Ιράκ: Μακελειό στα βόρεια της Βαγδάτης από επιθέσεις τζιχαντιστών

Οι τζιχαντιστές επετέθησαν σήμερα τα ξημερώματα στο βόρειο τμήμα  της Βαγδάτης με σκάφη οπλισμένα με πυροβόλα. Αυτό είχε ως συνέπεια…

Οι τζιχαντιστές επετέθησαν σήμερα τα ξημερώματα στο βόρειο τμήμα  της Βαγδάτης με σκάφη οπλισμένα με πυροβόλα. Αυτό είχε ως συνέπεια το θάνατο τουλάχιστον 17 ανθρώπων αλλά και τον τραυματισμό 54 ατόμων σύμφωνα με την ανακοίνωση αστυνομικών και ιατρικών πηγών. Μάλιστα, σύμφωνα με πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας, ο πρώτος καμικάζι ανατίναξε το όχημά του σε προστατευτικό οδόφραγμα της περιοχής Τζομπούρ, στο νότο της πόλης και ακολούθησε ο δεύτερος που εισήλθε σε αγορά όπου ανατίναξε το δικό του όχημα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι τζιχαντιστές πραγματοποίησαν τις επιθέσεις στην παραποτάμια πόλη Ντουλουίγια, 90 χλμ. βορείως της ιρακινής πρωτεύουσας. Η Ντουλουίγια αποτελεί μέρος του τόξου των σουνιτικών πόλεων που βρίσκονται βορείως της Βαγδάτης. Οι σουνίτες εξτρεμιστές του Ισλαμικού Κράτους έχουν καταλάβει μέρος της πόλης αυτής, συχνά συμμαχώντας με τοπική ένοπλη ομάδα που δεν εμπιστεύεται την υπό τους σιίτες ιρακινή κυβέρνηση.