Newsroom

Newsroom

Ηλεκτρονικό μητρώο ανεμβολίαστων ετοιμάζουν για το Δημόσιο

Στις διευθύνσεις προσωπικού έφτασε ήδη η εγκύκλιος

christ chapel 2153525 1920

Στη δημιουργία ηλεκτρονικού μητρώου ανεμβολίαστων υπαλλήλων προχωρά η κυβέρνηση για να κλείσει κάθε πιθανό «παραθυράκι» αποφυγής της τσιμπίδας του ελέγχου και της επιβολής του διοικητικού μέτρου της αναστολής εργασίας στους αρνητές του εμβολιασμού στο Δημόσιο, σύμφωνα με ρεπορτάζ του reader.gr.

Με εξαιρετικά επείγουσα εγκύκλιό του προς όλες τις διευθύνσεις προσωπικού του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα το υπουργείο Εσωτερικών δίνει οδηγίες σχετικά με την υποχρέωση καταχώρησης στοιχείων στο Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού Δημοσίου Τομέα, προκειμένου να είναι δυνατή η παρακολούθηση εφαρμογής των προβλεπόμενων μέτρων περί της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού.

Ορισμός υπαλλήλων ως υπόχρεων εμβολιασμού

Καταρχήν, όλες οι διευθύνσεις προσωπικού θα πρέπει να ορίσουν στο σύστημα τους υπαλλήλους κάθε φορέα, που είναι υπόχρεοι σε εμβολιασμό. Για το σκοπό αυτό καταχωρείται ως υπόχρεο σε εμβολιασμό το σύνολο του προσωπικού του φορέα, για το οποίο προβλέπεται εκ του νόμου η σχετική υποχρέωση, ανεξαρτήτως εάν η υπηρεσία έχει ήδη στη διάθεσή της στοιχεία για τον εμβολιασμό ή την νόσηση κάποιων από τους υπαλλήλους. Συνεπώς, εντός του Μητρώου Ανθρώπινου Δυναμικού Δημοσίου Τομέα δημιουργείται μητρώο εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων εργαζομένων, με τους τελευταίους να βρίσκονται αντιμέτωποι με την αναστολή καθηκόντων.

Πηγή: reader.gr.

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…