Newsroom

Newsroom

Ήρθε η Ζηνοβία: Ψυχρή εισβολή με τσουχτερό κρύο

Σε επιφυλακή ο κρατικός μηχανισμός για τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

4992555

Tο νέο κύμα κακοκαιρίας, που ονομάστηκε από τους μετεωρολόγους «Ζηνοβία» αναμένεται να επισκεφθεί την χώρα μας σήμερα Σάββατο, 28 Δεκεμβρίου. Πτώση της θερμοκρασίας, ισχυροί άνεμοι, καταιγίδες αλλά και χιονοπτώσεις θα σαρώσουν τη χώρα, με τον κρατικό μηχανισμό να είναι σε επιφυλακή για τα έντονα φαινόμενα.

Πιο αναλυτικά :

ΑΠΟ ΒΡΑΔΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΣΑΒΒΑΤΟΥ (28-12-2019)

α. Θυελλώδεις άνεμοι 7 με 8 μποφόρ θα πνέουν στο βόρειο Αιγαίο.

β. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στη νότια Πελοπόννησο και την Κρήτη.

γ. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ορεινές και κατά τη διάρκεια της νύχτας σε ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας και της βορειοανατολικής Πελοποννήσου.

ΚΥΡΙΑΚΗ (29-11-2019)
α. Πολύ θυελλώδεις άνεμοι 8 και τοπικά 9 μποφόρ θα πνέουν στο Αιγαίο.

β. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα, θα εκδηλώνονται στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

γ. Χιονοπτώσεις κατά περιόδους πυκνές θα εκδηλώνονται σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (200-400m) της Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας. Επίσης χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά και ημιορεινά της βορειοανατολικής Πελοποννήσου, της Κρήτης, των Σποράδων, των νησιών του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και πιθανώς στις βόρειες Κυκλάδες.

ΔΕΥΤΕΡΑ (30-12-2019)

α. Οι πολύ θυελλώδεις άνεμοι 8 με 9 μποφόρ που θα πνέουν στο Αιγαίο, από το βράδυ θα εξασθενήσουν.

β. Οι κατά διαστήματα ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα εκδηλώνονται στην ανατολική Κρήτη και τα Δωδεκάνησα βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

γ. Οι κατά διαστήματα πυκνές χιονοπτώσεις που θα εκδηλώνονται σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (200-400m) της Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας αλλά και στα ορεινά και ημιορεινά της βορειοανατολικής  Πελοποννήσου, των Σποράδων, των νησιών του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και της Κρήτης, από το βράδυ θα εξασθενήσουν.

Πτώση θερμοκρασίας 5 βαθμών σε λίγες ώρες

Στον χάρτη του meteo.gr που ακολουθεί παρουσιάζεται η μεταβολή των μεγίστων θερμοκρασιών που σημειώθηκαν στη χώρα τις μεσημεριανές ώρες της Παρασκευής 27/12 σε σχέση με τις αντίστοιχες μέγιστες την Πέμπτη 26/12. Όπως προκύπτει από το χάρτη οι θερμοκρασίες σημείωσαν πτώση σε ολόκληρη τη χώρα, έως και κατά 5 βαθμούς Κελσίου.

Πού θα χιονίσει
Oι επικίνδυνες περιοχές για να χιονίσει, είναι: 

Τρίκαλα
Λάρισα
Καρδίτσα
Βόλος
Λαμία
Λειβαδιά
Θήβα
Νεμέα 

Ισχυρές καταιγίδες, από την άλλη, θα πέσουν στη Ρόδο, την Κάρπαθο, τα Χανιά, το Ηράκλειο και την Ιεράπετρα. Πάντως, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στο τμήμα της Μαλακάσας και στην Αττική αναμένεται να χιονίσει τουλάχιστον στην Κηφισιά.

Σε κρίσιμη κατάσταση το 5χρονο αγοράκι που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Πειραιώς

2ddc1139 418e 49d4 89e5 2ee2952e483b

Σε κρίσιμη κατάσταση το 5χρονο αγοράκι που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Πειραιώς

Διασωληνωμένο στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παίδων - Πιο ελαφρά τραυματίστηκαν τα δύο μεγαλύτερα αδέλφια του

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

4944461

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

Μετά την θύελλα αντιδράσεων ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας αναμένεται να ασκήσει έφεση στο βούλευμα, αναφέροντας ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν πληροί…