Newsroom

Newsroom

ΗΠΑ: Πάνω από 210.000 κρούσματα και 2.900 θάνατοι από κορονοϊό το τελευταίο 24ωρο

Κρίσιμη η κατάσταση στην πρωτεύουσα της Χιλής - Σχεδόν 30.000 νέα κρούσματα σε Γερμανία και Ινδία - Πάνω από 200.000 τα κρούσματα στον Ισημερινό

ap brazks 1

Στις ΗΠΑ καταγράφηκαν χθες Πέμπτη 2.900 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19, σύμφωνα με τα δεδομένα τα οποία συγκεντρώνει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς, νέος πολύ βαρύς απολογισμός για τη χώρα που είναι αντιμέτωπη με έξαρση της πανδημίας του νέου κορονοϊού εδώ και αρκετές εβδομάδες.

Ταυτόχρονα, στη χώρα επιβεβαιώθηκαν πάνω από 210.000 νέα κρούσματα του SARS-CoV-2, κατά τους αριθμούς του πανεπιστημίου, που συμβουλεύθηκε το Γαλλικό Πρακτορείο στις 20:30 (τοπική ώρα), όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Πάνω από 107.000 άνθρωποι με την COVID-19 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομεία στην ισχυρότερη οικονομική δύναμη του κόσμου, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ, κατά τους αριθμούς του COVID Tracking Project.

Οι ΗΠΑ σπάνε το ένα πίσω από το άλλο μαύρα ρεκόρ: εδώ και μια εβδομάδα, με εξαίρεση το Σαββατοκύριακο, τα νέα κρούσματα ξεπερνούν τα 200.000 σε ημερήσια βάση.

Παράλληλα, ο αριθμός των θανάτων σε ημερήσια βάση ξεπέρασε τους 2.400 τις οκτώ από τις τελευταίες δέκα ημέρες, με πάνω από 3.000 μέσα σε ένα 24ωρο προχθές Τετάρτη (σ.σ. το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς έκανε λόγο για πάνω από 3.200 νεκρούς την ημέρα αυτή, ρεκόρ κατά τα στοιχεία που συγκεντρώνει εκείνο).

Αντίθετα με το πρώτο κύμα, την άνοιξη — που ποτέ δεν καταλάγιασε στην πραγματικότητα — και το δεύτερο, το καλοκαίρι, η τρέχουσα έξαρση πλήττει τη χώρα στο σύνολό της.

Οι Αμερικανοί εναποθέτουν τις ελπίδες τους στην προσεχή διανομή εμβολίου στη χώρα, που αναμένεται να ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα, μετά τη σύσταση συμβουλευτικής επιτροπής του ομοσπονδιακού οργανισμού φαρμάκων (FDA) να εγκριθεί η κατεπείγουσα χρήση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech.

Ως αυτό το στάδιο, πάνω από 292.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από το σύνολο των 15 και πλέον εκατομμυρίων Αμερικανών που έχουν προσβληθεί από τον νέο κορονοϊό.

Ωστόσο, στέλεχος των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) εκτίμησε χθες Πέμπτη ότι ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων στις ΗΠΑ πιθανόν κυμαίνεται γύρω στα 52 εκατομμύρια.

Ινδία: Επιβραδύνεται η εξάπλωση του κορονοϊού

Το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας της Ινδίας ανακοίνωσε σήμερα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν 29.398 κρούσματα του SARS-CoV-2, καθώς τουλάχιστον με βάση τα επίσημα δεδομένα συνεχίζεται η τάση επιβράδυνσης της εξάπλωσης του νέου κορονοϊού των τελευταίων εβδομάδων.

Ως τώρα στην Ινδία έχουν καταγραφεί 9,8 εκατομμύρια μολύνσεις από τον νέο κορονοϊό, ο δεύτερος υψηλότερος αριθμός στον πλανήτη. Πάντως έχουν μειωθεί αισθητά από τον Σεπτέμβριο, όταν η καμπύλη τους είχε φθάσει στην κορυφή τους.

Παράλληλα οι θάνατοι ασθενών με την COVID-19 αυξήθηκαν κατά 414, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας να φθάνει τους 142.186 νεκρούς ως αυτό το στάδιο. Είναι ο τρίτος βαρύτερος παγκοσμίως, πίσω μόνο από αυτούς που καταγράφουν οι ΗΠΑ και η Βραζιλία.

Χιλή: Κρίσιμη η κατάσταση στην πρωτεύουσα

Στην μητροπολιτική περιοχή της Χιλής, πρωτεύουσα της οποίας είναι το Σαντιάγο, η κατάσταση είναι «κρίσιμη», καθώς καταγράφεται ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων του SARS-CoV-2, υπογράμμισε χθες Πέμπτη ο υπουργός Υγείας της χώρας, ο Ενρίκε Πάρις.

