Ήταν σκούρος, ήταν και φυλακόβιος…

Oι τρελές σφαίρες των ασύδοτων αστυνομικών σκορπίζουν τον θάνατο, αλλά η ασυμβίβαστη Ελλάδα αναστενάζει οργισμένη μέσα στο σωβρακάκι ενός μπασκετμπολίστα

5911013

Το μάθατε το όνομα του ανθρώπου που πυροβολήθηκε θανάσιμα από αστυνομικό και επιστρέφεται στους φονείς του μέσα σε ξύλινο κουτί; Όχι, ε; Ούτε κι εγώ. Η Ελλαδάρα είχε άλλες δουλειές το Σαββατοκύριακο και δεν βρήκε χρόνο να ασχοληθεί με κρατικές δολοφονίες, αστυνομικές αυθαιρεσίες και τέτοιες ασημαντότητες. Στα γήπεδα αναστέναζε, παγιδευμένη μέσα στο σωβρακάκι του Κώστα Σλούκα. Ο πολύφερνος νυμφίος του μπάσκετ άφησε τον Ολυμπιακό για τον Παναθηναϊκό και η χώρα που έχει μάθει να ζυγίζει τους ανθρώπους με κριτήριο το χρώμα της φανέλας βάλθηκε έξαλλη να κραυγάζει για προδότες, για αχάριστους, για φιλοχρήματους, για αρριβίστες, για παπατζήδες.

Ναι, η ίδια χώρα όπου 55 στους 100 έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης σε παπατζήδες, σε αρριβίστες, σε φιλοχρήματους, σε αχάριστους, ενίοτε ακόμα και σε φαιούς προδότες της Δημοκρατίας και της Δικαιοσύνης, σε παιδεραστές, καταχραστές και δολοφόνους για να μη ξεχνιόμαστε , επαναστατεί ενάντια σε έναν κυνικό αθλητή, ο οποίος, ω του θανάσιμου αμαρτήματος, άλλαξε στρατόπεδο για ένα ακριβοπληρωμένο γινάτι. Ο Σλούκας τρεντάρισε όλο το Σαββατοκύριακο και όχι το άγνωστο όνομα του 20χρονος άνδρα που έπεσε νεκρός από σφαίρα αστυνομικού. Ο Σλούκας που είχε να διαλέξει μεταξύ 7 και 9 εκατομμυρίων ευρώ, την ίδια ώρα που η επαναστατημένη εξέδρα δεν έχει να πληρώσει το ρεύμα και να αγοράσει ένα ακτοπλοϊκό εισιτήριο;

Αλλά η οργή, οργή. Η ένθεη μανία, ένθεη μανία. Η αδίστακτη συμμορία που τέσσερα χρόνια τώρα μας πίνει το αίμα επιβραβεύτηκε με τρία εκατομμύρια απολιτίκ ψήφους, αλλά εμείς θα βγούμε στους δρόμους και θα κάψουμε τις πόλεις μόνο αν μας πειράξουν την πορτοκαλί και την ασπρόμαυρη μπάλα. Όπως εύστοχα και πικρά τιτίβισε ο ανεξάντλητος Μανώλης Γρηγοράκης στο Twitter, είναι πιθανότερο να διαμαρτυρηθούν μαζικά οι Γάλλοι για την εν ψυχρώ δολοφονία του 20χρονου από αστυνομικό στη Λάρισα, παρά οι Έλληνες. Θλιβερό, αλλά ακριβές. Αυτοί είμαστε.

Tiς λεπτομέρειες του φονικού τις ξέρετε δα, εκτός αν αντλείτε την ενημέρωσή σας από το ιερατείο της Πετσοσύνης, οπότε πιθανότατα θα έχετε ακουστά μόνο την 81χρονη «γιαγιά Ντάλτον» του Κράσνονταρ. «Νεκρός 20χρονος στη Λάρισα από πυρά αστυνομικού», γράφουν το Documento και η Εφημερίδα των Συντακτών. «Νεκρός αλλοδαπός μετά από καταδίωξη», ξεσπαθώνει η απέναντι όχθη. Το πιάσατε το υπονοούμενο, έτσι; Όταν Έλληνας σημαδεύει με όπλο έναν ξένο, καλά του κάνει του απαίσιου, και να αγιάσει το ξεράδι του.

