Newsroom

Newsroom

Ιράκ: Τζιχαντιστές εκτέλεσαν τον δικαστή που "εκτέλεσε" τον Σαντάμ Χουσεΐν

Θύμα απαγωγής και δολοφονίας φαίνεται πως έπεσε ο δικαστής που καταδίκασε σε θάνατο διά απαγχονισμού τον Σαντάμ Χουσεΐν το 2006. Ως…

rahman

Θύμα απαγωγής και δολοφονίας φαίνεται πως έπεσε ο δικαστής που καταδίκασε σε θάνατο διά απαγχονισμού τον Σαντάμ Χουσεΐν το 2006. Ως θύτες του φέρονται να είναι οι τζιχαντιστές σουνίτες αντάρτες του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και το Λεβάντε, καθώς οι ίδιοι διέρρευσαν την είδηση.

Οι αντάρτες ισχυρίζονται πως πήραν εκδίκηση για τον απαγχονισμό του ιρακινού δικτάτορα, σκοτώντας τον δικαστή που τον “εκτέλεσε”, Ραούφ Αμπντούλ Ραχμάν.

Σημειώνεται ότι αν και ο θάνατός του δεν έχει επίσημα επιβεβαιωθεί από την ιρακινή κυβέρνηση, ωστόσο αξιωματούχοι δεν έχουν διαψεύσει τις αναφορές για αιχμαλωσία του την προηγούμενη εβδομάδα, ούτε και τις νέες πληροφορίες, περί εκτέλεσής του.

Σύμφωνα με τη βρετανική Daily Mail, ο Ραχμάν πιστεύεται ότι έπεσε στα χέρια των ισλαμιστών μαχητών στις 16 Ιουνίου και πως εκτελέστηκε δύο ημέρες αργότερα, στις 18 Ιουνίου.

Μάλιστα, ο ιορδανός βουλευτής Καλίλ Άτιεχ έγραψε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook ότι ο δικαστής Ραχμάν, που προήδρευσε του Ιρακινού Ανώτατου Ποινικού Δικαστηρίου κατά τη δίκη του Σαντάμ, συνελήφθη και καταδικάστηκε σε θάνατο. «Οι ιρακινοί επαναστάτες τον συνέλαβαν και τον καταδίκασαν σε θάνατο για την εκτέλεση του μάρτυρα Σαντάμ Χουσεΐν» φέρεται να έγραψε σύμφωνα με το Al-Mesyroon. Επίσης, ο Άτιεχ πρόσθεσε ότι ο δικαστής επεχείρησε να δραπετεύσει, από τη Βαγδάτη μεταμφιεσμένος σε χορευτή παραδοσιακών χορών.

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…