Ηλιόπουλος: Η κυβέρνηση παρακολουθεί τους νεοναζί να μετατρέπουν ένα σχολείο σε ορμητήριο

«Η αναβάθμιση της ακροδεξιάς της πτέρυγας και η ανοχή ακόμα και της δημοσιοποίησης ονομάτων νηπίων, με μεταναστευτική καταγωγή από βουλευτή της, δίνει χώρο στους νεοναζί και ανοίγει το δρόμο για πιο επιθετικές ενέργειες από τη μεριά τους». 

5182087

Τις απίστευτες εικόνες αποτροπιασμού που σημειώθηκαν σήμερα το πρωί έξω από το ΕΠΑΛ Σταυρούπολης στη Θεσσαλονίκη, σχολίασε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νάσος Ηλιόπουλος, με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα. 

«Εδώ και δύο μέρες, με την κάλυψη της Χρυσής Αυγής, νεοναζί έχουν μετατρέψει Λύκειο στη Σταυρούπολη σε πεδίο μάχης. Σήμερα ανενόχλητοι κατάφεραν να εκτοξεύουν ακόμα και μολότοφ εναντίον της αντιφασιστικής συγκέντρωσης, υπό τα αδιάφορα βλέμματα διμοιρίας των ΜΑΤ. Η ηγεσία των νεοναζί μπορεί να είναι φυλακή, το δηλητήριο όμως του ρατσισμού και του φασισμού είναι ακόμα εδώ.

Η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες για τη σημερινή έκρηξη νεοναζιστικής βίας. Η αναβάθμιση της ακροδεξιάς της πτέρυγας και η ανοχή ακόμα και της δημοσιοποίησης ονομάτων νηπίων, με μεταναστευτική καταγωγή από βουλευτή της, δίνει χώρο στους νεοναζί και ανοίγει το δρόμο για πιο επιθετικές ενέργειες από τη μεριά τους. Τα υπουργεία Παιδείας και Προστασίας του Πολίτη απλά παρακολουθούν τους νεοναζί να μετατρέπουν ένα σχολείο σε ορμητήριο.

Η κοινωνία θα παλέψει και θα νικήσει ξανά τους νεοναζί, ούτε βήμα πίσω!»

Αρνείται να καταδικάσει τη ΧΑγίτικη δράση το υπουργείο Παιδείας

Όσον αφορά τη στάση του υπουργείου Παιδείας για τα φασιστικά επεισόδια στην Σταυρούπολη, ο Νίκος Φίλης, τομεάρχης Παιδείας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, δήλωσε πως η «κα Κεραμέως κρύβεται, ενώ θα έπρεπε να βρίσκεται ήδη στη Θεσσαλονίκη.»

Στη συνέχεια πρόσθεσε, «για δεύτερη μέρα σήμερα, ακροδεξιές ομάδες, με τις ευλογίες της Χρυσής Αυγής, χρησιμοποιούν ως ορμητήριο σχολεία στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης και επιτίθενται σε φοιτητές και μαθητές. Η κυβέρνηση αρνείται να καταδικάσει χωρίς περιστροφές και να κατονομάσει τους δράστες. Το πρωί στη Βουλή, η υφυπουργός Παιδείας Ζέτα Μακρή, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτησή μου, περιορίστηκε να δηλώσει ότι η κυβέρνηση είναι εναντίον… «της διακοπής μαθημάτων από οπουδήποτε κι αν προέρχεται»!

Ντροπή! Είναι αναγκαίο, με απόφαση της διεύθυνσης, να διακοπούν τα μαθήματα στα δύο ΕΠΑΛ και να συνεδριάσουν οι σύλλογοι εκπαιδευτικών με την παρουσία της υπουργού. Τώρα που εκδηλώνεται νέο κύμα μίσους, φανατισμού, βίας και χρυσαυγίτικης εγκληματικότητας, είναι απαραίτητο να υπάρξει άμεση παρέμβαση και να σταλεί αποφασιστικό σήμα. Τα «από όπου κι αν προέρχονται» αποθρασύνουν τους δράστες και δημιουργούν τον κίνδυνο επανεμφάνισης του χρυσαυγιτισμού. Η κα Κεραμέως θα έπρεπε να βρίσκεται ήδη σήμερα στα σχολεία, στη Θεσσαλονίκη.

Για την μη καταδίκη των φασιστών στη Σταυρούπολη από την κα Μακρή στη διάρκεια συζήτησης για εξέταση αποφοίτων σε κοινωνιολογία – λατινικά το πλήρες βίντεο εδώ».

Ο ανεκδιήγητος Τραμπ εξισώνει τους διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης με τους νεοναζί της Σάρλοτσβιλ

5a621d8a1dc5248e048b4573 1

Ο ανεκδιήγητος Τραμπ εξισώνει τους διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης με τους νεοναζί της Σάρλοτσβιλ

«Η Σάρλοτσβιλ δεν ήταν τίποτε απολύτως, τίποτε σε σύγκριση με το επίπεδο μίσους που έχετε…