Newsroom

Newsroom

Ήξεις αφήξεις από τον Αθανασίου για τον θάνατο 150 ανθρώπων από γρίπη

Απαντώντας σε ερώτηση της κοινοβουλευτικής εκπροσώπου των ΑΝΕΛ και βουλευτή Μαγνησίας Μαρίνας Χρυσοβελώνη ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαρ. Αθανασίου έδωσε στοιχεία…

gripi398

Απαντώντας σε ερώτηση της κοινοβουλευτικής εκπροσώπου των ΑΝΕΛ και βουλευτή Μαγνησίας Μαρίνας Χρυσοβελώνη ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαρ. Αθανασίου έδωσε στοιχεία στη Βουλή για την πορεία διερεύνησης από την Δικαιοσύνη της γνωστής υπόθεσης των αντιγριπικών εμβολίων και του θανάτου 150 ανθρώπων κατά την εμβολιαστική περίοδο 2013-2014.

Υπενθυμίζεται πως πριν μερικούς μήνες, μετά από μηνυτήρια αναφορά του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών σχετικά με τις ευθύνες της τότε πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας υπό τον Άδωνη Γεωργιάδη, είχε ξεκινήσει προκαταρκτική εξέταση από την Δικαιοσύνη για τους μαζικούς θανάτους από εποχική γρίπη εξαιτίας της ανεπαρκούς προμήθειας αντιγριπικών εμβολίων από το κράτος.

Όπως όμως αποκαλύπτει ο υπουργός Δικαιοσύνης, η υπόθεση εδώ και ένα μήνα παραμένει σε κάποιο συρτάρι καθώς η προκαταρκτική εξέταση ολοκληρώθηκε στις 10 Ιουλίου. Στην πραγματικότητα τα στοιχεία που αφορούν πρώην υπουργούς θα έπρεπε να είχαν διαβιβασθεί πολύ νωρίτερα στη Βουλή καθώς, όπως ορίζει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών, μόλις αυτά προκύπτουν ο ενεργών την προκαταρκτική εξέταση όφειλε να διαβιβάσει τους φακέλους «αμελλητί στη Βουλή».

 Το γιατί η Βουλή δεν έχει λάβει μέχρι σήμερα τίποτα σχετικό μένει να απαντηθεί.

Διαβάστε την απάντηση του Χαρ. Αθανασίου

Τελεσίγραφο του Iσραήλ: Μια εβδομάδα προθεσμία στη Χαμάς για τους ομήρους αλλιώς επιτίθεται στη Ράφα

tanks israel

Τελεσίγραφο του Iσραήλ: Μια εβδομάδα προθεσμία στη Χαμάς για τους ομήρους αλλιώς επιτίθεται στη Ράφα

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου απειλεί εδώ και μήνες να εισέλθει στη Ράφα.