Ινδία: Διέταξαν τον βιασμό 11χρονης για τιμωρία του αδερφού της! (video)

Τον διεθνή αποτροπιασμό έχει προκαλέσει ένας ακόμα βιασμός ανήλικου κοριτσιού στην Ινδία. Αυτή τη φορά πραγματοποιήθηκε μετά από εντολή αρχηγού…

Τον διεθνή αποτροπιασμό έχει προκαλέσει ένας ακόμα βιασμός ανήλικου κοριτσιού στην Ινδία. Αυτή τη φορά πραγματοποιήθηκε μετά από εντολή αρχηγού ενός χωριού. Συγκεκριμένα, σε ένα χωριό της ανατολικής Ινδίας, στο κρατίδιο Τζαρκάντ, ο αρχηγός του χωριού συνελήφθη μαζί με έναν άλλον άνδρα με την κατηγορία ότι διέταξαν τον βιασμό μιας 11χρονης σε αντίποινα για τη συμπεριφορά του αδελφού της. Η ιατροδικαστική εξέταση επιβεβαίωσε ότι το κοριτσάκι βιάστηκε την Δευτέρα, όπως ανέφεραν οι αστυνομικές αρχές του κρατιδίου. 

Ο αδελφός της ανήλικης κοπέλας κατηγορήθηκε για σεξουαλική επίθεση σε βάρος μιας γειτόνισσάς του. Τότε αυτή και ο σύζυγός της κατέφυγαν στους δημογέροντες της κοινότητας καταγγέλλοντας το γεγονός. Ένας από αυτούς πρότεινε τότε στον σύζυγο να βιάσει την αδελφή ή την κόρη του δράστη, για να εκδικηθεί την επίθεση που δέχτηκε η γυναίκα του.

«Την οδήγησαν στη ζούγκλα και την βίασαν. Ήρθαν όλοι οι χωρικοί, αλλά δεν έκαναν τίποτα. Κλαίγαμε, ζητούσαμε βοήθεια όμως κανείς δεν έκανε τίποτα», είπε η μητέρα του κοριτσιού στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN-IBN. Η αστυνομία συνέλαβε τον βιαστή και τον δημογέροντα. Συνελήφθη επίσης και ο αδελφός της 11χρονης για την επίθεση εναντίον της γυναίκας. Το κορίτσι που βιάστηκε ανήκε στην κάστα Γκουλγκούλια, που θεωρείται κατώτερη.

Να σημειωθεί πως στα απομονωμένα χωριά της Ινδίας οι δημογέροντες έχουν ακόμη σημαντικές εξουσίες και συμμετέχουν στα συμβούλια τα οποία αποδίδουν «δικαιοσύνη» και επιλύουν διενέξεις μεταξύ των κατοίκων.  Ο βιασμός και ο θάνατος μιας νεαρής φοιτήτριας, στα τέλη του 2012, προκάλεσε κύμα διαμαρτυρίας σε όλη τη χώρα και οδήγησε στην αλλαγή της νομοθεσίας ώστε να τιμωρούνται αυστηρότερα οι δράστες και να αποδίδεται γρηγορότερα δικαιοσύνη για τα θύματα. Μετά από αυτό το τραγικό περιστατικό όλο και περισσότερες υποθέσεις επιθέσεων και βιασμών στην Ινδία έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

 

Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τη γυναικοκτονία: «Κυβέρνηση θεατής σε προαναγγελθέν έγκλημα»

Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τη γυναικοκτονία: «Κυβέρνηση θεατής σε προαναγγελθέν έγκλημα»

Στην ερώτηση επισημαίνονται «οι ευθύνες της κυβέρνησης και των κρατικών αρχών για ένα έγκλημα που…