Ο νεαρός άνδρας από τη Συρία πιάστηκε να οδηγεί κλεμμένο αυτοκίνητο, επιχείρησε να διαφύγει με ράλι στους επαρχιακούς δρόμους, ώσπου έριξε το αμάξι σε τοίχο κάπου στο Μοσχοχώρι. Στη συνέχεια προσπάθησε να ξεφύγει πεζός, και άοπλος σπεύδω να προσθέσω, αλλά πυροβολήθηκε στον λαιμό από τους ένστολους διώκτες του «υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες» και σωριάστηκε νεκρός.

Η υπόθεση θυμίζει σε ανατριχιαστικό βαθμό τη δολοφονία του 18χρονου ρομά Νίκου Σαμπάνη τον Οκτώβριο του 2021 και η δολοφονία αποδίδεται από τον ένοχο στην κακιά την ώρα: σκόνταψε, λέει, σε κάτι σίτες ο αδέξιος σερίφης και το ρημάδι το όπλο έπεσε χάμω, εκπυρσοκράτησε μόνο του και πήγε και πέτυχε διάνα. Ο πιστολέρο αφέθηκε ελεύθερος, η ΕΛΑΣ διέταξε ΕΔΕ σχηματίζοντας δικογραφία για το «περιστατικό»  και η γαλαρία παρακαλείται να σταματήσει τα χάχανα.

Οι ζηλωτές του Κασιδιάρη που τρύπωσαν στη Βουλή έσπευσαν να υπερασπιστούν τον δράστη και να ζητήσουν την απέλαση όλων των μεταναστών, η ακροδεξιά τσεκουράτη πτέρυγα της ΝΔ κάνει ό,τι μπορεί για να συγκρατήσει τον ενθουσιασμό της, τα κανάλια τονίζουν σε όλους τους τόνους ότι ο νεκρός Σύριος ήταν παραβατικός φυλακόβιος  λες και αυτό δικαιολογεί τη δολοφονία του, η δε αντιπολίτευση κάνει μακροβούτια για να ξεσκάσει.

Τον νεκρό άνθρωπο που θα παραδοθεί στους γονείς του μέσα σε ξύλινη κάσα δεν θα τον κλάψει κανένας στη χώρα όπου ο ίδιος άφησε την τελευταία του πνοή, θύμα της ανεξέλεγκτης αστυνομικής βίας. Στα χρόνια του Μητσοτάκη, το μίσος, ο ρατσισμός και η αυτοδικία απενοχοποιήθηκαν και οι οχιές βγήκαν από τις φωλιές τους, για να εκτοξεύσουν ένθεο χριστιανικό δηλητήριο προς όλες τις κατευθύνσεις.

Οι αναρτήσεις ευαίσθητων πολιτών και αντιρατσιστών  που στηλιτεύουν τον φόνο του Σύριου (αλλά και της ίδιας της ΕΛΑΣ) «στολίστηκαν» από κανονικό οχετό νεοελληνικής αθλιότητας. «Μπράβο στον αστυνομικό», γράφει το Ελληναριό, αραδιάζοντας γαλανόλευκα σημαιάκια. «Τίμησε τη στολή του και το όπλο του». «Στο κεφάλι έπρεπε, όχι στα πλευρά». «Έπρεπε να αδειάσει ολόκληρο το γεμιστήρα». «Πολύ καλά του έκανε». «Στο ψαχνό»! «Καλά το έκανε, το τσογλάνι». «Να κάνουμε έρανο να μαζέψουμε χρήματα για τον αστυνομικό, όπως έκαναν στη Γαλλία». «Να του δοθεί παράσημο». «Κακώς κρατείται, τη δουλειά του έκανε». «Ένα απόβρασμα λιγότερο». «Ξεσαβουρώνει η χώρα από τα λαθροπιθήκια». «Δεν είμαστε ξέφραγο αμπέλι».

Δεν είμαστε ξέφραγο αμπέλι, εεεε; Ασφαλώς και είμαστε! Ένα αμπέλι άγονο και κατάξερο χτυπημένο από περονόσπορο, όπου οι φράχτες της ανθρωπιάς  και της δημοκρατίας γκρεμίστηκαν από τον τυφλό εσμό του νεοφασισμού, της ξενοφοβίας, της αποκτήνωσης και της αμορφωσιάς. Ποτέ άλλοτε δεν είχε φτάσει ο τόπος τόσο χαμηλά και ποτέ άλλοτε δεν ήταν έρμαιο τέτοιων κτηνωδών -και νομιμοποιημένων- ενστίκτων.

Κάθε φωνή διαμαρτυρίας, όμως, θα συνοδεύεται στο εξής από την εφιαλτική φράση εδώ και δύο εβδομάδες, επτά μάλλον από την αποφράδα 21η Μαΐου, στοιχειώνει την καθημερινότητα και το μέλλον μας: «Σαραντατακατό». Το θριαμβευτικό ποσοστό της αυτοδύναμης και πανίσχυρης Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές. Πενηνταπέντε τακατό, αν προσθέσουμε τα ψηφαλάκια που πήγαν ακόμα ακροδεξιότερα.

Αυτή την Ελλάδα θέλουν οι μισοί κάτοικοί της  , αυτή ψήφισαν, αυτή θα γευτούν, με την ευλογία των πάρα πολύ αριστερών και όσων προτίμησαν να πάνε για μπάνιο τις 25 Ιουνίου. Σε όποιον δεν αρέσει, ας φύγει από τη χώρα και ας πάρει μαζί του και τους «λάθρο». Όταν βέβαια η αδέσποτη σφαίρα του ασύδοτου μπάτσου τρυπήσει τον λαιμό του δικού σου παιδιού, θα είναι πολύ αργά για δάκρυα και για λυντσαρίσματα.

 Τους παράξενους με το μαυριδερό δέρμα τους αγαπάμε μόνο όταν είναι καλοί στις ασίστ και στα ανάποδα ψαλίδια. Όσοι δεν χαμπαριάζουν από μπάλα και ως εκ τούτου δεν μας χρησιμεύουν σε τίποτε, ας πάνε να πνιγούν από τα ένστολα χεράκια μας στα ανοιχτά της Πύλου  , ώστε να κάνουμε και οικονομία στις σφαίρες. Πάει πολύ να χαραμίζουμε τα βόλια μας για τους σκούρους που ήρθαν να μας αλλοιώσουν τον πολιτιζμό, έτσι δεν είναι;

Len Champions League: Πρόκριση θρίλερ για τον Ολυμπιακό επί της Μπαρτσελονέτα -Θα βρεθεί στο final-4 της Μάλτας (video)

ΟΣΦΠ Πόλο 3

Len Champions League: Πρόκριση θρίλερ για τον Ολυμπιακό επί της Μπαρτσελονέτα -Θα βρεθεί στο final-4 της Μάλτας (video)

Ο Ολυμπιακός κέρδισε μέσα στην Ισπανία την Μπαρτσελονέτα για την 5η αγωνιστική του Β΄ ομίλου…

Τελεσίγραφο του Iσραήλ: Μια εβδομάδα προθεσμία στη Χαμάς για τους ομήρους αλλιώς επιτίθεται στη Ράφα

tanks israel

Τελεσίγραφο του Iσραήλ: Μια εβδομάδα προθεσμία στη Χαμάς για τους ομήρους αλλιώς επιτίθεται στη Ράφα

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου απειλεί εδώ και μήνες να εισέλθει στη Ράφα.