Ιράκ: Μακελειό στα βόρεια της Βαγδάτης από επιθέσεις τζιχαντιστών

Οι τζιχαντιστές επετέθησαν σήμερα τα ξημερώματα στο βόρειο τμήμα  της Βαγδάτης με σκάφη οπλισμένα με πυροβόλα. Αυτό είχε ως συνέπεια…

irak 13

Οι τζιχαντιστές επετέθησαν σήμερα τα ξημερώματα στο βόρειο τμήμα  της Βαγδάτης με σκάφη οπλισμένα με πυροβόλα. Αυτό είχε ως συνέπεια το θάνατο τουλάχιστον 17 ανθρώπων αλλά και τον τραυματισμό 54 ατόμων σύμφωνα με την ανακοίνωση αστυνομικών και ιατρικών πηγών. Μάλιστα, σύμφωνα με πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας, ο πρώτος καμικάζι ανατίναξε το όχημά του σε προστατευτικό οδόφραγμα της περιοχής Τζομπούρ, στο νότο της πόλης και ακολούθησε ο δεύτερος που εισήλθε σε αγορά όπου ανατίναξε το δικό του όχημα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι τζιχαντιστές πραγματοποίησαν τις επιθέσεις στην παραποτάμια πόλη Ντουλουίγια, 90 χλμ. βορείως της ιρακινής πρωτεύουσας. Η Ντουλουίγια αποτελεί μέρος του τόξου των σουνιτικών πόλεων που βρίσκονται βορείως της Βαγδάτης. Οι σουνίτες εξτρεμιστές του Ισλαμικού Κράτους έχουν καταλάβει μέρος της πόλης αυτής, συχνά συμμαχώντας με τοπική ένοπλη ομάδα που δεν εμπιστεύεται την υπό τους σιίτες ιρακινή κυβέρνηση.

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη