Newsroom

Newsroom

Ηράκλειο: Σε κρίσιμη κατάσταση ο 29χρονος που πυροβολήθηκε στο κεφάλι

Οι γιατροί είναι εξαιρετικά επιφυλακτικοί και δεν μπορούν να πουν τίποτα για την πορεία της υγείας του

anilikos entatiki

Διασωληνωμένος σε καταστολή νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Βενιζέλειου νοσοκομείου Ηρακλείου, ο 29χρονος οποίος δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

Οι γιατροί είναι εξαιρετικά επιφυλακτικοί και δεν μπορούν να πουν τίποτα για την πορεία της υγείας του

Tην ίδια στιγμή, οι αστυνομικοί αναζητούν τον 22χρονο, ο οποίος φέρεται να πυροβόλησε και να τραυμάτισε σοβαρά στο κεφάλι έναν 29χρονο.Ο γρίφος του τραυματισμού του άτυχου νεαρού, λύθηκε γρήγορα από την ΕΛ.ΑΣ σε ένα περιστατικό, που αρχικά, καταχωρήθηκε ως τροχαίο ατύχημα, στη συνέχεια ως αυτοπυροβολισμός και τελικά ως απόπειρα ανθρωποκτονίας. Και αυτό γιατί η σφαίρα που καρφώθηκε στο κεφάλι του άτυχυ 29χρονου έγινε ορατή μετά την αξονική στην οποία υπεβλήθη στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο. Μέχρι στιγμής τα κίνητρα της επίθεσης του 22χρονου σε βάρος του άλλου νεαρού δεν έχουν γίνει γνωστά, καθώς ο 29χρονος, καθώς δεν είναι σε θέση να δώσει κατάθεση ο 29χρονος όπου νοσηλεύεται διασωληνωμένος στην εντατική του Βενιζελείου

«Τον πυροβόλησαν για μία προσπέραση»

Σε δήλωση για τον τραυματισμό του 29χρονου από σφαίρα στο κεφάλι στο Ηράκλειο προέβη ο γνωστός ποινικολόγος, Αλέξης Κούγιας.

Σε αυτήν, αναφέρει πως οι γονείς του νοσηλευόμενου στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο τραυματία του ζήτησαν να αναλάβει την υποστήριξη της κατηγορίας για απόπειρα ανθρωποκτονίας και παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία σε βάρος «καταζητούμενου κακοποιού» και «τριών συνεργών» του, οι οποίοι, σύμφωνα με την δήλωσή του, «τον πυροβόλησαν επειδή το θύμα τόλμησε να προσπεράσει το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν».

Αναλυτικά η δήλωση του Αλέξη Κούγια:

«O κ. Γιάννης Φανουράκης και η κα Ζαχαρένια Σταθωράκη, γονείς του άτυχου τελειόφοιτου φοιτητή της Γεωπονικής Σχολής Νικόλαου Φανουράκη που νοσηλεύεται σε καταστολή στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου μετά από πυροβολισμό στο κεφάλι που τρύπησε το κρανίο του και σφηνώθηκε στον εγκέφαλό του, επικοινώνησαν σήμερα μαζί μου και μου ζήτησαν να αναλάβω το ιδιαίτερα ευαίσθητο και υπεύθυνο νομικό βήμα της υποστηρίξεως της κατηγορίας για τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας και της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας εις βάρος του ακόμη καταζητούμενου Γ.Κ., σεσημασμένου κακοποιού της περιοχής, όπως πληροφορήθηκα από τις αστυνομικές αρχές, και των τριών συνεργών του, οι οποίοι με διαφορετικό τρόπο συμμετοχικής δράσης ο καθένας (αυτουργοί – συναυτουργοί, συμμέτοχοι), επειδή το άτυχο θύμα τόλμησε να προσπεράσει το αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν, τον πυροβόλησαν, με αποτέλεσμα ένα βλήμα από έναν πυροβολισμό να πλήξει το κρανίο του και να σφηνωθεί στον εγκέφαλό του, με αποτέλεσμα το νεαρό άτυχο παιδί αυτή τη στιγμή να βρίσκεται σε μηχανική καταστολή στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου με εντελώς αβέβαιο αποτέλεσμα για την τελική του επιβίωση.

Τις επόμενες ημέρες και ανάλογα με την πορεία της υγείας του θύματος, θα εμφανιστούμε ενώπιον του Τακτικού Ανακριτή Ηρακλείου, ο οποίος θα διενεργήσει την τακτική ανάκριση, και μετά την απολογία του κατηγορουμένου, όπως πλέον επιβάλλει ο νέος Κώδικας Ποινικής Δικονομίας, θα δηλώσουμε παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας κατά όλων των δραστών και, αφού λάβουμε αντίγραφα, θα τοποθετηθούμε υπεύθυνα για το ποιοι εκ των κατηγορουμένων διέπραξαν οτιδήποτε εις βάρος του ακόμη εν ζωή εντολέα μας.

Θέλουμε να κάνουμε γνωστό ότι και οι τέσσερις δράστες καταζητούνται και δεν έχουν συλληφθεί ακόμη στα όρια του αυτοφώρου και αναμένουμε την έκδοση ενταλμάτων συλλήψεως. Εύχομαι τόσο εγώ προσωπικά όσο και οι συνεργάτες του γραφείου μου το άτυχο θύμα να επιβιώσει και να μη μετατραπεί η κατηγορία από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε τετελεσμένη ανθρωποκτονία εκ προθέσεως.

Οι πληροφορίες που έχουμε από το συγγενικό περιβάλλον του θύματος, είναι ότι όλοι οι δράστες αποφυλακίστηκαν πρόσφατα, αφού εξέτισαν πολυετείς ποινές καθείρξεως για διάφορα αδικήματα».

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη