Newsroom

Newsroom

Ισπανία: Δέκα νεκροί από τη συντριβή ελληνικού F-16

Συνετρίβη τα μεσημέρι της Δευτέρας ένα ελληνικό μαχητικό αεροσκάφος F-16, κατά την απογείωσή του, ενώ λάμβανε μέρος σε άσκηση στην…

tragodia

Συνετρίβη τα μεσημέρι της Δευτέρας ένα ελληνικό μαχητικό αεροσκάφος F-16, κατά την απογείωσή του, ενώ λάμβανε μέρος σε άσκηση στην αεροπορική βάση Λος Γιάνος, στο νότιο τμήμα της Ισπανίας. Σύμφωνα με το υπουργείο Αμύνης της Ιβηρικής Χερσονήσου, δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 13 τραυματίστηκαν όταν το αεροσκάφος συνετρίβη στο κέντρο εκπαίδευσης αυτό της Αλμπαθέτε, 262 χλμ. νότια της Μαδρίτης.

Το αεροσκάφος, το οποίο συμμετείχε σε ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης πιλότων των ενόπλων δυνάμεων κρατών μελών του NATO, του λεγόμενου Tactical Leadership Programme (TLP), 

Τη στιγμή της απογείωσης –κατά τη διάρκεια εκπαίδευσης πιλότων των ενόπλων δυνάμεων κρατών μελών του ΝΑΤΟ- υπέστη απώλεια ισχύος και συνετρίβη σε χώρο στάθμευσης αεροσκαφών της βάσης. Από την πτώση, προκλήθηκαν ζημιές σε πολλά αεροπλάνα.

Πυροσβέστες επιχειρούν στη βάση, για να θέσουν υπό έλεγχο τη πυρκαγιά, ενώ έχει δημιουργηθεί μια περίμετρος ασφαλείας.

Νωρίτερα, εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Ισπανίας είχε πει πως δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει την πληροφορία πως οι δύο χειριστές της ελληνικής ΠΑ έχουν βρει τον θάνατο, την οποία μετέδωσαν ισπανικά ΜΜΕ.

Κασσελάκης για Τέμπη: Ζητώ την επίσπευση των ερευνών μετά τις νέες πληροφορίες για το ξυλόλιο

Κασσελάκης 2

Κασσελάκης για Τέμπη: Ζητώ την επίσπευση των ερευνών μετά τις νέες πληροφορίες για το ξυλόλιο

«Υπήρχε παράνομη μεταφορά υλικού από την εμπορική αμαξοστοιχία; Ανιχνεύτηκε ξυλόλιο και πιθανώς λοιπές ουσίες στα…