Ισχυρή έκρηξη βόμβας στο Εφετείο Αθηνών – Πυροβόλησαν φρουρό

Ισχυρή έκρηξη βόμβας σημειώθηκε στις 3.25 τα ξημερώματα στο Εφετείο Αθηνών, στην οδό Λουκάρεως.

5a3cabd61dc5249f428b46a1

Είχαν προηγηθεί προειδοποιητικά τηλεφωνήματα στα γραφεία εφημερίδας και ενημερωτικής ιστοσελίδας, περίπου 40 λεπτά πριν από την έκρηξη. “Δεν είναι φάρσα, δώστε προσοχή. Στην οδό Λουκάρεως, στο Εφετείο Αθηνών, θα εκραγεί βόμβα”, ανέφερε ο άγνωστος και ζήτησε επίμονα να εκκενωθούν και τα δύο κτίρια, χωρίς να αναφέρει το όνομα κάποιας οργάνωσης.

Η έκρηξη προκάλεσε σοβαρές υλικές ζημιές στην είσοδο του Εφετείου, καθώς και θραύση τζαμιών σε κοντινά κτίρια. Αμέσως, η αστυνομία κινητοποιήθηκε και η περιοχή εκκενώθηκε. Στο σημείο βρίσκονται αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής, η οποία έχει αναλάβει την υπόθεση.

Σύμφωνα με μαρτυρία φύλακα του Εφετείου, ο οποίος μετά το τηλεφώνημα απομακρύνθηκε από την αστυνομία, τη βόμβα άφησαν δύο άγνωστοι μέσα σε μια τσάντα στην είσοδο του Εφετείου και διέφυγαν με όχημα όπου βρισκόταν και τρίτο πρόσωπο. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που μίλησαν στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, όταν ο αστυνομικός φρουρός του Εφετείου βγήκε από το κουβούκλιο της σκοπιάς για να τους ρωτήσει τι συμβαίνει, οι δράστες της επίθεσης πυροβόλησαν. Στο σημείο εντοπίστηκε ένας κάλυκας.

Το πρωί στα Εξάρχεια, κοντά στο Μουσείο, βρέθηκε καμένο αυτοκίνητο τύπου βαν, μάρκας FIAT, το οποίο οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι είναι αυτό με το οποίο διέφυγαν οι δράστες και ταιριάζει με την περιγραφή που έδωσε ο φύλακας.



Δημοσιογράφος της ΕΡΤ που κατοικεί πολύ κοντά στο Εφετείο, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ, ανέφερε ότι «όλοι οι περίοικοι βγήκαν στα μπαλκόνια τους, ενώ άμεσα αποκλείστηκε η κυκλοφορία στην Αλεξάνδρας από δύο περιπολικά», ενώ ένα άλλο αστυνομικό όχημα καλούσε τους κατοίκους να μείνουν στα σπίτια τους και να μη βγουν στο δρόμο.

Μιλώντας εξάλλου στον ΣΚΑΪ, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ, Θεόδωρος Χρονόπουλος, έκανε λόγο για τρομοκρατικό χτύπημα.

Σημειώνεται ότι, με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή, αναστέλλονται όλες οι εργασίες και οι λειτουργίες του Εφετείου Αθηνών για σήμερα.

“Η εγκληματική αυτή πράξη είναι αποτρόπαιη και καταδικαστέα, γιατί στόχος των δραστών δεν ήταν μόνο η πρόκληση υλικών ζημιών, αλλά υπήρξε ευθεία απειλή κατά της ζωής του φύλακα, δηλαδή κατά ενός εργαζόμενου”, δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.


Κοντονής: Οι δράστες πυροβόλησαν κατά του φρουρού

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, μετέβη στο εφετείο προκειμένου να ενημερωθεί για το περιστατικό ενώ καταδίκασε την επίθεση λέγοντας «Δεν θα μπω σε καμία ερμηνεία τέτοιων αθλιοτήτων και επιθέσεων που συνδυάζονται με την απώλεια ανθρώπινης ζωής».

«Στους τρομοκράτες άλλοθι; Είναι δυνατόν; Σε συνθήκες κοινοβουλευτικής δημοκρατίας. Η τρομοκρατία είναι απασφαλισμένη χειροβομβίδα κατά της Δημοκρατίας και του κοινοβουλευτισμού», συμπλήρωσε.   

Σύμφωνα με τον κ. Κοντονή 

στόχος των δραστών δεν ήταν μόνο η πρόκληση υλικών ζημιών, αλλά υπήρξε ευθεία απειλή κατά της ζωής του φύλακα.




Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…