«Τα δεδομένα μάς δείχνουν ότι η Μητροπολιτική Περιοχή βρίσκεται σε κρίσιμο επίπεδο» με την εξάπλωση του νέου κορονοϊού «να αυξάνεται σε βαθμό που δεν έχουμε δει εδώ και πολύ καιρό. Πρέπει να ληφθούν άμεσα αποφάσεις για να σταματήσουμε την εξάπλωση του ιού», τόνισε ο υπουργός κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, όπως μεταδίδει το Xinhua και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η μητροπολιτική περιοχή είναι ένα από τα 16 διοικητικά διαμερίσματα της Χιλής, με την πρωτεύουσά του να είναι επίσης πρωτεύουσα της χώρας.

Η «προοδευτική» αύξηση των κρουσμάτων «σε εβδομαδιαία βάση» στη μητροπολιτική περιοχή «έφθασε το 53% μεταξύ της 14ης Νοεμβρίου και της 10ης Δεκεμβρίου», διευκρίνισε ο Πάρις.

Το υπουργείο Υγείας ανέφερε χθες ότι τις προηγούμενες 24 ώρες ακόμη 84 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, ενώ επιβεβαιώθηκαν ακόμη 1.662 κρούσματα του SARS-CoV-2, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του κορονοϊού στη Χιλή ως αυτό το στάδιο να φθάνει τους 15.774 νεκρούς επί συνόλου 566.440 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί.

Ισημερινός: Πάνω από 200.000 τα κρούσματα

Το υπουργείο Υγείας του Ισημερινού ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες κατέγραψε 1.151 επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2, με το σύνολο των καταγεγραμμένων μολύνσεων από τον νέο κορονοϊό να φθάνει τις 200.379.

Το ίδιο διάστημα, στη χώρα της Λατινικής Αμερικής υπέκυψαν 25 ασθενείς με την COVID-19, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας να φθάνει επίσημα τους 9.320 νεκρούς.

Άλλοι 4.510 θάνατοι στη χώρα πιστεύεται πως οφείλονταν στον νέο κορονοϊό αλλά αυτό δεν έχει καταστεί δυνατό να επιβεβαιωθεί, κατά το υπουργείο Υγείας.

Επίκεντρο της πανδημίας στον Ισημερινό παραμένει η πρωτεύουσα Κίτο, όπου τις προηγούμενες 24 ώρες εντοπίστηκαν 516 κρούσματα του νέου κορονοϊού.

Τι γίνεται σε Γερμανία, Ρουμανία και Πορτογαλία

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του SARS-CoV-2 στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 29.875 τις προηγούμενες 24 ώρες φθάνοντας τα 1.272.078, δείχνουν σήμερα Παρασκευή τα δεδομένα που συγκεντρώνει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ.

Το ίδιο διάστημα, άλλοι 598 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού να φθάνει ως αυτό το στάδιο τους 20.970 νεκρούς, κατά την ίδια πηγή.

Εξάλλου, η κυβέρνηση της Ρουμανίας ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν 7.067 επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον νέο κορονοϊό να φθάνει τους 539.107.

Παράλληλα, άλλοι 127 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας στη χώρα να φθάνει τους 12.948 νεκρούς ως αυτό στο στάδιο, κατά τα επίσημα στοιχεία.

Τέλος, το υπουργείο Υγείας της Πορτογαλίας ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 3.134 κρούσματα του SARS-CoV-2, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον νέο κορονοϊό στη χώρα της Ιβηρικής να φθάνει τους 335.207.

Το ίδιο διάστημα, 86 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας ως αυτό το στάδιο στο κράτος των 10,3 εκατομμυρίων κατοίκων να φθάνει τους 5.278 νεκρούς, κατά την ίδια πηγή.

Σε αναβρασμό η Θεσσαλονίκη εν όψει του ντέρμπι: Σύλληψη υπεύθυνου μελών Αθλητικού Συλλόγου και κλήση σε ακρόαση μέλους του ΑΣ Άρη

181019 arisvspaok ph1

Σε αναβρασμό η Θεσσαλονίκη εν όψει του ντέρμπι: Σύλληψη υπεύθυνου μελών Αθλητικού Συλλόγου και κλήση σε ακρόαση μέλους του ΑΣ Άρη

Λίγες ώρες πριν το μεγάλο ντέρμπι της Superleague που θα κρίνει τον πρωταθλητή η πόλη…