Newsroom

Newsroom

Ιράκ: Δύο ακόμα πόλεις στα χέρια των τζιχαντιστών

Οι τζιχαντιστές κέρδισαν περισσότερο έδαφος στη διάρκεια της νύχτας στο Ιράκ, καθώς κινήθηκαν προς δύο πόλεις στην ανατολική επαρχία Ντιγιάλα,…

iraq soldiers

Οι τζιχαντιστές κέρδισαν περισσότερο έδαφος στη διάρκεια της νύχτας στο Ιράκ, καθώς κινήθηκαν προς δύο πόλεις στην ανατολική επαρχία Ντιγιάλα, αφού οι δυνάμεις ασφαλείας εγκατέλειψαν τις θέσεις τους σε αυτές.

Πηγές των δυνάμεων ασφαλείας που επικαλείται το Reuters έκαναν γνωστό πως οι πόλεις Σααντίγια και Τζαλάουλα έπεσαν στα χέρια των εξεγερμένων, όπως και αρκετά χωριά στα όρη Χιμρίν, τα οποία αποτελούν από καιρό κρησφύγετο των ανταρτών.

Δυνάμεις των Κούρδων μαχητών ανέπτυξαν ενισχύσεις στην Τζαλάουλα για την ασφάλεια των γραφείων των πολιτικών κομμάτων τους πριν από την άφιξη των εξεγερμένων στην πόλη. Δε σημειώθηκαν συγκρούσεις ανάμεσά τους.

Μαχητές της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε (ΙΚΙΛ) κατάλαβαν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα τη βόρεια πόλη της Μοσούλης και έκτοτε προχωρούν προς το νότο με κατεύθυνση τη Βαγδάτη, πολεμώντας εναντίον της υπό τους σιίτες ιρακινής κυβέρνησης..

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…