Ηράκλειο: Ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ απαντάει στους συγγενείς του καρκινοπαθούς που αυτοκτόνησε (video)

Η αυτοκτονία του 72χρονου και οι καταγγελίες που ακολούθησαν, συντάραξαν το Ηράκλειο και ολόκληρη τη χώρα. Ο αδερφός του καρκινοπαθούς επανέρχεται, με τον διοικητή του ΠΑΓΝΗ, να δίνει απαντήσεις…

Βόλος

Σοκ στην τοπική κοινωνία έχει προκαλέσει ο θάνατος 72χρονου καρκινοπαθούς στο Ηράκλειο, που έδωσε τέλος στη ζωή του την Κυριακή 10 Μαρτίου. Όπως ανέφεραν από την πρώτη στιγμή συγγενείς του, μην αντέχοντας τους πόνους και περιμένοντας φάρμακο για να κάνει τη χημειοθεραπεία του, το οποίο είναι σε έλλειψη, ο ηλικιωμένος ασθενής αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή του.

Αποκάλυψη για την αυτοκτονία στο Ηράκλειο: «Ήταν καρκινοπαθής και δεν έβρισκε φάρμακο» – Το σημείωμα που άφησε

 

Ο όγκος του ηλικιωμένου είχε αυξηθεί μέσα σε δύο μήνες που περίμενε το φάρμακο από τα 6 εκατοστά στα 9,5, με αποτέλεσμα εξαιτίας της έλλειψης θεραπείας, να υποφέρει από φρικτούς πόνους. Στο «Ακόμα Δεν Είδες Τίποτα» του Mega μίλησε ο αδελφός του καρκινοπαθούς.

«Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Κρήτης ευθύνεται για τον άδικο χαμό του αδερφού μου. Εγώ τα έβαλα με τη γιατρό και είπε γιατί του γράψανε αυτό το φάρμακο, αφού ήξεραν πως ήταν σε έλλειψη; Ψάχνουμε να βρούμε φάρμακο και δεν υπήρχε. Γύρισα γη και ουρανό να βρω το φάρμακο. Η καθυστέρησή αυτή τον έκανε να σκεφτεί πάρα πολλά πράγματα. Τον έπιασαν οι πόνοι. Πήγαινε το βράδυ και μου έλεγε πονάω εδώ, πονάνε οι μασχάλες…

Δεν είχε σκοπό  να κάνει κάτι τέτοιο αλλά είχε πέσει πολύ ψυχολογικά. Τα ανίψια μου είναι χάλια και εγώ δεν το έχω συνειδητοποιήσει ακόμα. Είμαστε μία οικογένεια δεμένη τόσα χρόνια», είπε ο αδελφός του καρκινοπαθούς.

Η απάντηση του διοικητή 

Στην ίδια εκπομπή μίλησε και ο Γιώργος Χαλκιαδάκης, διοικητής νοσοκομείου ΠΑΓΝΗ. «Είναι θέμα της εταιρείας που το εισάγει η έλλειψη. Δεν το διανέμει στα νοσοκομεία, το διανέμει στα φαρμακεία της πόλης. Το φάρμακο βρέθηκε με την πρωτοβουλία της ογκολογικής κλινικής. Το είχε πάρει ένα άλλος άρρωστος ο οποίος δεν το χρησιμοποίησε και το πήραν αυτοί για να το δώσουν στον συγκεκριμένο άνθρωπο.

 

Στις 4 του μήνα, του είπαν «έλα να πάρεις τη θεραπεία σου». Αυτός είπε ότι δεν έρχεται. Και από τη στιγμή που είπε δεν μπορώ να έρθω του έδωσαν ραντεβού στις 12 Μαρτίου. Δεν υπήρχε καθυστέρηση. Από τις 26 του Γενάρη που μπήκε η ιστολογική επιβεβαίωση μέχρι τις 4 Μάρτη είναι ένας εύλογος χρόνος ώστε να γίνουν οι εξετάσεις και να αποφασιστεί η θεραπεία του ασθενούς.

Στο καλύτερο νοσοκομείο να ήταν ο ασθενής η διαδικασία είναι αυτή. Η οικογένεια του ασθενούς μπορεί να υποστηρίζει οτιδήποτε γιατί δεν είναι γιατρός κανείς από εκεί μέσα, διότι έχω ακούσει πολλά… ότι τον άφησαν τον άρρωστο και υπέφερε. Ο άρρωστος όταν ήρθε στο νοσοκομείο ήταν ασυμπτωματικός, δεν παραπονιόταν για τίποτα».

Κασσελάκης για Τέμπη: Ζητώ την επίσπευση των ερευνών μετά τις νέες πληροφορίες για το ξυλόλιο

Κασσελάκης 2

Κασσελάκης για Τέμπη: Ζητώ την επίσπευση των ερευνών μετά τις νέες πληροφορίες για το ξυλόλιο

«Υπήρχε παράνομη μεταφορά υλικού από την εμπορική αμαξοστοιχία; Ανιχνεύτηκε ξυλόλιο και πιθανώς λοιπές ουσίες στα…

Οι «bro» του ΚΚΕ-Ο Κουτσούμπας συνάντησε το συνδικάτο της Amazon, και τον Κρις Σμολς που φορούσε καπελάκι του ΠΑΜΕ (video)

κουτσουμπας

Οι «bro» του ΚΚΕ-Ο Κουτσούμπας συνάντησε το συνδικάτο της Amazon, και τον Κρις Σμολς που φορούσε καπελάκι του ΠΑΜΕ (video)

Ο διάσημος συνδικαλιστής που τον κέρδισε ο Κουτσούμπας