Newsroom

Newsroom

Ιράν: Άγγιξαν τους 530 οι νεκροί από τον σεισμό – Πάνω από 8.000 οι τραυματίες

Τουλάχιστον 530 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στον φονικό σεισμό που σημειώθηκε στο Ιράν τα τελευταία δέκα και πλέον χρόνια, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA, το οποίο πρόσθεσε πως περισσότεροι από 8.000 είναι οι τραυματίες.

5a0aef871dc524745e8b45a2

Το Ιράν ανακοίνωσε σήμερα ότι τερματίστηκαν οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στη δυτική επαρχία Κερμανσάχ, η οποία επλήγη την Κυριακή από τον σεισμό μεγέθους 7,3 βαθμών.

«Οι επιχειρήσεις διάσωσης στην επαρχία Κερμανσάχ τελείωσαν», δήλωσε ο Πιρ Χουσεΐν Κουλιβάντ, επικεφαλής της υπηρεσίας άμεσης βοήθειας του Ιράν, στην κρατική τηλεόραση, όπως μεταδίδουν το Reuters και το AFP και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο σεισμός 7,3 βαθμών που έπληξε το βράδυ της Κυριακής μια περιοχή κοντά στα σύνορα Ιράκ-Ιράν ισοπέδωσε χωριά και συνοικίες πόλεων σε ορεινά τμήματα της επαρχίας Κερμανσάχ (δυτικό Ιράν) καθώς πολλοί κάτοικοι κοιμούνταν. Πολλά χωριά καταστράφηκαν ολοσχερώς. 

Η δόνηση έπληξε 14 επαρχίες του Ιράν. Σύμφωνα με την ιρανική κρατική τηλεόραση, χιλιάδες άνθρωποι περνούν τη νύχτα σε αυτοσχέδιους καταυλισμούς με σκηνές, ενώ πολλοί αναγκάστηκαν να περάσουν μια δεύτερη νύχτα έξω, παρά το κρύο, λόγω του φόβου ότι θα εκδηλωθεί κι άλλος ισχυρός σεισμός. 

Έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 193 μετασεισμοί.


Δυναμική διαδήλωση στο Σύνταγμα για την Γάζα που έπνιξαν με χημικά (video)

παλαι συνταγμα

Δυναμική διαδήλωση στο Σύνταγμα για την Γάζα που έπνιξαν με χημικά (video)

Εκατοντάδες άνθρωποι από φιλο-παλαιστινιακές οργανώσεις, αλληλέγγυοι, συμμετείχαν στη δυναμική συγκέντρωση διαμαρτυρίας για όσα τραγικά συμβαίνουν…