Newsroom

Newsroom

Βόμβα με καρφιά έστειλαν στο Α.Τ. Ιτέας-Ήθελαν νεκρούς;

Εξουδετερώθηκε με ελεγχόμενη έκρηξη, από αρμόδιο συνεργείο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (Τ.Ε.Ε.Μ), το ύποπτο δέμα που εντοπίσθηκε σήμερα το…

teem

Εξουδετερώθηκε με ελεγχόμενη έκρηξη, από αρμόδιο συνεργείο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (Τ.Ε.Ε.Μ), το ύποπτο δέμα που εντοπίσθηκε σήμερα το πρωί στην αλληλογραφία του Αστυνομικού Τμήματος Ιτέας στη Φωκίδα.

Όπως διαπιστώθηκε πρόκειται για αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό, μεγάλης ισχύος, προσαρμοσμένο – ενσωματωμένο σε βιβλίο. Αποτελείτο από μισό κιλό περίπου εκρηκτική ύλη, μπαταρία και πυροκροτητή με ανάλογη συνδεσμολογία, ενώ είχαν προστεθεί βίδες και καρφιά.

Ο φάκελος, μέσα στον οποίο είχε αποσταλεί ο μηχανισμός, έφερε εξωτερικά, ως αποστολέα, την ένδειξη «Μ.Κ.Ο. Αρχιεπισκοπή» και παραλήπτη το Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Ιτέας. Η προανάκριση για το περιστατικό ανατέθηκε στη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β).

«Στο πλαίσιο αυτό παρακαλείται όποιος πολίτης γνωρίζει οτιδήποτε σχετικά με το παραπάνω περιστατικό, να επικοινωνήσει στους αριθμούς κλήσης 1014 και 10414 της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας. Εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Αντίποινα για τον Καρέλι;

To Αστυνομικό Τμήμα Ιτέας ήταν το αρμόδιο για τη σύλληψη του 42χρονου βαρυποινίτη Ιλία Καρέλι. Δεν εμπλέκονται πάντως στη δολοφονία του σύμφωνα με το κατηγορητήριο της υπόθεσης, αλλά είχαν συλλάβει τον Αλβανό βαρυποινίτη από τις φυλακές Μαλανδρίνου όταν τραυμάτισε θανάσιμα με μαχαίρι τον 46χρονο σωφρονιστικό υπάλληλο Γιώργο Τσιρώνη.

Πέντε αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. είχαν κάνει μάλιστα αναφορές ότι ο Καρέλι μεταφέρθηκε με σοβαρά τραύματα από τις φυλακές Μαλανδρίνου όταν είχαν μεταβεί στο σωφρονιστικό κατάστημα για να τον συλλάβουν.

Στο ΑΤ Ιτέας ο Καρέλι έμεινε το βράδυ και μετά μεταφέρθηκε στις φυλακές Νιγρίτας, όπου και έπεσε νεκρός ο κρατούμενος έχοντας σοβαρά τραύματα από βασανισμό. Μάλιστα ένας άλλος αστυνομικός από την Ιτέα, που ήταν οδηγός του τζιπ που μετέφερε τον Καρέλι στις φυλακές Νιγρίτας, κατέθεσε ότι «μόλις είδα τους υπαλλήλους των φυλακών Νιγρίτας να περιμένουν τον Καρέλι με τόσο άγριες διαθέσεις μου ήρθε να κάνω στροφή και να γυρίσω πίσω».  

Τελευταία φορά δέμα-βόμβα που προοριζόταν σε αστυνομικούς εστάλη τον Ιούλιο του 2013 στην παλαιά κατοικία στα Πατήσια του πρώην διοικητή της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας  Δημήτρη Χωριανόπουλου, πράξη για την οποία είχε αναλάβει την ευθύνη η FAI, η οποία φέρεται να είχε συνεργαστεί με τη «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Σε κρίσιμη κατάσταση το 5χρονο αγοράκι που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Πειραιώς

2ddc1139 418e 49d4 89e5 2ee2952e483b

Σε κρίσιμη κατάσταση το 5χρονο αγοράκι που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Πειραιώς

Διασωληνωμένο στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παίδων - Πιο ελαφρά τραυματίστηκαν τα δύο μεγαλύτερα αδέλφια του

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

4944461

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

Μετά την θύελλα αντιδράσεων ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας αναμένεται να ασκήσει έφεση στο βούλευμα, αναφέροντας ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν πληροί…