newsroom

Newsroom

Κ. Βαξεβάνης: «Κάθε χρόνος που περνάει για το Documento είναι η επιβεβαίωση ότι είναι αναγκαίο!»

Ιδιαίτερα σημαντική η σημερινή ημέρα για το Documento. Σαν σήμερα, πριν από επτά χρόνια κυκλοφόρησε το πρώτο φύλλο της εφημερίδας που έμελλε να ρίξει φως όπου υπάρχει σκοτάδι και να οδηγήσει αρκετούς στο να… χάσουν τον ύπνο τους.

vaxevanis 1 1

Και να λοιπόν, που προστέθηκε ένας ακόμα χρόνος, στην εφημερίδα Documento. Ένας ακόμη χρόνος προς τέρψιν όλων εκείνων που θέλουν μια δημοσιογραφία μαχητική, και δεν εξαρτάται από δημόσιες σχέσεις.

«Κάθε χρόνος που περνάει για το Documento είναι η επιβεβαίωση ότι είναι αναγκαίο. Έχουν προφητεύσει δεκάδες φορές ότι δεν θα αντέξουμε και το έχουν ευχηθεί χιλιάδες. Αλλά είμαστε εδώ. Ένας ζωντανός δημοσιογραφικός οργανισμός, που πορεύεται αταλάντευτα με βάση όσα πιστεύει», αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανάρτηση του ο εκδότης-δημοσιογράφος, Κώστας Βαξεβάνης

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει ο Κώστας Βαξεβάνης για την γενέθλια ημέρα για το Documento:

«Στη δημοσιογραφία ο χρόνος τρέχει και είναι πυκνός. Συγκεντρώνει γεγονότα, μετράει εξελίξεις και ανθρώπους μαζί με τα δευτερόλεπτα και πιέζει πάντα το δημοσιογράφο. Πώς να μετρήσεις επτά χρόνια στο Documento; Με τις δημοσιογραφικές επιτυχίες; Με τις αποκαλύψεις; Με τις απειλές και τις επιθέσεις εναντίον του; Μήπως με τις εργατοώρες πάνω από έγγραφα και αποδεικτικά στοιχεία; Με αναλύσεις και πληροφορίες; Με την αποδοχή στο Εξωτερικό και τις διεθνείς αναφορές ή τις εξελίξεις που προκάλεσαν στην Ελλάδα τα δημοσιεύματά του; Με τους φίλους που μας αγκάλιασαν και μας στήριξαν ή με τους εχθρούς;

Κάθε χρόνος που περνάει για το Documento είναι η επιβεβαίωση ότι είναι αναγκαίο. Έχουν προφητεύσει δεκάδες φορές ότι δεν θα αντέξουμε και το έχουν ευχηθεί χιλιάδες. Αλλά είμαστε εδώ. Ένας ζωντανός δημοσιογραφικός οργανισμός, που πορεύεται αταλάντευτα με βάση όσα πιστεύει. Πορευόμαστε ανυπότακτα και χωρίς να υποκρινόμαστε ότι αντιπροσωπεύουμε τους πάντες. Θέλουμε να εκφράζουμε την κοινωνία και να είμαστε σύμμαχοί της. Αυτό άλλωστε πρέπει να είναι η δημοσιογραφία.

Δεν πιστεύουμε ότι η δημοσιογραφία είναι ένα μαυσωλείο στο οποίο αποτίνουμε φόρο τιμής στο ευλογημένο πλην όμως νεκρό σώμα της δημοσιογραφίας. Η δημοσιογραφία πρέπει να είναι ζωντανή, αιχμηρή και με άποψη. Η δημοσιογραφία δεν οφείλει να είναι ουδέτερη αλλά αληθινή. Αυτή είναι η πραγματική και ουσιαστική απαίτηση.

Όταν αποκαλύπτουμε κάτι , δεν έχουμε το άγχος να το συμψηφίσουμε με κάτι άλλο για να είμαστε συμπαθής και ψευδοϊσορροπημένοι. Γιατί όπως λέει και ένας κανόνας της δημοσιογραφίας « αν κάποιος πει στο δημοσιογράφο ότι βρέχει, το ζητούμενο δεν είναι να βρει και κάποιον άλλο που θα λέει ότι δεν βρέχει ώστε να εμφανιστεί ότι έχει όλες τις απόψεις, αλλά να ανοίξει το παράθυρο και να διαπιστώσει αν βρέχει ώστε να ενημερώσει αληθινά τον κόσμο».

Δεν ψάχνουμε απόψεις για να κάνουμε συμψηφισμούς και να δημιουργήσουμε ηλιοφάνεια εκεί που βρέχει καταρρακτωδώς και επικίνδυνα. Λέμε και θα λέμε την αλήθεια όπως την αντιλαμβανόμαστε. Και αυτό πλέον εκτιμάται από φίλους και εχθρούς.»

Άστον Βίλα: Φίλαθλος έπαθε ανακοπή στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό – Η γυναίκα διασώστης που του έσωσε τη ζωή

Καταγραφή 2

Άστον Βίλα: Φίλαθλος έπαθε ανακοπή στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό – Η γυναίκα διασώστης που του έσωσε τη ζωή

Δραματικές στιγμές στο Villa Park πριν το παιχνίδι της Άστον Βίλα με τον Ολυμπιακό

Κρήτη: Βίντεο ντοκουμέντο «καίει» τον νονό που ασελγούσε στο βαφτιστήρι του – «Είμαι άρρωστος αλλά με προκάλεσε»

Krhtht

Κρήτη: Βίντεο ντοκουμέντο «καίει» τον νονό που ασελγούσε στο βαφτιστήρι του – «Είμαι άρρωστος αλλά με προκάλεσε»

Ο 50χρονος ισχυρίστηκε ότι τον προκάλεσε ο νεαρός και δήλωσε ότι είναι συντετριμμένος και άρρωστος

Γιάννα Τερζή: Απαντά μέσω ανάρτησης σχετικά με την κακοποίηση που υπέστη στην Eurovision – «Ναι, τώρα μπόρεσα…» (video)

image 7

Γιάννα Τερζή: Απαντά μέσω ανάρτησης σχετικά με την κακοποίηση που υπέστη στην Eurovision – «Ναι, τώρα μπόρεσα…» (video)

Ανάρτηση για την κακοποίηση που υπέστη πριν από 6 χρόνια έκανε η Γιάννα Τερζή