Newsroom

Newsroom

Ιράκ: Κοντά σε συμφωνία σιιτικά κόμματα για το διορισμό νέου πρωθυπουργού

Κοντά σε μία συμφωνία που θα καταστήσει δυνατό το διορισμό νέου πρωθυπουργού βρίσκονται τα μεγαλύτερα σιιτικά κόμματα του Ιράκ, όπως…

al maliki

Κοντά σε μία συμφωνία που θα καταστήσει δυνατό το διορισμό νέου πρωθυπουργού βρίσκονται τα μεγαλύτερα σιιτικά κόμματα του Ιράκ, όπως ανέφερε τη Δευτέρα ο αναπληρωτής πρόεδρος του ιρακινού κοινοβουλίου, Χαϊντέρ αλ-Αμπάντι.

Τα σιιτικά κόμματα προτείνουν στον νυν πρωθυπουργό, Νούρι αλ-Μαλίκι, να αποσυρθεί από τη διεκδίκηση μιας τρίτης θητείας, ώστε να καταστεί δυνατή η ομαλοποίηση της κατάστασης στη χώρα. Ο αλ-Αμπάντι έχει αναφερθεί ως ένας από τους πιθανούς διαδόχους του αλ-Μαλίκι στην πρωθυπουργία.

Οι πληροφορίες που δημοσιοποίησε μέσω tweet ο αναπληρωτής πρόεδρος του ιρακινού κοινοβουλίου ήρθαν αφότου αστυνομικές πηγές ανέφεραν ότι ειδικές παραστρατιωτικές δυνάμεις και σιίτες πολιτοφύλακες πιστοί στον αλ-Μαλίκι έχουν αναπτυχθεί σε στρατηγικούς τομείς της Βαγδάτης.

Νωρίτερα, ο Ιρακινός πρωθυπουργός μέσω διαγγέλματός του αρνήθηκε να ενδώσει στις πιέσεις για να αποσύρει την υποψηφιότητά του για μια τρίτη θητεία.

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…