Newsroom

Newsroom

Ιταλία: Ο Ματτέο Ρέντσι επικρατέστερος για την ηγεσία του Δημοκρατικού Κόμματος

Ο δήμαρχος της Φλωρεντίας φαίνεται με τα έως τώρα αποτελέσματα ότι θα είναι ο επόμενος ηγέτης του Δημοκρατικού Κόμματος. Σύμφωνα…

italia1

Ο δήμαρχος της Φλωρεντίας φαίνεται με τα έως τώρα αποτελέσματα ότι θα είναι ο επόμενος ηγέτης του Δημοκρατικού Κόμματος. Σύμφωνα με τα έως τώρα αποτελέσματα των ανοιχτών εκλογών που πραγματοποιήθηκαν σε όλη την Ιταλία,  ο Ρέντσι εξασφαλίζει το 69% των προτιμήσεων.

Το παραπάνω ποσοστό, σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, προκύπτει από την καταμέτρηση ενός εκατομμυρίου ψήφων, σε σύνολο προτιμήσεων που φέρεται να προσεγγίζει τα τρία εκατομμύρια.

Οι άλλοι δυο υποψήφιοι, Τζάννι Κούπερλο και Πίππο Τσιβάτι, συγκεντρώνουν , έως τώρα, το 18% και το 13% των ψήφων αντίστοιχα.

Ο Ματτέο Ρέντσι αναμένεται να συναντήσει τους υποστηρικτές του σε περίπου μισή ώρα, σε θέατρο της Φλωρεντίας, ενώ αύριο πρόκειται να παρουσιάσει τους κύριους συνεργάτες του.

Οι εκλογές στο  «Δημοκρατικό Κόμμα» γίνονται έπειτα από την  παραίτηση, τον περασμένο Απρίλιο, του Πιερλουίτζι Μπερσάνι και την προσωρινή θητεία του πρώην συνδικαλιστή Γκουλιέλμο Επιφάνι.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Ενρίκο Λέττα, ψήφισε σήμερα το πρωί σε τοπική οργάνωση των «Δημοκρατικών» στην Ρώμη, ενώ ο ιδρυτής της συμμαχίας της “Ελιάς” και πρώην πρωθυπουργός, Ρομάνο Πρόντι, ψήφισε το απόγευμα στην Μπολώνια.

Ο 38χρονος  Ματτέο Ρέντσι,  ο οποίος πριν από ένα χρόνο, είχε προσπαθήσει να κερδίσει και το χρίσμα του υποψήφιου πρωθυπουργού της κεντροαριστεράς,  προτείνει την επανεξέταση των ισορροπιών εκείνων που οδήγησαν στην υπερίσχυση της οικονομίας έναντι της πολιτικής αλλά θεωρεί, παράλληλα, ότι η Αριστερά πρέπει να ακολουθήσει με μεγάλη αποφασιστικότητα τον δρόμο του εκσυγχρονισμού, εγκαταλείποντας ιδεολογικές αγκυλώσεις του παρελθόντος.

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

5754833

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

Τα παράπονα της προς το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε σε συνέντευξη η Εύα Καϊλή