Newsroom

Newsroom

Ιράν: Δημοσιογράφοι απαιτούν την απελευθέρωση των φυλακισμένων συναδέλφων τους

Περισσότεροι από 300 Ιρανοί δημοσιογράφοι ζήτησαν την Κυριακή να απελευθερωθούν οι συνάδελφοί τους που συνελήφθησαν εν μέσω διαδηλώσεων σε όλη τη χώρα.

AP22281608494046

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, υπέγραψαν ένα κείμενο που δημοσιεύτηκε στην ιρανική Etemad και σε άλλες εφημερίδες με το οποίο κατηγορούν τις αρχές ότι συνέλαβαν μέλη του Τύπου και «τους αφαίρεσαν τα πολιτικά τους δικαιώματα».

«Δεν είχαν πρόσβαση στους δικηγόρους τους, ανακρίθηκαν και κατηγορήθηκαν πριν από τη διεξαγωγή δημόσιας ακρόασης», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Μια έκθεση των υπηρεσιών ασφαλείας του Ιράν που δόθηκε στη δημοσιότητα την Παρασκευή ξεχώρισε τους κρατούμενους δημοσιογράφους Ελαχέχ Μοχαμάντι και Νιλουφάρ Χαμέντι, οι οποίοι βοήθησαν να κεντροποιηθεί στη δημοσιότητα η υπόθεση Αμινί. Η έκθεση ισχυριζόταν ότι ήταν ξένοι πράκτορες που εργάζονταν για τη CIA. Η Τεχεράνη έχει κατηγορήσει τη Δύση ότι τροφοδοτεί τις πρόσφατες αναταραχές και προσπαθεί να αποσταθεροποιήσει τη χώρα.

Η μεταρρυθμιστική εφημερίδα Sazandegi ανέφερε την Κυριακή ότι «περισσότεροι από 20 δημοσιογράφοι βρίσκονται ακόμη υπό κράτηση».

Αμείωτες οι διαδηλώσεις

Εν τω μεταξύ οι διαδηλώσεις συνεχίζονται παρά την προειδοποίηση των Φρουρών της Επανάστασης.

«Μην βγείτε στους δρόμους! Σήμερα είναι η τελευταία μέρα των ταραχών», είπε ο διοικητής των Φρουρών Χοσεΐν Σαλαμί, σχολιάζοντας τις διαδηλώσεις, για τις οποίες η ηγεσία του Ιράν κατηγορεί τους ξένους εχθρούς του, συμπεριλαμβανομένου του Ισραήλ και των Ηνωμένων Πολιτειών.

«Αυτό το απαίσιο σχέδιο, είναι ένα σχέδιο που εκπονήθηκε… στον Λευκό Οίκο και στο Σιωνιστικό καθεστώς», είπε ο Σαλαμί.

Οι Ιρανοί αψήφησαν τέτοιες προειδοποιήσεις σε όλη τη διάρκεια της λαϊκής εξέγερσης στην οποία οι γυναίκες έπαιξαν εξέχοντα ρόλο.

 

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…